Együtt leszünk család.

10 szülői szabály, amelyet egy bölcs családban másképp csinálnak

Sok anya álmodik egy zseniális gyermekről. De a gyermekek nevelésével kapcsolatos összes tipp és trükk ellenére nincs határozott szabálykönyv a nevelésükre.

Másrészt néhány szülőnek nem kell pszichológiai cikkekhez és szülői fórumokhoz folyamodnia, hiszen gyermekeik gyakran kis zseniknek bizonyulnak.

Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat, amire figyelni kell.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

10. Jutalom függetlensége

Egyes családokban a szülők meg vannak győződve arról, hogy a gyerekek sikeresek lesznek az életben, ha úgy gondolják, hogy bármire képesek. De sokkal fontosabb, hogy megértessük a gyerekekkel, hogy ők maguk bármit megtehetnek. Ennek a gondolkodásmódnak köszönhetően a gyerekek tudni fogják, hogy nem csak az áramlattal úsznak, hanem a jövőjüket is alakítják.

- Hirdetés -

9. Minden dolog nehéz, mielőtt könnyű

- Hirdetés -

Ahhoz, hogy önállósodjanak, a gyermekek törekvéseit el kell ismerni és dédelgetni kell. Ha egy gyerek új hobbiba kezdett, bármilyen életkorban, szüleinek támogatniuk és bátorítaniuk kell őket.

Ha valami nem sikerül, az idősebb rokonok mindig azt mondhatják: “Minden kezdet nehéz.”

8. A bizalom a legjobb jutalom

Tehát hogyan jutalmazzuk ezeket a törekvéseket? Nem édességgel, ez biztos. Ne feledd, hogy a gyermeket bizalommal lehet jutalmazni. Ha teljes mértékben megbízunk abban, hogy egy feladatot egyedül végezzen el, a gyermek számára ez azt jelenti, hogy jó munkát végez.

7. A külső nem minden

Egy másik fontos különbség abban rejlik, hogy a jövőbeli zsenik soha nem a külsőre koncentrálnak. Az igazság az, hogy gyermekünk tisztán tartása kívülről túl sok erőfeszítést és időt vesz igénybe a szülőktől, valamint a gyermektől. A bölcs szülők haszontalannak tartják a gyermek személyes fejlődését és fejlesztését, ha mindig tökéletes ruhát viselnek. A gyerekeket egyáltalán nem érdekli, hogy néznek ki.

6. A rendezetlenség elfogadása

A gyerekeket gyakran káosz veszi körül, ami nem zavarja bölcs szüleiket. Megértik: a gyerekek rendezetlenek, felborítják a dolgokat, mindent kiöntenek maguk körül.

Éppen ezért ahelyett, hogy gyötrik a gyerekeiket a rendezetlen szobáik miatt, hagyják, hogy úgy éljenek, ahogyan kényelmesnek ítélik, és elmagyarázzák, miért hasznos számukra a rend.

5. Végül minden energia elfogy

Egyes szülők egész nap szaladgálhatnak, és azt mondhatják a gyerekeknek: “Ne mássz fel erre!” – Ne nyúlj ehhez! vagy “Nyugodj meg!” Az ilyen energikus gyerekek bölcs szülei fontosnak tartják, hogy a gyerekek kicsi korukban engedjék el magukat. Így felnőttként magabiztosabbak és kitartóbbak lesznek minden törekvésükben.

4. Bölcs szabadság

Valóban, a találékony gyerekeknek sok minden megengedett. Még egy rajz is a tapétán annak a jele, hogy a gyerek rendelkezik egy nagy festő művészi lehetőségeivel.

Van azonban egy határ, amelyet még az ilyen gyerekek sem léphetnek át: tiszteletlenség a családjuk iránt. Lehet, hogy csak ítélkező pillantásra lesz szükség, ha rózsaszínre festeti a macskáját, de a szülő megsértése sokkal keményebb büntetést von maga után.

3. Apa a vezető, és anya is

A szülők tiszteletét már kiskoruktól kezdve tanítják. A háztartásban élő minden gyerek tudja, hogy a szülei a vezetők, és bármit is tesz, kevésbé fontos. Ezért a gyerekek soha nem függenek a szüleiktől, hogy tegyenek vagy kapjanak valamit helyettük, hanem ehelyett saját maguk próbálják elérni a dolgokat.

2. A gyermek önuralma létezik

Ahelyett, hogy büntetnéd a gyereket azzal, hogy elveszel tőle valamit, jobb, ha szabályokat adsz, amelyek bizonyos előnyöket biztosítanak a helyes cselekvésért. Ha a gyermek nem gondol szűken korlátozásokra és büntetésekre, megtanulja viselkedését saját érdekében javítani.

1. Semmi sem marad észrevétlen

A modern pszichológusok azt tanácsolják, hogy ne dicsérjük gyermekünk semmilyen firkálásért, ezáltal ösztönözve a fejlődését. A jövőbeli zsenik szülei ennek ellenére meg vannak győződve arról, hogy minden eredményt jutalmazni kell.

Még akkor is, ha egy ilyen anya gyermeke szalvétát hoz neki, felismerhetetlen firkákkal, mindenhol talál egy mintát, és büszkén mutatja be festményként a család többi tagja számára.

via

freepik.com

- Hirdetés -