Együtt leszünk család.

20 teljesen ingyenes módszer, amivel odafigyelhetünk magunkra

Az anyukák hajlamosak mindenki más szükségleteit folyamatosan a sajátjaik elé helyezni. Már csak a természetüknél fogva is. De ha nem töltik fel a saját raktárjukat, akkor elfogy az energiájuk, amiből másoknak adhatnának. Az öngondoskodás rendkívül fontos, és könnyedén akár ingyenessé is tehetjük. Persze, ki ne szeretné a wellness hétvégét, vagy időnként elmenni egy fürdőbe, de ez nem mindig megvalósítható. Egyes öngondoskodási tevékenységek olyan egyszerűek, hogy akár otthon is megvalósíthatjuk.

Néha úgy érezzük, hogy nincs elegendő időnk a nap folyamán arra, hogy csak egy pillanatra is magunkra koncentráljunk, pedig igazán fontos lenne a mentális egészségünk szempontjából. Ezért most olyan ingyenes tevékenységeket ajánlunk, amelyekkel odafigyelhetünk magunkra.

Az öngondoskodás világa valójában kissé félelmetesnek tűnhet elsőre. Úgy tűnik, hogy néhány embernek ez könnyen megy, de nem szabad összehasonlítani senki életét a miénkkel.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az első lépés önmagunk elfogadása és egy kis szünet tartása. Az élet néha elsöprő lehet. A gyerekek, a házastársunk, a munkahelyünk és egyéb teendőink mellett vajon hol találhatunk időt a pihenésre?

Persze mindenki ismer olyan anyukákat, akik szuper szervezettek mindig, akiknek a naptára tele van mindenféle programokkal a gyerekeknek, mindig tudnak időt szakítani és felügyeletet szerezni, hogy legyen egy-egy szabad estéjük a párjukkal.

- Hirdetés -

De nem ez az általános!

- Hirdetés -

Ezért megéri erőfeszítéseket tenni az önfejlesztés érdekében, mert megtérül. Tudjuk, hogy a költségek is fontosak, ezért most 20 olyan módszert ajánlunk a kikapcsolódásra és az öngondoskodás gyakorlására amelyek ingyenesek.

Meditálj

A meditáció nehezebb, mint amilyennek látszik. Lehet, hogy azt gondoljuk az emberek csak mélyeket lélegeznek csukott szemmel ülve, de ennél sokkal többről van szó. A cél az, hogy a lehető legtöbb pillanatban jelen legyünk, mindenféle zavaró tényező nélkül, így az ember teljesen ellazulhat. Számos olyan ingyenes alkalmazás létezik, amelyek könnyen követhető módon vezetik be az éberséget.

Készíts egy listát

Néha túl sok minden kavarog a fejünkben, így időnként muszáj, hogy leírjunk dolgokat. Legközelebb, amikor úgy érzitek, hogy összecsapnak a hullámok a fejetek felett, írjatok listákat. Nálunk van egy nyilvánvaló tennivalók listája, amely segít a feladatok rendben tartásában, de vannak olyan listák is, amelyek már teljesültek (pl. ha elolvastunk egy könyvet). Írhatunk listát a vágyott utazási helyekről, az elolvasandó könyvekről vagy akár az egész életen át tartó célokról.

freepik.com

Énekelj

Az éneklés kiváló hangulatba hozhat minket, még akkor is, ha a hangunk nem igazán jó. Próbálj énekelni a zuhany alatt vagy az autóban, ha nem szeretnél mások előtt. Ez szórakoztató tevékenység lehet a gyerekekkel együtt is. Az éneklés feloldja a szorongást, és egy olyan kreativitási forma, amely nem igényel túl sok hozzáértést.

Tarts szünetet

Az élet gondjaira néha csak a pihenés a megoldás. Ám legyünk óvatosak, ha engedünk a csábító alvásnak, mert egy sikeres szundikálás, amely után kipihenve érezhetjük magunkat, csak körülbelül 30 percig tarthat. Ennél hosszabb alvás már megzavarhatja a nap további részét. A szunyókálás legjobb időpontja 14 és 15 óra között van, érdemes ezt is szem előtt tartani.

Próbálj ki új sminkeket

A smink rajongók tudják, hogy nincs semmi kielégítőbb, mint egy remek smink hibátlan felvitele. Még akkor is, ha nincs hová menni, és senkit sem lehet lenyűgözni, a magunk kedvéért kipróbálhatunk új sminkelési trendeket. Aztán, amikor legközelebb olyan helyre mész, ahol sminkben kell megjelenni, akkor a begyakorolt ​​készségek igazán jól jönnek majd.

freepik.com

Jógázz

Azok az emberek, akik mindennap jógáznak, igazán nyugodtak. Ez a legjobb módszer a vér felpezsdítésének anélkül, hogy túlzásba esnénk. Egy könnyű kis jóga gyakorlás pont elég egy stresszes nap után. A jóga egy csodálatos módszer arra is, hogy reggel gyengéd nyújtásokkal felébresszük a testünket. Olyan sokféle irányzat van, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

Hívd fel egy szerettedet

Hívj fel egy barátot vagy egy családtagot, csak pletykálkodni vagy, hogy meghallgasson, de okosan válassz. Hívj olyan valakit, akinek az élete inspiráló, vagy valakit, aki a legjobb hallgató. Ha nincs idő hosszas telefonálásra, akkor írj egy-két ismerősödnek egy-egy kedves üzenetet. Biztosan feldobja a napjukat, és nem marad viszonzatlan.

Tarts mozi estet

Az öngondoskodásnak nem csupán az önfejlesztésről kell szólnia. Előfordul, hogy a semmittevés és a tévé bámulása jelenti a legnagyobb kikapcsolódási lehetőséget. Bújj kényelmes ruhákba, készíts magad mellé harapnivalókat, egy meleg takarót és kezdődhet is a mozi est.

Gondolj 10 dologra, amit szeretsz magadban

Ha nem érzed teljesen jól magad a bőrödben, gondolj mindazokra a dolgokra, amelyek büszkévé tesznek. Az öngondoskodás az önszeretet gyakorlását jelenti, és ezeknek az emlékeztetőknek a felírása nagy mértékben erősít. A bizalom kulcsfontosságú, így az elért eredményekre és a pozitív tulajdonságokra való összpontosítás a leggyorsabb módja annak elérésének.

Takaríts

A tiszta ház a tiszta elmét szimbolizálja, és nem kell mindig házimunkának érezni. Kevés kielégítőbb érzés van, mint egy frissen porszívózott, tiszta, illatos otthon. Tegyél be hangos zenét, és kezdj el súrolni. Vessz el a szervezésben, és érezd magad teljesen megújultnak a végén.

Süss vagy főzz szórakozásból

A főzés minden anya életében napi feladat, de ennek nem kell mindig csak munkának lennie. Próbálj ki új recepteket, és teljesen add magad át a pillanatnak. Díszíts tortákat, süteményeket csak a család, illetve a magad kedvéért.

Túrázz

Biztos, hogy a lakhelyed közelében is vannak könnyen elérhető rövidebb-hosszabb túra útvonalak. Olyan szép a természet, érdemes közelebbről is megnézni. A Földdel való kapcsolatunkat is segíti, hiszen ha látjuk mi minden vesz körül, akkor rájövünk, hogy szeretnénk is megőrizni azt. Ráadásul mindenkinek szüksége van jó levegőre és napsütésre!

Színezz

A felnőtt kifestőkönyvek szórakoztató módon segítenek kiengedni a gőzt. Ha nem akarsz ilyet vásárolni, fogd meg a gyerekét és színezz hercegnőket vagy dinoszauruszokat. Őszintén szólva ugyanolyan szórakoztató. Ha nincs kifestőkönyv, de halaszthatatlan színezhetnéked támad az internetről is ki tudsz nyomtatni. Ezeknek nem kell Picasso-szintűnek lenniük ahhoz, hogy stresszmentesítsen és jól érezzük közben magunkat. A lényeg, az érzés, amit kiváltanak.

freepik.com

Olvass

Mindenki magától értetődőnek tartotta, hogy amikor majd felnő, több ideje lesz olvasni. Nos, az esetekben többségében nem így van. Szakíts időt arra, hogy minden este elolvass egy fejezetet, ami segít lefekvés előtt az elcsendesülésben. Egy könyv olvasása sokkal jobb az elmének, mint görgetni a közösségi médiában. Ez egy olyan pihentető tevékenység is, amely egy magával ragadó könyv esetében segíthet az olvasónak órákra elmerülni egy másik világba.

Készíts otthoni arcmaszkot

Keress online bármilyen otthoni arcmaszk receptet, és lazíts. Az otthoni maszk készítése sokkal jobb, és általában több természetes összetevőt tartalmaz, mint a boltban vásárolt. Sokkal olcsóbbak, és a legtöbb anyag megtalálható a kamrában. Használj olyan összetevőket, mint az avokádó, a méz, a zabpehely, a szén, vagy a csokoládé, hogy otthon is luxusélményben legyen részed.

Írj valakinek egy levelet

Mindenki szereti, ha személyre szabott, kézzel írt levelet kap. Ha nem akarunk hosszú levelezésekbe bonyolódni, küldjünk képeslapot valakinek a nyaralásról, vagy ünnepekkor.

freepik.com

Készíts hála naplót

A hála minden jóért az életben egy másik módja annak, hogy a pozitívumokra összpontosítsunk, és általában véve boldogabbnak lássuk az életünket. Vezess hála naplót, tele olyan nagy és apró dolgokkal, amelyek örömet okoznak. Azon túl, hogy tiszta ruháink, ennivalónk és meleg otthonunk van, a családtagjaink és gyerekeink egészségesek, boldogok és szeretnek, az életben még annyi minden van, amiért hálás lehetünk.

Önkénteskedj egy Állatmenhelyen

Mások segítése a legjobb módja annak, hogy segíts önmagadon. Az állatbarátok tudják, hogy a kutyák és macskák mennyi boldogságot hoznak az ember életébe, és ha nem akarsz/tudsz otthont biztosítani egy állatnak a legjobb módja annak, hogy kapcsolódj velük, ha egy állatmenhelyen segédkedsz. A sétáltatás előtt álló kutya arcán lévő szeretet és öröm pillantásánál nincs is jobb. Tökéletes azok számára is, akiknek nincs ideje elkötelezniük magukat egy életen át tartó háziállat mellett, de szeretnének egy rövid ideig gondoskodni róluk.

Biciklizz

Tökéletes módja a természet felfedezésének, ha leporoljuk a biciklinket, és megpörgetjük. Akár már egy pár kör a környező utcákban is segít egy kis testmozgásban, és néhány D-vitamin begyűjtésében. Az egyedüli kerékpározás segít megtisztítani az elmét és összpontosítani a burjánzó gondolatainkat. Vagy vidd ki a gyerekeket, és csináljatok egy szórakoztató családi kirándulást.

Legyen egy technológia mentes napod

Semmi sem okoz nagyobb stresszt, mint a munkahelyi e-mailek, a nem fogadott hívások, a megválaszolatlan üzenetek és a közösségi médiában megjelenő értesítések gondolata. Amint az időd engedi, ütemezz be egy technológia mentes napot. Szánj minden hónapból egy szombatot a magányra és a való világra. Ha egy kicsit is elkerüljük a technológiát, felfrissülhetünk és helyreállíthatjuk a prioritásokat.

freepik.com

via

- Hirdetés -