Együtt leszünk család.

11 módszer az öngondoskodás gyakorlására tavasszal

Lassan megérkezik a tavasz. Annak ellenére, hogy az emberek nem alszanak téli álmot, a tavasz mindig jó alkalom néhány új szokás átvételére, hogy felébredjünk. Ilyenkor nem csak a természet újul meg, ha nem mi is, és a környezetünk is.

Az öngondoskodás minden évszakban fontos, de tavasszal, ahogy éled a természet talán könnyebb rávennünk magunkat.

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány módszer, amivel odafigyelhetünk magunkra tavasszal:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Tárd ki az ablakokat

Most, hogy melegszik az idő, engedjük be a napsütést. Tárjuk ki az ablakokat, szellőztessük át a szobákat. És ha valóban szorgalmasak vagyunk, meg is pucolhatjuk az ablaktáblákat.

- Hirdetés -

Menj ki a szabadba

- Hirdetés -

Miután beengedted a friss levegőt, menj ki te is a szabadba. Valószínű, hogy már több hete vagytok bent. Tegyetek egy reggeli sétát. Üljetek le egy padra vagy keressetek egy asztalt, ahol megebédelhettek.

Használd ki az extra órát

A nyári időszámítás mellett egyértelműen plusz pontként szól, hogy tovább van világos. Menjetek el egy esti sétára. Hiszen bárki, aki megtapasztalta már az esti séta egyszerű örömével járó pillanatokat a késői naplementének köszönhetően, nagyon jól tudja, hogy nagyon is megéri az extra óra.

Vásárolj magadnak virágot

A virágok ilyenkor gyönyörűek. Semmi más nem jelképezi a tavaszt jobban, mint a friss virágok.

Látogass el termelői piacra

A termelői piacnak különleges hangulata van. Érezni a kínált portékákon a gondoskodást a gazdák részéről.

Méregtelenítsd a bőröd

Itt az ideje lecserélni a zsíros, vastagabb textúrája krémeket, amikkel egész télen kordában tartottuk a szárazabb bőrünk. Itt az ideje, hogy felfrissítsük a bőrápolási rutinunk. Kezdetnek tökéletesen megfelel a bőrünk hámlasztása és az átállás egy kevésbé nehéz hidratálóra, amely véd a napsugarak ellen is.

Egyél a zöldséget

Az ájurvédikus orvoslás emlékeztet minket arra, amit anyukánk is mindig mondott: Egyél zöldségeket – különösen a sötét, leveles zöldségeket. A tavaszi szüret fontos ételeket tartalmaz az egészséges máj, vastagbél, nyirok- és immunrendszer elősegítéséhez, amelyek mind stagnálhatnak, ha sok időt töltünk a lakásban.

Ültess valamit

A tavasz a kerti munkák idejének a kezdetét is elhozza. Sokakat teljesen feltölt, ha a „földet túrhatják”, de ha nincs kertünk, akkor se búsuljunk, lehet balkonon is kertészkedni – igaz csak kicsiben.

Tarts közösségi média szünetet

A szakemberek javaslata szerint érdemes időnként egy kis szünetet tartani a közösségi médiában – ez is egy olyan öngondoskodási tipp, amely valóban érvényes minden évszakra. De most különösen itt az ideje a digitális detoxnak.

Takaríts

Terjesszük ki a tavaszi takarítás fogalmát azáltal, hogy megtisztítjuk az otthonunk és az elménket is. Amikor megtisztítjuk az otthonunkat olyan dolgoktól, amelyeket már nem használunk, azáltal lehetőséget teremtünk, hogy a kreativitásunk áramolni kezdjen, és teret teremtsen a friss új energia számára. Ugyanez vonatkozik azokra a negatív érzésekre is, amelyeket magunkkal cipelünk.

Aludj jobban

Gyakran előfordul, hogy az óraátállítás miatt pár napra elcsúszik az alvásunk a megszokottól. Mivel az alvás kiemelten fontos az egészségünk szempontjából érdemes ezt az időszakot arra használni, hogy pótoljuk a kiesett alvás időt és feltöltjük a raktárainkat.

freepik.com

via

- Hirdetés -