Együtt leszünk család.

14 szuper praktikus tipp, hogyan készítsd fel otthonodat az őszre

A körülöttünk lévő világ soha nem marad ugyanaz. Minden évszak lassan elmúlik, majd egy új felé rohan. Az év minden időszaka közötti feltűnő ellentétek segíthetnek felfrissíteni a hangulatunkat, és lehetőséget kínálnak mindannyiunknak a tempó megváltoztatására.

Most a nyári meleg után, az ősz életre tör minden erőteljes, mégis szelíd színével, hangjával és illatával. Itt a szezon, hogy élvezzük a lábunk alatt ropogó levelek érzését, de remek alkalom arra is, hogy otthon, a kényelmes otthonunkban jól érezzük magunkat.

A nyár vége azt jelenti, hogy jó néhány dolgot meg kell tennünk otthonunkban, hogy felkészüljünk a közelgő szezonális változásokra.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ez a 14 tipp segít abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki az év e csodálatos időszakából.

Ebben az évszakban elengedhetetlen annak ellenőrzése, hogy az ablakok és ajtók nem húznak-e valahol. Megkeresheted magad is a huzatot, vagy szakemberrel ellenőrizheted otthonod. Ez jelentős különbséget jelenthet egy hangulatos otthon létrehozásában, miután a hőmérséklet csökken.

- Hirdetés -

Vásárolj programozható termosztátot, ha még nincs. Ha már rendelkezel ilyennel, ellenőrizd a hőmérséklet -beállításokat. Ha úgy állítod be a termosztátot, hogy automatikusan csökkentse a hőmérsékletet éjszaka és amikor nem tartózkodtok otthon, akkor valóban sokat spórolhatsz a közüzemi számlákon.

- Hirdetés -

Kertes háznál ellenőrizd a tetőt és tisztítsd meg az ereszcsatornákat. Nézd meg alaposan a tetőt, és nézd meg, nincs-e sérült cserép és repedés, valamint levél vagy törmelék. Javítsd ki a javítandó dolgokat, és tisztítsd meg a tetőt teljes egészében. És ne felejtsd el megtisztítani az ereszcsatornákat, amíg fent vagy!

Vágd vissza a növényeket. A fák nyáron nőnek és nőnek, akárcsak a bokrok, cserjék és más növények a kertben. Ellenőrizd mindegyiket, és szükség esetén vágd vissza őket – különösen a fákat, mivel túl közel kerülhetnek az elektromos vezetékekhez vagy a tetőhöz, és bármelyiket károsíthatják.

Készülj fel az áramkimaradásokra. Az ősz és a tél bizonyos területeken áramkimaradást hozhat, ezért jobb most elkezdeni a felkészülést. Jó ötlet ilyen helyzetekben vészhelyzeti generátorba fektetni. Ha már rendelkezel ilyennel, a meglepetések elkerülése érdekében ellenőrizd, hogy megfelelően működik-e.

Ellenőrizd az otthoni biztonsági eszközöket. Az ősz az az idő, amikor egyre gyakrabban kezdjük el bekapcsolni a fűtést és a kandallót. Érdemes tehát minden otthon lévő füstérzékelő és szén-monoxid-eszköz elemét kicserélni. Teszteld őket, hogy megbizonyosodj arról, hogy megfelelően működnek.

Ha fával tüzelsz mindenképp gondoskodj tűzifa készletről. Vagy rendelj elegendő tűzifát a szezonra, vagy ha saját tűzifát gyűjtesz, győződj meg arról, hogy az száraz és használatra kész. A legjobb, ha a tűzifát letakarod, és biztonsági okokból távol tárolod a háztól.

Trágyázd meg a gyepet. Az őszi gyepműtrágya kijuttatása segít megelőzni a téli károkat és a tavaszi gyomokat. Kérdezd meg a helyi kertészetet, vagy ellenőrizd az interneten, hogy milyen típusú műtrágyára van szükséged és mikor kell alkalmazni.

Távolíts el minden szezonális bútort. Ne felejtsd el megtisztítani, mielőtt télire letárolod, lehetőleg száraz helyen.

Ne felejts el gereblyézni és eltávolítani a leveleket az udvarról. Sokkal több levél fog leesni a fákról, ahogy fokozódik az ősz, ezért kezd el korán! Tedd őket egy komposzthalomba vagy az udvari szemeteszsákokba, és hagyd őket a járdaszegélyen, hogy összeszedjék, amikor itt az ideje.

Ellenőrizd a víz elvezetését. Mivel sokunk számára garantáltan nedves és szeles lesz az ősz, ügyelj arra, hogy az esővíz-lefolyók mentesek legyenek az akadályoktól, és elvezessék a vizet az alapoktól, sétányoktól és felhajtóktól.

Tisztítsd meg a párásítóid. Cseréld ki a régi szűrőket, és tisztítsd meg a belső rekeszeket. Az ecet olcsó, és jól működhet ehhez a feladathoz.

Erősítsd meg az összes ablakot és ajtót. Ne felejtsd el ellenőrizni az összes ajtó és ablak körüli tömítéseket sem.

Téliesítsd a légkondicionálót. Soha nem rossz ötlet előre tervezni. Ha otthonod központi légkondicionálóval rendelkezik, előfordulhat, hogy le kell takarnod a kültéri egységet a közelgő télre.

via

pexels.com