Együtt leszünk család.

10 tipp, amellyel megakadályozhatjuk gyermekünk testképproblémáinak kialakulását

A kutatások szerint minden negyedik gyermekből 3 nem elégedett az alakjával, ráadásul a lányok 54% -a számolt be arról, hogy a közösségi médiában készült képek aggasztják saját testükkel kapcsolatban. Szülőként, akárcsak megtanítod gyermekednek, hogyan kösse be a cipőfűzőjét, vagy öltözzön fel, megtaníthatod, hogyan legyen pozitív testképe.


Cikkünkben néhány hasznos tippet akartunk megosztani azzal kapcsolatban, hogy gyermekünk a saját testéről egészséges gondolatokkal nőhessen fel.

E tippek némelyike számunkra – felnőtteknek – is szemnyitogató.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Ösztönözd a testmozgást

Amikor arra ösztönzöd gyermeked, hogy mozogjon és vegyen részt szórakoztató tevékenységekben, elkezdi értékelni a testét azért, hogy mire képes, nem pedig azért, hogyan néz ki. Használjátok a testmozgást, hogy megerősödjön, ahelyett, hogy a fogyás lenne a fő cél, és gyermeked egészségesebb lesz mentálisan és fizikailag is.

- Hirdetés -

2. Próbáld elterelni a hangsúlyt az emberek kinézetéről

- Hirdetés -

Amikor más emberekről beszélsz, próbáld meg nem megítélni megjelenésüket a gyermeked előtt. Ahelyett, hogy az emberek megjelenésére és méretére figyelnétek, próbálj a tulajdonságaikra összpontosítani – legyenek kedvesek vagy barátságosak, vagy akár a jó modorukra. Gyermeked követni fogja a példát, és meglátja a jót az emberekben.

3. Ügyelj arra, hogy milyen magazinokat tárolsz otthon

A kutatások azt mutatják, hogy „15 perc divatmagazin lapozgatás után a hangulatunk a kíváncsiságtól és a lelkesedéstől az ön -összehasonlításra és a levertségre alakul át át.” Ahelyett, hogy mindenhol folyóirat lenne a házban, törekedj arra, hogy legyenek képes mesekönyvek, népmesék és kortárs mesék.

4. Legyél mintakép gyermeked számára

Ha minden alkalommal panaszkodsz, amikor felveszed a farmernadrágod vagy öltözöl, és olyan megjegyzéseket teszel, mint: „Ettől kövér vagyok” vagy „Nem kellett volna megennem azt a muffint tegnap este, mert most nem jön rám a nadrágom” negatív példát mutatsz a gyermekednek. Ehelyett azt mutasd meg gyermekednek, hogy jól érzed magad a testedben, és ő követni fog.

5. Dicsérd meg gyermeked az erőfeszítéseiért, a teljesítmény helyett

A szakemberek azt tanácsolják a szülőknek, hogy kevésbé koncentráljanak az eredményre, és inkább az új készségek fejlesztésének irányába tereljék a gyerekeiket. Például, ha gyermeked elkezdett sportolni, dicsérd meg, hogy megtanulta ezt a készséget. Ha kudarcot vall, mutasd meg neki, hogy a kudarc nem mindig rossz dolog, hogy az élet fontos része, és javítja az ellenálló képességet.

6. Ne hozz meg minden étkezési döntést a gyermeked helyett

Hagyd, hogy gyermeked beleszóljon az elfogyasztott ételekbe. Ha együtt vásároltok, adj neki egy esélyt, hogy a polcokról választhasson, amit akar. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy gyermekedet jó ételválasztásra neveld. Beszélj arról, hogy miért fontos a kiegyensúlyozott étrend, vagy arról, hogy mely vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges testhez és lélekhez.

7. Szólj hozzá gyermekednek a testével kapcsolatos megjegyzéseihez

Ha 7 éves lányod panaszkodik, hogy túl nagy a hasa, ne hagyd figyelmen kívül. Használd ezt eszközként a vita elindításához – kérdezd meg tőle, miért gondolja, hogy túl nagy a hasa. Mondd el neki, hogy az igazi, egészséges test teljesen máshogy néz ki, mit amit a médiában és a folyóiratokban látunk.

8. Segíts gyermekednek egészséges kapcsolatban lenni az étellel

Győződj meg arról, hogy nem kényszeríted gyermeked arra, hogy mindent megegyen a tányérján, még akkor is, ha azt mondja, hogy jóllakott – ez megtaníthatja őket a teltségérzeten túl is enni.

Ne használj ételt kenőpénzként vagy jutalomként – ez azt eredményezi, hogy gyermeked más okokból eszik, mint a tiszta éhség.

Ne használd az ételt kényelemként-idővel ez érzelmi evéshez vezet, és ez befolyásolhatja az egészséget, a súlyt és az általános jólétet.

9. Csekkold a játékait

Vess egy pillantást gyermeked játékaira – az akciófiguráknak irreális izmaik vannak? Vagy a lányod kollekciójában szereplő babák irreális testarányokkal rendelkeznek? Próbáld meg eltávolítani ezeket a játékokat, vagy még jobb, ha helyettesíted azokat társasjátékokkal vagy rejtvényekkel, amelyek edzik gyermeked agyát, és megtanítják nekik a problémamegoldó stratégiákat.

10. Győződj meg róla, hogy gyermeked tudja, hogy szereted őt, bármi legyen is

Gyermekednek tudnia kell, hogy nem számít, milyen változásokon megy keresztül, hogyan öltözködik, vagy hogyan teljesít valamiben, ugyanúgy szeretni fogod őket. Még akkor is, ha a gyerekek jobban értékelik társaik véleményét, mint szüleikét, meg kell győződni arról, hogy szüleik értékelik őket és legfőképp olyannak értékelik őket, amilyenek.

via

pexels.com

Szólj hozzá