Együtt leszünk család.

10 ok, amiért a házasság megéri a kemény munkát

Az életünk egyik legkevésbé kedvelt pillanata újra és újra megtörténik, csak mert házasok vagyunk. Arról a pillanatról beszélek, amikor egy veszekedés közben rádöbbenek, hogy totálisan tévedek. Egy villanykörte kialszik valahol a fejemben, és rájövök, hogy a számból kijövő szavaknak már semmi értelme. Tényleg szörnyű pillanat, mert tudom, mi következik: be kell ismernem, hogy tévedek, elnézést kell kérnem, és gyomorgörcsöm van, mert megbántottam azt az embert, akit szeretek.

Ez csak egy példa a sokféle nehéz pillanatra, melyekkel a házasok szembesülnek. De tudod mit? A házasságoknak mindenképpen meg kell küzdeniük ezekkel a dolgokkal.

Ha okot akarsz házasságod megünneplésére, vagy ha éppen nehézségek adódtak a párkapcsolatodban, íme 10 emlékeztető arra, hogy mitől fantasztikus a házasság (és miért éri meg a kemény munkát):

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. A házastársad a legrosszabb helyzetekben is lát téged … és még mindig szeret

Néha ijesztő lehet, hogy milyen kiszolgáltatottak lehetünk egy ember előtt. Ám, ami a legfontosabb, hogy a házastársunk lát minket amikor depressziósak, szomorúak, csúnyák és idegesítőek vagyunk, és mindezek ellenére szeretnek. Ennél erősebb dolog nincs is egy kapcsolatban.

- Hirdetés -

2. A szexet mindenféle poggyász nélkül kapod meg

- Hirdetés -

Nincsenek nemi úton terjedő betegségek és egyéjszakás kalandok. Nem kell óvnunk az érzelmeinket attól félve, hogy partnerük távozhat, és sokkal kevésbé kellemetlen megmagyarázni, egy akaratlanul megtörtént teherbe esést. A házas szex a megfelelő út.

3. Mindig van kivel megtapasztalni a dolgokat

Legyen akár egy csodálatos hely felfedezése, egy kiváló koncert, vagy csak egy hajótúra. Hihetetlenül megtapasztalni a házastársunkkal az ilyen típusú egyszeri dolgokat. Amikor valami félelmetes vagy szörnyű dolog történik, akkor mindig van valaki melletted, aki örül vagy együtt érez veled.

4. Együtt élvezitek gyermekeitek nevelését (a jó és a rossz pillanatokban egyaránt)

Amikor gyermekünk valami aranyosat vagy vicceset mond, van valaki, akihez odafordulhatsz és együtt nevethettek rajta. Amikor gyermeked könyörtelenül sikoltozik, vagy órákon át bosszantóan viselkedik, segíthettek egymásnak visszatérni a józan eszetekhez.

5. Lehet pletykálni egymással (és ez teljesen rendben van)

Ha pletykálkodsz a barátaiddal, az általában visszaüt – végül a barátaid kevésbé bíznak benned, vagy azt hiszik, hogy csak lejáratod magad. De a házastársaddal együtt pletykálhatsz, és ez teljesen rendben is van.

6. Álmodhatsz együtt

Mindenki álmodozik valamiről. Például egy utazásról, vagy valamilyen különleges programról. Amikor mesélünk a barátaink vagy munkatársaimnak ezekről az álmokról, bólintanak, és le is zárták a témát. Amikor azonban elmondjuk a házastársunknak ezeket a dolgokat, ő teljes szívből ugrik a fedélzetre, és velünk együtt álmodik.

7. Együtt építhetitek az örökségeteket

Egy nap gyermekeitek csodálatos dolgokat fognak elérni, majd idővel saját gyermekeik lesznek, és mindez a házasságotokból származik.

8. Házastársunk felhívja a figyelmünket a dolgokra

Ha van valami a fogadban, vagy ha családi összejövetelen el akarod mondani véleményed a választásokról, a házastársad ott van, hogy figyelmeztessen vagy oldalba bökjön, mielőtt mondanál valamit, amit később megbánhatsz.

9. Házastársunk emlékeztet a legjobb tulajdonságainkra

Rendkívül fontos, hogy időnként elmondjuk a házastársunknak, hogy  mely dolgok azok, amiket igazán szeretünk benne. Például ahogy a gyerekeinkkel bánik, vagy bármi mást, amit fontosnak tartunk, hogy tudja. Mindannyiunknak kell a megerősítés, és kifejezetten jól esik ez a szeretett társunktól.

10. Mindig van kivel beszélgetni

A minap rossz híreket kaptam a munkahelyemen, de hogy beszélhettem erről a házastársammal, olyan érzés volt, mintha hatalmas súly gördült volna le a vállamról. Csodálatos, ha van valaki, akivel a mindennapi dolgokon nevethetünk, de komoly dolgokat is meg tudjuk beszélni.

freepik.com

via

 

- Hirdetés -