Együtt leszünk család.

13 biztonságos utazási tipp az egészséges, felhőtlen nyárhoz

Megérkezett a nyár. A több mint egy év karantén után sokan szeretnénk útnak indulni. Szerencsére sok ország megnyitja a lezárt határokat, és készül a turisták fogadására.

Noha a nyári vakáció nem tűnik olyan gondtalannak, mint általában, mégis élvezhetjük a megfelelő biztonsági irányelveket szem előtt tartva.

Ha azt tervezed, hogy kiszabadulsz a következő hónapokban, az alábbi tippek segítenek abban, hogy egészséges, felhőtlen és élvezetes nyaralásra induljatok.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ha kaptál oltást, készülj fel annak igazolására

Azok indulnak útnak a legnagyobb számban, akik már oltottak vagy oltást terveznek, bár egyre több országba nem szükséges már.

- Hirdetés -

Ha kaptunk oltást és utazunk, figyeljünk arra, hogy egyes országok és régiók megkövetelhetik oltási útlevélet.

- Hirdetés -

Ügyeljünk arra, hogy tájékozódjunk az aktuális belföldi vagy a nemzetközi utazási irányelvekről, hiszen jelenleg mindenhol más szabályozás van életben, és utazás közben kéznél tartsuk a dokumentációt.

Ha nem oltattunk, mindenképp ellenőrizzük az úti célunkat, hogy érkezés előtt nem kötelező-e az oltás. A legtöbb ország továbbra is megköveteli a negatív PCR-teszt igazolását, és egyes esetekben érkezéskor karantén is szükséges.

Repülős utazási elővigyázatosság

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy megengedhetjük magunknak az első osztályú helyet, hajrá. Nemcsak több helyed van a repülés során, hanem hamarabb le is szállhatsz a gépről, ami csökkenti a másoknak való kitettséget ”- mondja Steve Swasey, az Healthline kommunikációs alelnöke.

Ha ez nem lehetséges, akkor a repülőutat biztonságosabbá tehetjük az alábbi az irányelvek és tippek betartásával:

  • Viselj két maszkot, és óránként cseréld le a maszkot.
  • Tartsd nyitva a szellőzőnyílását, hogy elősegítse a légáramlást.
  • Használj kézfertőtlenítőt, miután bármilyen tárgyat kaptál a légiutas-kísérőtől, és amikor a fürdőszobából visszatérsz.

Ne tegyük el a fertőtlenítőt

A repülés után is érdemes közel tartani a kézfertőtlenítőt.

Ha transzferrel megyünk a repülőtérről, megérintjük a szálloda lift gombját, vagy megragadjuk a kapaszkodót egy látnivalónál, az növelheti az expozíció kockázatát. Nem adott, hogy a fertőtlenítő mindenhol elérhető lesz, így mindig tartsuk kéznél, és használjuk gyakran.

Ügyeljünk arra, hogy a választott fertőtlenítő hatékony és megfeleljen a biztonsági előírásoknak. A szakemberek azt javasolják, hogy minden kézfertőtlenítő szer legalább 60 százalék alkoholt tartalmazzon.

Akár be vagyunk oltva, akár nem, egy kis üveg kézfertőtlenítő tartása a közelünkben óriási különbséget jelent a vírus terjedésének megállítása és továbbadása között.

Fontoljuk meg a magánszállást

Ha általában szállodák, hostelek vagy üdülőhelyek a választott szálláshelyek, akkor itt az idő, hogy valami mást fontoljunk meg.

Egy teljes ház, házrész vagy önálló lakás foglalása biztonságosabb választás mind az oltott, mind az oltatlan utazók számára.

Rengeteg lehetőség kínálkozik az utazási oldalakon ​​magánszállásokra.

Menjünk ki a szabadba

Mindig választhatjuk a szabadban töltött időt.

A megkérdezettek 28 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ezen a nyáron sátorozni szeretne. Mivel a zárt terek nagyobb egészségügyi veszélyt jelentenek, soha nem volt alkalmasabb idő a szabadban történő felfedezésekre.

Autót bérelni

A zsúfolt autóbuszok, a forgalmas vonatok és a teljesen lefoglalt járatok kevés teret engednek a fizikai távolságtartásnak. Akár némi szorongást is kiválthatnak, miután egy évig korlátozott kapcsolatban voltunk másokkal.

Ha lehetőség van rá, fontoljuk meg az autó bérlését. Ha tömegközlekedést használunk, előzetesen ellenőrizzük a helyi irányelveket, hogy megtudjuk, az egyes szolgáltatások miként biztosítják a fizikai távolságtartást.

Kerüljük a nagy tömegeket, amikor csak tehetjük

A fizikai távolságtartás kulcsfontosságú mind a saját, mind mások védelmében.

A megkérdezett potenciális utazók 50 százaléka szerint fontosak a fizikai távolságtartási szabályok.

A városnézési tevékenységek csúcsidőn kívüli megszervezése az egyik módja annak, hogy elkerüljük a tömegeket. A szabadtéri kirándulások is kisebb kockázatot jelentenek, ezért érdemes kirándulni olyan helyekre, mint az eldugott strandok és a nemzeti parkok.

Kössünk utasbiztosítást

Az utazási biztosítás elengedhetetlen a nyaraláshoz, de ebben az évben különösen fontos.

A bármilyen okból történő lemondás házirendje gyakran drágább, de megnyugvást nyújthat a bizonytalanság ezen időszakában.

Tervezzük meg, mire van szükségünk valójában

Nehéz év volt sok ember számára, és a nyári vakáció lehet a lehetőség a valóban kikapcsolásra. Gondoljon arra, amire valóban szüksége van a vakációból.

Szórakozás és kaland? Pihenés és kikapcsolódás? Vagy a fentiek mindegyike?

Ha van ötletünk arra vonatkozólag, amire szükségünk van, megtervezhetjük azokat a tevékenységeket, amelyek feltöltenek.

Mindegy, hogy kirándulni, nemzeti parkba, strandra, szabadtéri rendezvényekre vagy fesztiválokra vágyunk, a lényeg, hogy tervezzünk előre.

Válasszunk a megfelelő biztonsági óvintézkedések és másokkal keveredő komfortérzet szintünk alapján.

Ne tegyük magunkat pénzügyi nyomás alá

Az elbocsátások és a változó körülmények az elmúlt egy évben pénzügyi nyomást gyakoroltak sokakra.

Amikor a nyári vakációról van szó, vannak, akik nagy összegeket költenek, míg mások egyáltalán nem tudnak külön pénzt költeni a vakációra.

Az idei nyár el nem utazásának leggyakoribb oka az anyagi kényszer, az emberek egyszerűen sokan nem engedhetik meg maguknak.

Ha a nagy kiadások további stresszt okoznak, fontoljunk meg a költségvetés-barátabb módszereket, hogy kiaknázzuk ezt a nyarat, tartsunk például egy napos kirándulásokat.

Előfoglalás

A nyaralásokon gyakran spontán döntünk, de bölcs dolog lehet előre tervezni az idei évben.

Akár a tengerpartra, egy vidámparkba vagy egy étterembe indulunk, néhány látnivaló valószínűleg megköveteli, hogy foglaljunk helyet indulás előtt.

Hasznos lehet, ha először utánanézünk. Készítsünk listát a látnivalókról, amelyeket meg akarunk látogatni, és derítsük ki, hogy van-e náluk helyfoglalási rendszer. Így nem lesz meglepetés, amikor megérkezünk.

Az előkészítés kulcsfontosságú

Bárhová is utazunk, valószínűleg különböző COVID-19 protokollokkal fogunk találkozni.

Legyen szó az arcmaszk viseléséről, a fizikai távolságtartás fenntartásáról vagy a kezek fertőtlenítéséről, az előzetes előkészítés segíthet abban, hogy ezek a biztonsági intézkedések ne akadályozzák az eltöltött időt.

Fontoljunk meg minden szükséges szervezést jó előre. Készítsünk be extra arcmaszkokat, mielőtt elindulnánk, és vigyünk magunkkal néhány utazási méretű üveg fertőtlenítőszert.

Tartsuk kéznél a PCR-tesztek, oltások és egészségügyi dokumentációkat. Tarthatjuk őket egy mappában, hogy szükség esetén könnyen hozzáférhessünk hozzájuk.

Gondoljunk mindenre

Az eltelt év után úgy érezhetjük, hogy most nagyobb szükségünk van egy nyári vakációra, mint eddig bármikor.

Az utazás legfontosabb szempontja, hogy mindig biztonságosan és egészségesek maradjunk. Senki sem akarja, hogy a nyaralásunkat elrontsák a betegségek!

És oltási állapotunktól függetlenül tartsuk be ezeket a biztonsági óvintézkedéseket.

Még akkor is, ha kaptunk oltást, még mindig jó ötlet maszkot viselni, 2 méterre maradni másoktól, elkerülni a tömeget és gyakran mosni a kezet. Ez jó tanács az egészség megőrzéséhez, még akkor is, ha jelenleg nincs járványhelyzet.

Ha ki akarunk végre szabadulni, akkor egy kis extra felkészülés és tervezés lehet az egészséges, boldog nyár kulcsa.

via

freepik.com

Szólj hozzá