Együtt leszünk család.

12 dolog, amit a boldog párok csinálnak – ha legalább 3 a te kapcsolatodban is jelen van, akkor a helyes úton jártok

Az életünk megosztása a párunkkal ugyanolyan kielégítő és kihívásokkal teli élmény lehet. Sok szerelmes pár végül elválik vagy boldogtalan életet él, ami azt bizonyítja, hogy a kapcsolatok mély ragaszkodásánál többre van szükség ahhoz, hogy egészségesek és örömteliek maradjanak.

Cikkünkben ezért megosztunk néhány tanácsot arról, hogy a sikeres kapcsolatok hogyan maradnak ilyenek az idő múlásával is.

1. Legalább egy közös hobbitok van

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Bár mindegyikőtök számára nagyszerű, ha van személyes hobbitok, elengedhetetlen az is, hogy találjatok valami közös örömöt párként is. Ez lehet bármi, egy adott sportág gyakorlása vagy közös filmnézés. Válasszatok ki egy tevékenységet, és kötelezzétek el magatokat. Fontos, hogy mindketten ezt a részét beépítsétek a szokásos rutinba, és ami a legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat és minőségi időt töltsetek együtt.

2. Tisztelitek egymás helyét

- Hirdetés -

A boldog párok hihetetlen bensőséges kapcsolatban állnak egymással, de tudják, hogyan ne lépjék túl a határokat. Az örömteli párkapcsolathoz elengedhetetlen, hogy tiszteletben tartsuk szeretteink helyét, és teret adjunk nekik a lélegzetvételhez. A fulladás vagy a csapdába esés érzése mindkettők számára negatív.

- Hirdetés -

3. Szánjatok időt közös nyaralásra

Nem kell, hogy valami túl divatos legyen. Lehet hétvégi kiruccanás, vagy ha kevés a pénz, egy egész nap valamelyik tó parton vagy a hegyekben. A lényeg itt az, hogy lazítsatok és minőségi időt töltsetek együtt, távol a mindennapi gondoktól és az esetleges konfliktusoktól. A környezet megváltoztatása mindig frissítő lehetőség.

4. Ne feküdjetek le haraggal

Ha probléma van, azonnal oldjátok meg. Ne palackozzátok, és várjátok el, hogy a dolgok maguktól megoldódjanak. Ez a fajta hozzáállás csak nehezteléshez vezet. Az érett párok megbeszélik a problémáikat, és nem ragaszkodnak a haraghoz. A lelki egészségetek meg fogja köszönni.

5. Mondjátok naponta legalább egyszer, hogy „szeretlek”

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de alapvető fontosságú, hogy rendszeresen közöljük, mennyit jelent nekünk partnerünk. Ha kimondod, mennyire szereted és értékeled őt, még közelebb hozhatod magadhoz. Fontos, hogy komolyan fejezd ki magad, nehogy automatikusnak vagy üresnek tűnjön. Mondd úgy, mintha halálosan komolyan gondolnád!

6. Legyen egymástól független önálló életetek

A hobbik és érdeklődések megosztása ugyanolyan fontos, mint az egymástól független autonóm élet. Az egészséges párkapcsolat egyik legkritikusabb dolga annak elismerése, hogy partnered teljesen független személy, saját elképzelésekkel és vágyakozással, és nem pusztán a mi meghosszabbításunk. Ismerd fel kedvesed egyedi személyiségként, és jó úton jársz.

7. Étkezzetek egy időben

Ha a rutinotok különbségei miatt lehetetlen megosztani minden étkezést, próbáljatok meg legalább naponta egy étkezést együtt. És tényleg élvezzétek egymás társaságát. Ne csak ülj és lapozz a telefonon. Osszátok meg egymással osztatlan figyelmeteket, kérdezzétek meg egymást a napotokról, tervezzétek a hétvégét stb. Ha minőségi időt töltesz a pároddal, amikor csak tudsz, az soha nem rossz ötlet.

8. Támogassátok egymás álmait

Ha támogatod partnered reményeit és álmait, úgy érzi, hogy szeretik és törődnek vele. A boldog párok meghallgatják egymás törekvéseit és buzdítják egymást. Egymásért is ott vannak, amikor nem sikerül a dolog, és nehéz idők járnak.

9. Ápold a bizalmat és utasítsd el a féltékenységet

A bizalom nélküli kapcsolat végül szétesik. Ha túlságosan féltékeny és birtokló vagy, akkor dolgoznod kell ezeken a kérdéseken, mielőtt az rontaná a köteléket, amelyet te és szeretteid megosztanak. Ha párod valójában több mint elegendő okot ad arra, hogy óvatossá tegyen, akkor ideje felmérni a helyzetet, és az érzelmi egészséget előtérbe helyezni.

Kapcsolódó cikk: Mi az az érzelmi megcsalás és hogyan ismerhetjük fel?

10. Növekedjetek együtt egy emberként

Nincs annál frusztrálóbb dolog, mint látni, hogy mennyit nőttél egyéniségként az évek során, majd rájönni, hogy partnered pontosan ugyanaz maradt, mint amikor elkezdtetek randizni. A személyes növekedés természetes és elvárt része az ember életnek. Meg kell győződnötök arról, hogy mindketten együtt haladtok valami felé, és nem nőttök túl egymáson.

11. Osszátok meg a házimunkát

Ha minden házimunka egy személyre hárul, az a katasztrófa receptje. Ha egy személy túlterheltnek érzi magát, mert mindent saját maga kell elvégeznie, az egyensúlyhiányt teremt a kapcsolatban. Ha a házimunkát természetesen nem lehet egyenlően megosztani, akkor próbáljatok meg egy ellenőrző listát tartani a ház körüli tennivalókról. Egyezzetek meg pároddal abban, hogy ki mit csinál, és tartsátok a listát látható helyen. Mindketten felnőttek vagytok, akik képesek rendben tartani otthonukat.

12. Élvezzétek az apró gesztusokat

A nagy gesztusok izgalmasak és romantikusak lehetnek, de fontos az apró gesztusok értékelése is. Ez olyan egyszerű dolog lehet, mint megkérdezni, hogy szüksége van -e valamire a konyhából, vagy megmasszírozni a másikat egy hosszú nap után. Ha őszinte és átgondolt mindez, élvezzétek, és legyetek hálásak, hogy van egy szerető partneretek, aki valóban törődik veletek.

via

freepik.com