Együtt leszünk család.

10 dolog, amit valószínűleg egész életedben rosszul használtál

Hozzá vagyunk szokva, hogy a dolgokat mindig ugyanúgy csináljuk, mert ezt tanultuk, vagy így láttuk valakitől. De előfordulhat, hogy van amit eddigi életünk során mindig is rosszul csináltunk.

Képzeld el, hogy egy hot dogot szeretnél enni és ezért előveszed a hűtőből a ketchup palackot. Elkezded ütögetni az alját, de semmi nem jön ki belőle. És ez azért van, mert rosszul csinálod. Ahelyett, hogy rávágnál az üveg aljára, próbáld megütni a nyakát, és meg fogsz lepődni, hogy a ketchup milyen könnyedén elkezd kicsöpögni.

Cikkünkben 10 olyan „hibát” gyűjtöttünk össze, amelyeket öntudatlanul is elkövetünk mindennap.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. A süteményt rosszul tárolod az ételtartályban

Amikor a süteményünket úgy tároljuk, hogy a teteje hozzáér a fedőhöz, a krém valószínűleg a tartály tetejére fog ragadni. Egyszerűen fejjel lefelé fordítva megőrizhetjük épen tortaszeletünket.

- Hirdetés -

2. Az étel maradékot négyzet alakú edényben melegítjük

- Hirdetés -

A négyzet alakú edények nem melegítik egyenletesen az ételt, így ez száraz és néha megégett ételeket eredményez. Ezért ajánlatos elosztani az ételt egy kör alakú tányéron annak érdekében, hogy az étel egyenletesen meleg legyen. Kerüld az étel műanyag dobozban történő melegítését is, mivel ezek káros vegyi anyagokat szivárogtathatnak az ételbe. Ez különösen érvényes a zsíros ételekre, például a húsra és a sajtra.

3. Össze-vissza reszeled a körmöd

Fontos, hogy a körmök sarkából indulj, és reszelj a központ felé anélkül, hogy oda-vissza mennél. Ügyelj arra, hogy ne tedd ezt túl gyorsan, mert ez tönkreteheti a kívánt alakot.

4. A kávészűrőt nem hajtod össze, mielőtt a kávéfőzőbe tennéd

A szűrő elhelyezésének módja a két szél egyszerű behajtása. Ez a módszer extra erősséget kínál, hogy a szűrő ne essen össze és a tényleges kávét kapjuk meleg víz helyett.

pexels.com

5. Papírtörlővel törölgeted a tükreidet

A kényelem ellenére a papírtörlők apró szösznyomokat hagyhatnak a tükrön és ablakon. Másrészt a mikroszálas kendő 100% -ban szöszmentes és elég gyorsan felszárítja a felületet. Ne felejtsük el, hogy megfelelő üvegtisztítóra van szükség, és nem akármilyen tisztító spray-re.

6. A hajad felülről lefelé fésülöd

Ezzel a módszerrel egyszerűen több törést és kárt okozol, és ez a módszer csomó létrehozását is előidézi. Ennek elkerülése érdekében először ki kell kefélni a hajvégeket, és lassan felfelé kell haladni. Tölts annyi időt, amennyire szükség van a csomók kibontásához, és ne erőltesd rájuk a kefét. Győződj meg arról is, hogy megfelelő típusú hajkefét használsz-e, a haj állapotától és igényeitől függően.

7. Öntetként gyömbért eszel a sushi-hoz

A gyömbért soha nem a sushi tetején fogyasztották, hanem palettatisztítóként a falatok között. Ezt a szakácsok azért tanácsolják, hogy meg tudjuk különböztetni az egyes sushi tekercsek egyedi ízeit.

8. Megsózod ételt, mielőtt mikrohullámú sütőbe tennéd

Az élelmiszer-tudomány szerint a só hajlamos szétszakadni, amikor vízzel találkozik. Tehát, ha sót teszel az ételre, mielőtt mikrohullámú sütőbe helyeznéd, az ételed kiszárad azon a helyen, ahova a sót tetted. Ezért jobb, ha az ételeket közvetlenül a mikrohullámú sütőből való kivétel után fűszerezzük.

9. A fa vágódeszkát csak mosószerrel tisztítod

A vágódeszka mosószerrel történő lemosása nem elegendő a felesleges szennyeződések megtisztításához. Éppen ezért egyszer-egyszer sót kell szórni az egész fafelületre, és meg kell dörzsölni egy fél citrommal. Ezt követően öblítsd le sok extra forró vízzel.

10. A fakanalat a fazék mellett hagyod

Ha ehelyett a fakanalat a lábas tetejére teszed, a víz soha nem fog kiforrni a lábasból. Ennek az az oka, hogy amikor a vízbuborékok 100 ° C alatti hőmérséklettel érintkeznek, hajlamosak megnyugodni.

via

pxhere.com

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá