Együtt leszünk család.

45 szórakoztató családi tavaszi tevékenység

Rázzuk le magunkról most már a tél utóhatásait, és próbáljuk ki ezeket a vidám, tavaszi tevékenységeket, amelyeken a felnőttek és a gyerekek együtt élvezhetik a friss levegőt.

Cikkünkben 45 olyan tavaszi tevékenységet ajánlunk, amely remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

1. Fújjatok buborékokat

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ha nincs otthon buborékfújótok, nem muszáj elrohanni vásárolni néhányat, hiszen készíthetünk sajátkezűleg is. A gyerekek imádják a buborékfújást, a kisebbek pedig szeretik nézni.

freepik.com

- Hirdetés -

2. Reptessetek sárkányt

- Hirdetés -

Legyetek sárkányok – szó szerint! Válasszatok egy szabad terepet, és szaladgáljatok a gyerekekkel. Vajon ki tudja majd magasabbra reptetni a sárkányt?

3. Bújócskázzatok

Ki ne szeretné ezt a klasszikus játékot? A tavasz azt jelenti, hogy elindulhattok egy hatalmas bújócskára!

4. Kerékpározzatok

Töltsetek el egy délutánt a helyi kerékpárutakon. A kicsi még pótkerékkel közlekedik? Használjátok ki ezt az alkalmat arra, hogy megtanítsd neki, hogyan kell biciklizni pótkerekek nélkül.

5. Élvezzétek a cseresznyevirágzást

Áprilisi eső aranyat ér! A hó elolvadásával rengeteg gyönyörű cseresznyevirág látható a napokban, amiket érdemes megcsodálni.

6. Etessetek kacsákat

Menjetek sétálni a közeli tóhoz, ahol biztosan találtok kacsákat is. Etessétek meg őket, de figyeljetek, hogy ne kenyérrel, az ugyanis árt az egészségüknek. Sok helyen található eleség automata, vegyetek ott egy-egy adagot.

7. Nézzétek meg a dinoszauruszokat

Amikor kinyitnak az állatkertek, vadasparkok vagy múzeumok, menjetek el a gyerekekkel és nézzetek meg egy dinoszaurusz kiállítást. A gyerekek imádni fogják megismerni ezeket az ősi földi lakosokat (és a csontvázak is nagyon fantasztikusak.)

8. Menjetek táborozni

Tervezzetek meg egy hétvégi kalandot úgy, hogy a családdal elmentek egy kempingbe. Állítsatok sátrat, süssetek szalonnát és pillecukrot, és meséljetek kísérteties történeteket a tűz mellett. Akár otthon is megtehetitek ugyanezt, állítsatok fel egy sátrat a kertben, és élvezzétek a szép, tavaszi időt.

9. Látogassatok el termelői piacra

Töltsetek el egy vasárnapot a kedvenc termelői piacotokon, és válasszatok friss gyümölcsöket és zöldségeket későbbi csemegeként.

10. Készítsetek valamit juharsziruppal

Egy ízletes palacsinta vagy gofri juharsziruppal nem csak az őszi szezonra való. Élvezzétek az ízeket vagy akár egy finom juharszirupos forró csokoládét egy lágy tavaszi estére.

11. Gyűjtsetek kavicsokat

Akár tóparton, akár a parkban tartózkodtok, gyűjtsétek össze a legnagyobb (és legsimább) kavicsokat, amelyeket találtok. Adjátok hozzá a gyűjteményetekhez, vagy használjátok őket kézműveskedésre.

12. Kertészkedjetek

Itt az ideje elkezdeni virágokat ültetni az udvarra. Kicsikénk imádni fogja a rendetlen talajt, és a kerti tömlőt.

13. Menjetek el kirándulni

Mi lehetne jobb módja annak, hogy felfedezéseket tegyünk a szabadban, mint túrázni egy erdőben vagy tanösvényen? Próbáljatok csendben maradni, amikor sétáltok, hogy halljátok-e (vagy látjátok-e) a téli hibernációból kilépő állatokat.

14. Építsetek versenyautót

Használjatok régi kartondobozokat saját karton versenyautó létrehozásához és személyre szabásához. Kisfiúk álma lehet egy ilyen.

15. Látogassatok el egy pillangó télikertbe

Menjetek ki, és fedezzétek fel az összes különféle gyönyörű pillangófajt, amint repkednek körülötted. Ha nincs télikert a közelben, egyszerűen tanulmányozzátok a pillangókat a szabadban, és számoljátok meg, hányat találtok.

16. Mossátok le közösen az autót

Válassz egy melegebb napot, hogy a gyerekek segíthessenek a családi jármű takarításában.

17. Fessetek kavicsokat

Vegyétek elő azokat a kavicsokat, amelyeket összegyűjtöttetek, és tartsatok kézműves napot. Fessétek ki őket kedvenc színeitekkel, és akár kőmágnesekké is alakíthatjátok a hűtőszekrényre.

18. Készítsetek sok képet

Ügyelj arra, hogy miközben megélitek a pillanatokat, ne felejtsetek el fényképeket készíteni a bolondos és szórakoztató időszakokról sem. Nyomtassátok ki a fotókat, és a gyerekek segítsenek abban, hogy végül összeállítsatok egy albumot, vagy tegyétek képkeretbe ezeket a megörökített pillanatokat.

19. Nézzetek meg egy természetvédelmi területet vagy üvegházat

Gyűjtsetek csodálatos emlékeket az egyik arborétum területén vagy üvegházában. Jó lesz felfedezni, és a gyerekek imádni fognak valami újat megtanulni!

freepik.com

20. Táncoljatok az esőben

Vedd elő az esőkabátokat és csizmákat, és használjátok ki a tavaszi zápor előnyeit. Rendezzetek táncpartit kint a szitáló esőben (esernyők opcionálisak), majd vegyetek egy forró fürdőt, vagy ha van kandallótok, kucorodjatok elé, hogy felmelegedjetek.

21. Sétáljatok a kutyával

Vigyétek el egy hosszabb sétára házi kedvenceteket.Nincs kutyátok? Sebaj. Vidd el a gyerekeket a helyi kutyafuttatóhoz, és nézzétek meg, ahogyan az ember legjobb barátai élvezik a meleg időt.

22. Etessetek meg néhány mókust

Menjetek a legközelebbi parkba, és vigyetek magatokkal egy kis mókusbarát ételt. Jó szórakozást nyújt az új, szőrös barátaidnak a tenyérből történő etetése!

23. Látogassatok el állatsimogatóba vagy farmra

Vess egy pillantást az internetre, és nézd meg, mikor nyílnak meg az állatkertek, állatsimogatók vagy farmok a környéken, és töltsetek egy napot imádnivaló állatok etetésével és simogatásával.

24. Ugrás a tócsákba

Vegyétek fel az esőcsizmáját, és fedezzétek fel a tócsákat eső után. Keressétek meg a legnagyobb tócsákat, és ugorjatok bele, hogy meglássátok, ki képes a legnagyobb csobbanásra. Vagy vigyetek magatokkal néhány játékhajót, és nézzétek meg, ahogyan a célig versenyeznek.

25. Építsetek erődöt

Az év bármely szaka tökéletes alkalom egy erőd építésére. Miért ne vihetnénk ki a hálózsákokat és extra takarót, hogy megépítsük a világ valaha látott legjobb szabadtéri erődjét? Vagy ha a kicsi fél a hátborzongató csúszómászóktól, tartsátok bent az erődépítést.

26. Menjetek strandra

Néha a tavasz második felében már kifejezetten meleg az idő, ilyenkor igazán jól esik strandolni. Csomagoljatok össze és egy finomságokkal teli hűtőládával felszerelkezve üljetek az autóba, és irány a legközelebbi strand. Élvezzétek a mulatságos napot a vízben és a kellemes napsütésben.

27. Irány a kalandpark!

Mi a legjobb módja annak, hogy a gyerekünk extra energiáit lefárasszuk? Irány a kalandpark! Mássz fel velük a majomrudakon, vagy száguldozzatok a pallókon – ez lesz az a nap, amelyet nem felejtenek el!

28. Ugrókötélverseny

A jó idő azt is jelenti, hogy nincs jobb egy ugrókötélverseny megrendezésénél. Vonjátok be az egész környéket!

29. Menjetek a könyvtárba

Ha kinyitott a könyvtár a környéketeken kérd meg a gyerekeket, hogy válasszanak ki néhány remek új történetet esti mesének. A legtöbb könyvtár ingyenes gyermekeknek.

30. Rajzoljatok krétával

Telepedjetek ki a járdára egy nagy vödör krétával, hogy a gyerekek legmerészebb alkotásaikkal lássák el azt.

31. Menjetek madármegfigyelésre

Tanítsd meg gyermekeid a madarak különféle fajtáit, miközben figyelitek őket.

32. Játsszatok kültéri játékokkal

Érezd jól magad kint a gyerekek kedvenc játékaival. Egyszerűen hangzik, igaz? Az is, és a gyerekek nagyon örülnek, ha megmutathatják, ha bevonhatnak téged is kedvenc játékaikba.

33. Tartsatok játéknapot

Szervezzetek le egy játéknapot egy szomszéddal, vagy menjetek ki, és hagyd, hogy a gyerek barátokat szerezzen a parkban vagy játszón.

34. Kapcsold be a kerti locsolót

A melegebb napokon nyissátok meg a kerti csapot és hadd rohangáljanak a gyerekek a vízsugarak és vízpermet alatt. Hihetetlen, de ezt minden gyerek imádja.

freepik.com

35. Olvassatok a szabadban

Nem kell minden könyvet lefekvés előtt elolvasni. Válasszatok néhány kedvencet, üljetek kint a napsütésben, és merüljetek el a történetekben.

36. Tartsatok hulladékvadászatot

A gyerekek imádják a természetet, miért ne végezhetnének kincsvadászatot odakint? Készítsetek egy listát azokról a tavaszi tárgyakról (kavicsok, fenyőtobozok stb.), amelyekre figyelni kell, és csekkoljátok őket, amikor séta vagy kirándulás közben megtaláljátok őket.

37. Guruljatok le egy dombról

Rendetlenkedjetek egy kicsit, és kezdődjön a kuncogás! Gördüljetek le a legnagyobb dombról, amelyet találtok, hogy láthassátok, ki jut előbb az aljára. (Tipp: Érdemes régi ruhákat viselni a fűfoltok miatt!)

38. Lessetek csillagokat

Használjatok távcsövet, vagy csak üljetek ki a teraszra, és nézzétek meg a gyönyörű csillagképeket egy tiszta, tavaszi éjszakán.

39. Rendezzetek lengőversenyt

Hajtsatok egymás mellett hintával, és rendezzetek versenyt, hogy ki tud a legmagasabban lendülni.

40. Tollasozzatok

A tollaslabdázás rendkívül összetett mozgást igényel, és nagyon szórakoztató.

41. Vízi lufi csata

Tölts fel egy csomó léggömböt és kezdődhet is a víziballon-küzdelemhez az udvaron. Gyűjtsétek össze a környékbeli gyerekeket, és álljatok össze a végső lufi csatára.

42. Bóklásszatok

Különösebb cél nélkül is el lehet indulni sétálni. Vigyétek el a gyerekeket a helyre, ahol vonatokat, vagy villamosokat tudnak nézni, vagy csak töltsetek el egy laza délutánt a szabadban vagy a városban bóklászva.

freepik.com

43. Tartsatok pikniket

Semmi sem ér fel a tavaszi piknikkel. Csomagoljatok egy kosár finomságot, és terpeszkedjetek el egy takarón a mezőn, a parkban (vagy akár a kertben), miközben élvezitek a nap melegét az arcotokon.

44. Látogassatok el egy mezítlábas parkba

Ahogy melegszik az idő igazán jó móka ellátogatni egy mezítlábas parkba, ahol különböző talpakat stimuláló „fura” talajon kell végigmenni. Garantált a szórakozás, hiszen néha vicces érzés, néha fájdalmas egy-egy állomás, de ami biztos: felér egy talpmasszázzsal.

45. Nézzetek naplementét

Egy tökéletes tavaszi nap legjobb befejezése a naplemente megnézése a kicsikkel, mielőtt éjszakába fordul a nap.

freepik.com

via

Szólj hozzá