Együtt leszünk család.

12+1 dolog, amit valószínűleg most hallasz először

Vannak állatok, akik hamis terhességet produkálnak, hogy több ételt kapjanak gondozóiktól, a galambok meg tudják állapítani, hogy az emberek rákosak-e vagy sem. Minden nap tanulhatunk valami újat, és a felfedezett dolgok mosolyt csalhatnak, megdöbbenthetnek, vagy akár meg is ijeszthetnek.

Cikkünkben olyan tényeket gyűjtöttünk össze, amelyek némelyike meglepetést okozhat, és amiket valószínűleg most hallasz majd először.

1. Sok rúzs halpikkelyeket tartalmaz

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A guanin nevű összetevőt sok rúzsban használják csillogó hatás eléréséhez. Ez az összetevő halpikkelyekből származik, és a kozmetikai iparban „gyöngy esszenciának” nevezik.

2. A nagy felbontású síkképernyős tévéknek köszönhetően a kutyák a tévéképernyőket, valamint az embereket is látják

- Hirdetés -

A kutyák hasonló képeket láthatnak a tévéképernyőkön, mint mi, és elég intelligensek ahhoz, hogy felismerjék a filmekben és tévésorozatokban bemutatott állatokat, pontosan úgy, ahogy a való életben. Még az állatokat is felismerik, amelyeket soha nem láttak, és a tévében szereplő kutya hangjait, például az ugatást.

- Hirdetés -

3. Japánban van egy fürdőház, ahol tésztafürdőt vehetünk

Ichiro Furuya, a gyógyfürdő tulajdonosa azt állítja, hogy „Az utóbbi időben az emberek nagyon aggódnak a szép bőr miatt, és ismerik a kollagén hatásait, amelyet a sertés alapú húslevesünk tartalmaz. Ebben a fürdőben mindenki szórakozhat, és kihasználhatja a ramen tészta egészséges elemeit.”

4. A név szerint nevezett tehenek 258 literrel több tejet termelnek, mint a névtelenek

Brit kutatók az ország National Milk Record-ból származó termelést hasonlították össze 516 tejtermelő felmérésének válaszaival, hogy lássák, van-e összefüggés a tejmennyiség és a tehénnevek között. Azok a tejtermelők, akik név szerint nevezték a teheneket, 7938 liter tejet kaptak a tehenektől, szemben a 10 hónapos laktációs ciklusonként 680 literrel.

5. Az emberi test 0,2 mg aranyat tartalmaz

Az arany megtalálható a vérben, és szükséges az ízületeinkhez. Szintén nélkülözhetetlen eleme az elektromos jelek testben történő továbbításának. Egy átlagos ember 70 kilogramm súlyú teste 0,2 milligramm aranyat tartalmazna. Ha az arany mennyiségét az emberi testben tömör kockává alakítanák, akkor körülbelül 0,22 milliméter lenne.

6. A párizsi utakon nincsenek „Stop” táblák

Párizsban 6100 utca található, és egyikük sem rendelkezik stoptáblával a sofőrök számára. Az utolsó stoptáblát valahol 2012 és 2014 között távolították el, azóta a párizsi forgalom teljesen nélkülük működik. Ennek az az oka, hogy Párizsban a jobb oldali autó mindig elsőbbséget élvez.

7. A gyerekek jobban teljesítenek az unalmas feladatokban, ha Batmannek öltöznek

Egy tanulmány szerint a gyerekek nagyobb valószínűséggel dolgoznak keményebben, miközben Batman jelmezbe öltöznek. A Sötét Lovag nem az egyetlen karakterjelmez, amely a hétköznapi feladatok elvégzése során hősökre inspirálja a gyerekeket. A tudósok megállapították, hogy a Bob mesternek, Aranyhajnak és a Dóra, a felfedezőnek öltözött gyerekek is keményebben dolgoztak.

8. Japánban van egy víz alatti postafiók, ahonnan küldhetünk levelet

A legmélyebb víz alatti postaláda általában naponta körülbelül 1000–1 500 darab levelet kap, sokat családtagok küldtek szeretteikért, és ez a kis infrastruktúra különleges jelentőséggel bír. A japán Susami-öbölben található, és 10 méter mélyen helyezkedik el. Vásárolhatunk vízálló képeslapot, írhatunk rá üzenetet, és bárkinek elküldhetjük búvárkodás közben.

9. Az alma színének semmi köze ahhoz, hogy milyen édes

Az alma besorolási útmutatója szerint a mélyvörös színű Red Delicious kevésbé édes, mint a halványvörös színű, de „szuperédes” fajtának számító Fuji.

10. A világ homályos a csecsemőknél, amikor megszületnek, és látásuk nem is lesz szuper éles, egészen 1 éves korukig

Amikor a baba megszületik, homályos szemekkel lát téged és a körülötte lévő világot. Jobban fókuszálnak olyan tárgyakra, amelyek legalább 25 cm távolságra vannak az arcuktól. Ez a megfelelő távolság ahhoz, hogy a baba megfigyelhesse az arcodat, miközben tartod vagy ellátod. Körülbelül 3 hónapos korban a baba szeme követheti a körülötte lévő dolgokat, így ha színes játékkal integetsz a szeme közelében, nyomon követi a mozgást. 12 hónapos korukra a babák nagyon tisztán látják a dolgokat, közel és távol is. Még gyorsabban tudnak összpontosítani a gyorsan mozgó tárgyakra.

freepik.com

11. A pandák hamisíthatják a terhességet

A pandák születési aránya eddig rendkívül alacsony volt, ezért a gondozók általában különleges alkalomként kezelk, amikor egy panda teherbe esett. Fokozott figyelemmel bántak ezzel a pandával, és finomabb ételeket adtak neki. A pandákról is ismert, hogy hamis terhességet produkálnak, hogy nagyobb figyelmet és finomságokat kapjanak gondozóiktól. A hamis terhességet a kezdetektől fogva nem könnyű megkülönböztetni egy valódi terhességtől, mivel az állatok a terhesség minden jelét mutatják, beleértve a fizikai változásokat is.

12. A varjak haragot tartanak

Tanulmányok kimutatták, hogy a varjak emlékeznek azoknak az arcára, akik rosszat tettek velük, és később felismerik ezt a személyt, és bosszút állnak rajtuk.

+1. 584 liter vizet takaríthatunk meg, ha a zuhany alatt pisilünk

Egy tanulmány szerint, ha naponta egyszer zuhanyozunk, és közben pisilünk, 1,6 liter vizet takaríthatunk meg azzal, hogy nem öblítjük le a vécét. Tehát az év 365 napján összesen 584 liter víz áll rendelkezésre, amelyet megtakaríthatnánk, ha bepisilnánk a zuhany alá.

via

freepik.com

 

 

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá