Együtt leszünk család.

15 babatermék, amiről senki nem mondta, hogy szükség lesz rá

Amikor eljön az ideje, hogy vásárolj a babának, és feltöltsd készleteket, akkor jogosan merül fel a kérdés: “Hogyan lehet valakinek, aki olyan kicsi, ennyi holmira szüksége?!” Ez sokkoló, tudjuk.

Bár vannak olyan véletlenszerű elemek, amelyeket egy jó szándékú nagynéni vásárolt egy szeszélyes pillanatában, amely elkerülhetetlenül ül a szekrény alján, és jó eséllyel soha nem fogjuk használni.

Viszont a barátok, a család, és ismerősök mind győződjenek meg róla, hogy megvásároljátok a szokásos dolgokat: egy kiságyat, egy csecsemős autósülést, babakocsit, ruhákat, és körülbelül 3 millió pelenkát. Ha mindez meg van, érdemes tovább olvasni, mert 15 olyan bébi terméket gyűjtöttünk össze, amit senki sem mondott, hogy szükség lesz (de biztosan lesz).

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mosodányi mosószer és folt eltávolító spray

Mindenki beszél róla, hogy a pelenkából gyanús foltok szivárognak, de veled még nem fordult elő. Valóban, hihetetlen! Aztán egyszer csak ott találod magad egy pelenka robbanás kellős közepén és mindent, de mindent ki kell mosni. Nem csak a baba összes ruháját, hanem az ágyneműt, a lepedőt és a te ruháidat is. És akkor még nem beszéltünk a szivárgó anyatejről, a böfikről sem.

- Hirdetés -

Egy kisbaba mellett hirtelen is képes rengeteg szennyes ruha keletkezni, makacs foltokkal, ezért érdemes beruházni egy rendes mosószerre egy igazán erős folt eltávolító spraybe.

- Hirdetés -

Kis olló vagy bicska

Életszerűtlen, tudjuk. De ha egy ollót helyezel el a pelenka táskádban, biztos, hogy egynél több alkalommal életmentő lesz. Ez egy apró trükk, de csak akkor jössz rá valójában, hogy mennyire jól jön, amikor nincs nálad. Számtalan esetben szükség lehet rá, ezért érdemes megfontolni, hogy tarts egyet a táskában. Persze csak olyan helyen, ahol a baba nem fér majd hozzá, amikor elkezdni kipakolni a pelenkázó táskát..

Mosható kiságy matrac

Az nem kérdés, hogy szükség van egy kiságy matracra. De nem akarsz újat venni, csak használtat. Ha a baba baleset van az éjszaka közepén, akkor mindent a lehető leggyorsabban meg kell tisztítani. Egy vízálló matrac, amely könnyen tisztítható szappannal és vízzel időt takarít meg, pénzt és sok szükséges alvást.

Hátizsák

Nem is kérdés, szükséged van egy (nagy) táskára az összes baba felszereléshez, amikor nagyjából a fél háztartást magaddal cipeled bárhová is mentek. Vannak szuper pelenkázó táskák, de lehet, hogy nehéznek és kényelmetlennek találod és inkább hátizsákot választasz. Nem csak a kezed marad szabad, de sok vállfájdalomtól kíméled meg magad.

Hangos bébiőr

A hangos gép általában nem a bébi kelengye listák tetején van, de ha messze van a babaszoba onnan, ahol épp töltöd a napod igazán megnyugtató lehet, hogy hallod a hangokat.

Pelenka zsák

Nagyon hasznosak amikor valahol máshol kell pelenkát cserélni és nincs a közeledben szemetes. Igazán praktikus bármerre is jársz a babával. A legtöbb ilyen zsák illatosított, hogy elnyomja a bele helyezett szagokat.

Pelenka kiütés elleni krém

A legjobb ha mindig van nálunk, mert sosem lehet tudni mikor lesz egy pelenka kicsomagolás után szükségünk rá. Egy fogzás is csúnyán kicsípheti a babapopót, ezért legyen nálad, hogy készen állj arra, hogy megnyugtasd őt. Jobb, ha felkészülünk!

Gyengéd kézi tisztítószer és kézmosó szappan

Sokat fogsz mosni és kezet mosni, ha van egy kisbabád. És lehet, hogy eddig úgy gondoltad, hogy nincs érzékeny bőröd, de néhány ezer (vagy millió) kézmosás után ez változhat.

Könnyen használható csecsemő körömvágók

Három dolog van, ami megrémíti a legtöbb új anyukát: a szülés, a szülés utáni etetés, és a baba körmének levágása.

Azok az apró kis körmöcskék olyan gyorsan nőnek, nagyon megkarmolhatják magukat, de olyan ijesztőnek tűnik, hogy levágjuk!

Kezeld ez a stresszt úgy, hogy megtalálod azt a csecsemő körömvágót, amelyről úgy érzed, hogy a legkényelmesebb a számodra.

Szilikon előke zsebekkel

Mindannyian szeretjük a szép, mesefigurás előkéket, esetleg vicces feliratokkal, de legyünk őszinték. Nem hiányzik még egy mosodai halom.

Amire szükséged van, az egy jó minőségű szilikon előke zsebekkel. Ezek szuper könnyen letörölhetők így tisztán tarthatóak, és legalább néhány ételt el fognak kapni, amelyek a baba szájából kiesnek.

Orrszívó

A rettegett orrszívó, ami egy olyan kis eszköz, ami szó szerint kiszívja a rettenetet a baba orrából. Sajnos, annak ellenére, hogy mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk, egyszer végül minden csecsemő megbetegszik. És még akkor is, ha nem betegek, a csecsemőknek gyakran éjszaka bedugul az orruk. Az orrszívó használata segíteni fog a kényelmetlenségük enyhítésén, lehetővé téve számukra (és számodra is), hogy könnyebben aludjanak.

Hálózsák

Minden gyerek non-stop kitakarózik. A csecsemők is. A pamut hálózsákok segítenek a csecsemőknek kényelmesen aludni éjjel, anélkül, hogy túlmelegednének vagy fáznának. Nagyobb gyerekeknek lehet kapni olyat is, amiből ki tudják dugni a lábukat.

Üvegszárító állvány

Ha cumisüveget használtok akkor mindenképpen jól jöhet egy ilyen állvány, amely elválasztja egymástól az üvegeket és így könnyedén megszáradnak. Állandó használatnál fontos, hogy mindig legyen kéznél egy tiszta üveg.

Autós tükör

Autóvezetés közben gyakran zavaró lehet azon aggódni, hogy mit csinál a kicsi. A törésálló tükör különösen hasznos, ha a menetiránynak háttal van a baba. Akár csak azért, hogy rámosolyogj a babára, akár azért, hogy ellenőrizd vagy megbizonyosodj róla, hogy minden rendben van, vagy, hogy a baba láthasson téged, az autós tükör kimondottan hasznos lehet.

Cumi lánc

Persze, mindenki próbál elég gyors lenni, hogy visszaadja a kiköpött cumikat, de ezek a klipszek ott vannak és jó szolgálatot tesznek. Könnyen megakadályozhatják, hogy a kicsi eldobja a cumiját, és elveszítsétek őket. Mentsd meg magad a frusztrációtól és használj cumiláncot.

via

freepik.com

- Hirdetés -

Szólj hozzá