Együtt leszünk család.

15 házi kedvenc, ami viszonylag kis helyen is elfér

Nincs még egy olyan kötelék, mint egy kisgyermek és egy szőrös (vagy pikkelyes) legjobb barátja között. A háziállat gondozása olyan, mint a feltétel nélküli szeretet szent kötelékének kialakítása. A kisgyerekek számára az, hogy háziállatuk van, ösztönzi a gyermekkori felelősségvállalást, segíti őket az aktívabb életben és javítja szociális készségeiket. Ha van egy kisállatod (és szereted is!), az segíthet csökkenteni a szorongást és magányt.

Ennek ellenére néhány embernek nincs helye mondjuk egy golden retrievernek, hogy akár egy macskának, hogy kedvére mászhasson. Ennek ellenére is lehet háziállatunk, csak olyat kell keresnünk, amelyik kisebb helyen is jól érzi magát.

Cikkünkben mutatunk 15 házi kedvencet, akiket befogadhatunk és szerethetünk kisebb lakhelyünk ellenére is:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

freepik.com

Tengerimalac

- Hirdetés -

A tengerimalacok mulatságos kis lények. Ezek a kicsi, de a rágcsálok között nagyobb háziállatok napi társas interakciót igényelnek, és érzelmeiket aranyos kis arckifejezésekkel és cselekedetekkel is kifejezik. Például, amikor boldogok, köztudottan a levegőbe ugranak. Egyedül azonban könnyen magányossá válhatnak, ezért ajánlott párban tartani őket.

- Hirdetés -

Nyúl

A nyulak tagadhatatlanul imádnivalóak! Tapsi fülükkel és bolyhos farkukkal bárkit levesznek a lábukról. Függetlenül attól, hogy a nyuszik szabadon uralkodhatnak az otthonunkban, vagy ketrecben élhetnek, fontos, hogy rengeteg testmozgást és társasági életet biztosítsunk ezeknek az aktív és kíváncsi lényeknek.

Csincsilla

A kerek és szőrös csincsillák abszolút imádnivaló kis háziállatok, amelyek tökéletesen ölelnivalóak! Bár meglehetősen ragaszkodnak tulajdonosaikhoz, picikék és meglehetősen törékenyek is lehetnek, ezért a gyerekeknek óvatosnak kell lenniük a gondozásuk során.

Hörcsög

A klasszikus kis otthonba való állat. A hörcsögök rendkívül kevés törődést igénylő háziállatok, csak ketrecre van szükségük és viszonylag kevés zajt adnak ki. Nem is beszélve arról, hogy iszonyú aranyosak. Azonban éjszakai állatok lévén nappal jobbára alszanak, éjjel aktívak.

Gabona sikló

A kissé hűvösebb háziállatot szeretnétek (szó szerint, mert hidegvérűek), mit szólnátok a gabonasiklóhoz? Ezek az engedelmes, tüzes színű kígyók tökéletesek a kezdő kígyótulajdonosok számára, mert keveset kell foglalkozni velük és nem nőnek túl nagyra. Csak egy biztonságos hely szükséges, ahol bent tarthatjuk őket.

freepik.com

Sündisznó

A sündisznók tökéletes háziállatok azoknak az embereknek, akik kis helyiségekben élnek, mert nekik nincs szükségük udvarra a futáshoz, csak egy megfelelő méretű ketrecre. Éjszakai és magányos állatokként nem bánják, ha gazdájuk napközben kint van.

Díszes szarvasbéka

A kerek, gömb alakú Pacman békák hasonlítanak a klasszikus arcade játék karakterére. Ezek az kevés törődést igénylő, viszonylag inaktív kétéltűek akár 10 évet is élhetnek. Tökéletesek annak, aki olyan háziállatot keres, amely nem igényel sok törődést.

Remeterák

A remeterákok vitathatatlanul tökéletes kezdő háziállatok gyerekeknek. Ezek a kis srácok hihetetlenül kevés foglalkozást igényelnek és gyakorlatilag nem okoznak zajt. Ugyanakkor szórakoztatóak, ha kézbe vesszük, és nézzük, hogyan mozognak egy nagyobb kagylóban.

Mongol futóegér

A futóegerek szórakoztató kis háziállatok a gyerekek számára, mivel aktívak és szociálisak. Csak vigyázzunk: éjszakai állatok, így az éjjel lesznek a legaktívabbak. Ők is szeretik a társaságot.

Leopárd Gekko

A lenyűgöző és gyors leopárd gekkók érdekes kis háziállatok. Ezeknek a sivatagi lakóknak nincs ragacsos kezük, mint más gekkóknak, így nem tudnak felmászni a falakon és a mennyezeten, így könnyen visszatarthatók. Az átlagos hosszuk 20–25 cm körül van és akár 20 évig is élhetnek.

freepik.com

Sziámi harcos hal

A sziámi harcos halak tökéletesek mindenféle kis helyiségben – irodákban, gyermekszobákban és otthonokban. Ezek a lenyűgöző halak magányos lakók (különben agresszívekké válnak), és tökéletesek egy olyan kicsi számára, aki könnyű háziállatot szeretne.

Kanári

A kedvtelésből tartott madár megszerzése zajos elkötelezettségnek tűnhet, de a kanárik kis tollas barátok, akik viszonylag csendesek. Mivel félénk madarak, a gyerekeknek körültekintőnek kell lenniük. Ők sem a legszociálisabb madarak, így boldogan élhetünk velük.

Vadászgörény

A görények puha és intelligens szőrös barátok, nem beszélve arról, hogy csendesek, és nincs szükségük hatalmas udvarra, hogy körülfutkossanak. Ezáltal ideális kisállat a kis terekkel rendelkező emberek számára. De néha igazi rosszcsontok – rosszul viselkedhetnek, romboló hatásúak lehetnek, és szeretnek menekülni.

freepik.com

Szakállas agáma

Inkább pikkelyest szeretnétek mint szőröst? Nem probléma. Nézzétek csak meg a szakállas agámákat. Ezek az állatok akár 10 évet is élhetnek, társas és barátságos lények. Szükségük van magányra is, néhány ág elrejtésére és meleg, száraz környezetre.

Teknős

A teknősök csendesek és érdekes háziállatok, amelyekre vigyázni kell. Gondozásuk néha bonyolult lehet, mivel környezetüknek megfelelőnek kell lennie. Ugyanakkor ez megtaníthatja a gyereket a felelősségre. A teknős mellettük nő, mivel akár évtizedekig is élhetnek.

freepik.com

via

Szólj hozzá