Együtt leszünk család.

10 jel, amire arra utal, hogy te is introvertált anya vagy

Sokan úgy vélik, hogy az introvertáltak félénkek és tartózkodóak, míg az extrovertáltak nyitottak és hangosak, de ez így egyáltalán nem igaz. Ezek az osztályozások sokkal inkább összefüggnek azzal, hogy honnan merítjük a szellemi és érzelmi energiánkat, amely a napi feladatok elvégzéséhez szükséges.

Kíváncsi vagy, hogy az extrovertált vagy inkább az introvertált emberek táborába tartozol? Szeretnéd tudni, hogy “Miből nyered az energiád?”

Az extrovertált emberek elsősorban mások társaságában érzik jól magukat, ez tölti fel őket. Amikor kiégnek vagy érzelmileg lemerülnek, partikat szerveznek, vagy nagy társaságban mozizni mennek. Az introvertáltak viszont fordítva működnek. Amikor kimerülnek valóban szükségük van egy kis időre egyedül, mert az energiájukat magukból merítik.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egyik orientáció sem jobb, mint a másik, azonban mindkét oldal kihívást jelenthet, ha anya vagy. Mert például egy introvertált szülőnek időnként nagyon nehéz egész nap a gyerekekkel  lenni.

A lakosság alig felét tekintik introvertáltnak. Szeretnéd tudni, hogy te is közéjük tartozol-e? Ebből a 10 pontból megtudhatod, hogy te is introvertált anya vagy-e:

- Hirdetés -

1. Amikor havonta csak egy kimenős napot szervezel magadnak

- Hirdetés -

És még ez is stresszt okoz.

2. Amikor minden ok nélkül elsírod magad, és csak egyedül akarsz lenni

Ilyenkor tehetetlenségedben, mert nagyon nem bírod tovább, inkább bekapcsolod a tévét a gyerekeknek, csak hogy pár percet teljesen egyedül tölthess el.

3. Amikor időnként az agyadra megy, hogy a gyereked egész nap beszél hozzád

Az introvertáltak sokszor nem szeretnek „feleslegesen” beszélgetni. Ha részt veszünk a beszélgetésben, akkor inkább a mély, értelmes beszélgetést részesítjük előnyben. Tehát az introvertált anyukákat nagy valószínűség szerint különösen lemerítik, ha gyermekeikkel állandóan beszélgetni kell.


„Ha részt veszünk a beszélgetésben, akkor inkább a mély, értelmes beszélgetést részesítjük előnyben.”

4. Ha nem muszáj, inkább fel sem vesszük a telefont, ha hívnak minket

Pedig azt gondolhatnánk a gyerekekkel töltött egész nap után örülnénk a lehetőségnek, hogy felnőttekkel beszélgessünk. Ám ha mégse veszed fel a telefont, és néha még az üzenetekre sincs energiád válaszolni, akkor valószínűleg introvertált anya vagy.

5. Amikor még a barátokkal tervezett találkozót is képesek vagyunk az utolsó pillanatban lemondani valamilyen indokkal

A gyerekek egész napos ellátása után sokszor jobban esik inkább egyedül bekuckózni a kanapéra a kedvenc könyvünkkel, mint társaságba menni.

6. Ha mégis elmész valahova barátokkal, leginkább kisebb társaságban teszed ezt meg

Az introvertáltak szeretnek hallgatni, és szeretnek értelmes beszélgetéseket folytatni. Ha introvertált vagy te is, valószínűleg tapasztaltad már, hogy sokkal jobban érzed magad kevesebb emberrel körülvéve, mint nagyobb társaságban.

7. Úgy érzed, mintha az agyad soha nem állna le

Az introvertáltaknak hihetetlenül aktív belső életük van. Sokat töprengenek dolgokon, és ehhez hozzájönnek még a család dolgai is, ami az anyasággal elkerülhetetlenül együtt jár, így a nap végén gyakran érezhetjük úgy, hogy nem tud kikapcsolni az agyunk.

8. Nehezen viseled, ha a gyerekeid mindig hozzádérnek, vagy túl közel ülnek hozzád

Az introvertáltak általában megvédik személyes tereiket. Ez nem azt jelenti, hogy az introvertált anyák nem szeretik megölelni vagy ölbe venni gyermekeiket, viszont rendszeresen szükségünk van egy kis távolságra, hogy ne lógjon rajtuk folyamatosan valaki.

9. Az egész nap a pihenőidő körül forog

Az introvertáltaknak a töltekezési idő szent, és rettentő nagy szükségük van rá, hogy ne égjenek ki teljesen.

10. Imádja a gyerekeit

Ez természetesen valószínűleg minden anyára igaz. De van valami különleges az introvertált anyákban. Mivel csak kevés embert engednek igazán közel magukhoz, akik viszont nagyon fontosak neki. Az introvertált anya számára ebbe a szoros körbe a gyermekei is beletartoznak.

freepik.com

via

- Hirdetés -