Együtt leszünk család.

10 téli móka gyerekeknek

Megérkezett a hideg és sok helyen a hó is. Nem hiába, a tél közepén járunk, és ilyenkor gyakran beszorulunk a négy fal közé, mert vagy nincs kedvünk rengeteg réteg ruhát a gyerekekre húzni, vagy azt gondoljuk, hogy ilyenkor jobb odabent lenni.

Pedig ilyenkor is fontos, hogy a szabadba menjünk!

Ehhez ajánlunk most 10 remek téli tevékenységet, amit szabadtérben végezhetünk a gyerekekkel, de mi is garantáltan jól fogjuk érezni közben magunkat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Menjetek szánkózni

Nem csak a lakóhelyünk közelében érdemes a szánkózásban gondolkodni, hanem vannak az országban remek szánkópályák is, ahova ellátogathatunk.

- Hirdetés -

Így viszont semmiképp ne szánkózzunk: Szánkózni mindenáron?

- Hirdetés -

2. Építsetek hóembert

Vagy akár hóállatokat, hószörnyeket, hóvárakat, vagy ami épp az eszetekbe jut és meg is tudjátok építeni.

3. Hógolyó csatára fel!

Gyerekkorom egyik legjobb élménye, amikor a testvéreimmel és a barátainkkal egymástól megfelelő távolságra egy-egy hósáncot építettünk és amögül dobáltuk az ellenfelet hógolyókkal. Óriási csatározások voltak. A gyerekeinkkel is rendezhetünk hófolyócsatát. Garantáltan jobb, mint otthon bent csatározni valamin, ráadásul feszültség levezetésnek sem rossz.

4. Rendezzetek hógolyó dobó versenyt

Jelöljetek ki egy fát célpontként biztonságos helyen, ahol nem találtok el senkit, csak a fát, vagy rajzoljatok a hóba egy kört, ahova bele kell találni a hógolyókkal. Vajon ki lesz a legügyesebb?

5. Rögzítsd a mosolyt a hóemberre

Építsetek egy hóembert, majd bekötött szemmel próbálják meg a gyerekek a száját, szemét és orrát, vagy akár a gombokat is felhelyezni a hóemberre. Ez a nagy nevetések játéka lesz.

6. Legyetek nyomolvasók

Menjetek sétálni egy erdős részre és figyeljétek meg az állatok lábnyomait a hóban. Vajon hányat tudtok majd beazonosítani?

7. Menjetek korcsolyázni

Az egyik legjobb téli sporttevékenység a korcsolyázás. Elképesztő hangulata van, amire a gyerekek is hamar rákapnak majd.

8. Etessétek meg a madarakat

Tegyetek ki nekik magokat, vagy vásárolt madár eleséget, mert a hó alatt kevesebb ennivalót találhatnak. Arra figyeljetek, ha már elkezdtétek etetni őket, akkor ne hagyjátok abba tavaszig, mert ha odaszoknak, akkor keresni fogják az ételt.

9. Készítsetek hóangyalokat

Ez minden gyerek kedvence egy havas napon. Szuper jó a friss, érintetlen hóba belefeküdni és hemperegni benne. Felnőttként is jó móka.

10. Tartsatok kincsvadászatot

Menjetek sétálni és add ki a gyerekeknek, hogy milyen „kincseket” kell megtalálniuk a hó alatt vagy a havas erdőben. Lehet ez makk, toboz, csipkebogyó, stb. Érdemes ehhez egy kis kosarat vagy vászontáskát is magatokkal vinni.

Ha pedig mégsem merészkednétek ki otthonról mondjuk a hideg miatt, korábbi cikkünkben benti tevékenységeket itt találtok: 13 ötlet benti időtöltéshez

freepik.com

- Hirdetés -

Szólj hozzá