Együtt leszünk család.

3 ok, amiért minden családnak szüksége van egy titkos jelszóra

Azokra az időkre, amikor egy idegen kopogtat az ajtón, miközben a gyermek egyedül van otthon, vagy amikor egy barátságos férfi kedvesen felajánlja, hogy hazahozza őket – vagy még akkor is, ha kellemetlen társaságban vannak -, a családi jelszó okos és egyszerű biztonsági intézkedés amely megmentheti gyermekünket sok potenciálisan veszélyes szituációtól. Ezenkívül megtanítja őket arra, hogy ne bízzanak minden közeledő idegenben, és segít a szüleiknek abban, hogy nyugodtan érezzék magukat, amikor egyedül engedik el őket.

Cikkünkben azokat az okokat szedtük össze, amelyek miatt érdemes családi jelszót választani, különösen azok számára, akik a legkedvesebbek számunkra. Végül is  ez a biztonság olcsó és hatékony.

A megfelelő kódszó kiválasztása a család számára

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A speciális kódszó kiválasztása komoly feladat. Valami könnyen megjegyezhető, kimondható és leírhatóra lesz szükség. Mindent összevetve, olyan dolognak kell lennie, amelyet a család minden tagja azonnal felismer. Ez lehet egy olyan tárgy, amely mindenkinek tetszik, egy vicces szó vagy akár csak egy betű. A túl bonyolult vagy túl gyakori szavakra a gyermek nem fog olyan könnyen emlékezni, és sajnos nem fog semmilyen célt szolgálni.

Egy Bert Fulks nevű népszerű blogger megosztotta egyszerű kódszavas ötletét a világgal. Egyetértett 3 gyermekével, hogy a kód betű egyszerű „X” lesz. „X” -t küldenek, ha sürgősen fel kell venni őket, vagy kényelmetlenül érzik magukat különböző helyzetekben. Gyors a gépelés, és akár elírásnak is tűnhet. Ez lehetővé teszi a gyerekek terveinek vagy érzéseinek felismerhetetlenségét.

- Hirdetés -

1. ok: Egy idegen közeledése

- Hirdetés -

A gyerekek ezt a családi kódszót különféle helyzetekben használhatják, például amikor a család egyik barátja vagy bárki más felveszi őket. Szülőként értesíthetjük barátainkat a kódról. Amikor gyermeked meghallja, biztonságban fogja érezni magát, és tudja, hogy nem veszélyes beülni az illető autójába.

Ilyen helyzetekben azonban a gyerekek megismerhetik a családbarátokat, és bizonyítás nélkül továbbra is hisznek nekik, és újabb kellemetlen forgatókönyv fordulhat elő. Egy idegen megközelíthet egy gyermeket, és úgy tesz, mintha a család barátja lenne, és azt mondja, hogy anyukájuk vagy apukájuk megkérte őt, hogy vigyék haza a gyermeket. Ha az idegen nem tudja megadni a szükséges kódszót, a gyermek megérti, hogy ez mind hazugság, és megpróbál menekülni.

2. ok: Egyedül otthon

Egy másik forgatókönyv megtörténhet azokkal a gyerekekkel, akik egyedül maradnak otthon. Néhány idegen megpróbálhatja becsapni őket, hogy nyissák ki az ajtót, azt állítva, hogy villanyszerelők, vízvezeték-szerelők vagy más szervizmunkások. A bízó gyerekek kinyitják az ajtót, és nagy problémákba ütköznek. Ennek elkerülése érdekében megtaníthatjuk gyermekeinket, hogy először mindig a kódszót kérjék. Ha idegenek nem tudják, az ajtót nem szabad bármi áron kinyitni.

3. ok: Vészhelyzetek

Ha bármilyen kellemetlen ok miatt gyermekeid elkavarodnak tőletek, egy családi kódszó megmentheti őket. Ha valami hangos és ismerős dolgot hallasz, sokkal gyorsabban vonzza a figyelmed, mint az „Anya!” vagy „Segíts!” Minél gyorsabban reagálsz, annál gyorsabban mented meg gyermeked.

De nem kell megijeszteni a gyermekeid.

Fontos, hogy gyermeked ne ijedjen meg, és ne gondolja azt, hogy minden helyzet egy idegennel biztosan veszélyes. A legfontosabb dolog, amire emlékeznünk kell, hogy felhívjuk a figyelmüket és megtanítjuk őket az óvatosságra. A családi jelszó segít a gyerekeknek megtanulni, hogy képesek enyhíteni a félelmet és megszökni a potenciálisan veszélyes helyzetből.

via

freepik.com

 

- Hirdetés -