Együtt leszünk család.

10 hagyomány, hogy gyermeked első iskolai napja különleges legyen

Elvégeztétek az iskola előtti vásárlást. Az új iskolatáskák tele vannak tiszta füzetekkel és kihegyezett ceruzákkal. A lehető legjobban felkészültetek: itt az ideje, hogy visszaküldd gyermekeid az iskolába.

Függetlenül attól, hogy az érzelmek vihara tör rád, amikor először küldöd gyermeked óvodába vagy iskolába, vagy tele vagy büszkeséggel idősebb gyermeked függetlensége miatt, az első iskolanap különleges a család minden tagja számára. Akkor miért ne ünnepelk meg?

Olvass tovább, és fedezz fel 10 szórakoztató első napi iskolai tevékenységet, amelyeket családi hagyományokká alakíthattok, hogy mindenkinek boldog legyen az első iskolanap.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kezdjétek a napot egy különleges reggelivel

Van olyan reggeli, amelyet a család igazán szeret? Kezdjétek a tanévet gyermeked kedvenc étkezésével. Például egy finom banán palacsintával, amit együtt élvezhettek.

- Hirdetés -

Tartsatok egy vacsorapartit az iskolába való visszatérés estéjén

- Hirdetés -

Ha nincs idő egy nagy reggelire, ünnepeljetek este! Készíts különlegességet, vagy rendeljetek kedvenc éttermetekből. Felváltva beszéljetek a napotokról, és bátorítsd gyermeked, hogy ossza meg az iskolában tanult új dolgokat.

Díszítsd az ajtót

Alvás közben díszítsd fel gyermeked hálószobájának ajtaját. Amikor felébred, az általad felakasztott lufik, szalagok és feliratok segítenek neki eligazodni az első napon.

‘Az iskola első napja’ tábla

Fogd a telefonodat vagy a fényképezőgépedet, és indulás előtt lőjetek egy képet! Fogja meg a feliratot gyermeked és pózoljon a bejárati ajtó ellőtt. Akár minden évben készíthettek egyet. Így egy nap, tucatnyi képed lesz gyermekedről ugyanazon ajtó mellett, amint készen áll a következő kalandra.

‘Adj nekik inget, hogy felnőjenek’

Ez egy kedves ötlet. Vásárolj felnőtt méretű pólót, és nyomtasd rá gyermeked érettségi évét. Az iskola első napján fényképezd le ebben. Amikor éppen elkezdi az iskolát, a térdéig fog érni. De mire belép a középiskolába, látni fogod, hogyan kezd belenőni. Hasonlítsd össze ezeket a fényképeket, hogy lásd, hogyan nőtt gyermeked – és ne felejtsd el odaajándékozni neki a pólót az utolsó évre.

Iskolai divatbemutató

Ha egy bimbózó divatikon a gyermeked, akkor az iskola előtti divatbemutatót az első napi iskolai öltözetükkel tartsátok meg reggel (vagy előző este)! Hagyd, hogy kipróbálja minden új ruháját, és segíts neki kiválasztani a legjobbat az új év kezdéséhez.

Az első tanítási nap a család minden tagja számára fontos!

A gyerekek beadása után sétálj egyet vagy igyál egy kávét a pároddal. Beszélhettek a felszínre bugyborékoló érzelmekről -vagy csak élvezzétek az első gyerekmentes pillanatokat, amiket egész nyáron vártál.

Személyre szabott írószerek

Ez előzetes tervezést igényel, de úgy gondoljuk, hogy megéri. Segíts gyermekednek jól kezdeni az évet néhány személyre szabott írószerrel. Lehet a ceruzákat személyre szabni, a füzeteket feldíszíteni, de az első napot különlegessé varázsolhatja, ha személyre szabott, az iskolába való felszereléssel ajándékozod meg. (pl. uzsonnás táska)

Írj az uzsonnás dobozba kedves üzenetet

Írj egy édes cetlit a kicsinek, és tedd az ételdobozába. A szavaid megváltoztathatják a napját!

Töltse ki gyermeked az iskola első napjának memóriaoldalát

Amikor gyermeked az első napon hazaér, kérdezd meg tőle milyen volt! Készíts egy emléklapot a tanára nevével és minden olyan részlettel, amelyre emlékszik a napból. Tedd el, és hasonlítsd össze a jövő évi válaszaival.

via

freepik.com

 

Szólj hozzá