Együtt leszünk család.

5 betartandó szabály ha étterembe mennénk, miután kinyitottak a teraszok

Mindannyian nagyon vártuk már, hogy beülhessünk a kedvenc éttermünkbe vagy kávézónkba, és a teraszok kinyitásával végre megtehetjük ezt. Szombaton ugyanis kinyitottak a teraszok és kerthelyiségek, a kijárási korlátozás kezdete is 23 órára tolódott.

Ám nem árt továbbra is óvatosnak lennünk, hiszen a nyitás még nem ok arra, hogy mostantól ne tartsuk be a védekezéshez szükséges szabályokat, például a maszkviselés továbbra is kötelező a közterületeken.

Íme tehát 5 szabály, amelyek betartásával biztonságosan ülhetünk ki egy kerthelyiségbe elfogyasztani valamit.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Maszk viselés

A határozat szerint a vendéglátóhelyek teraszain nem kötelező a maszkviselés, csak az éttermek belső részén.

- Hirdetés -

Azonban ha szeretnénk minimálisra csökkenteni a fertőzés veszélyét, érdemes magunkon tartani és csak az étkezés idejére levenni. Különösen ha sokan ülnek körülöttünk.

- Hirdetés -

2. Távolságtartás

Igyekezzünk úgy helyet foglalni, hogy kellő távolságra legyünk másoktól. És habár nagyon vártuk, hogy végre összejöjjünk egy finom étel vagy ital mellett, a legjobb, ha most még a fogyasztásunk után továbbállunk és nem órákig beszélgetve ülünk egy zsúfolt teraszon. Annak is eljön majd az ideje.

3. A kéz tisztán tartása

Az alapos kézmosás, illetve kézfertőtlenítés továbbra is elengedhetetlen. Ha van rá lehetőségünk, mossuk meg a kezünket mielőtt enni kezdünk.

4. Okos ételválasztás

Igyekezzünk úgy ételt választani, hogy ne a kezünkkel kelljen megfogni azt. A hamburgert késsel-villával is megehetjük. Ha fagyit eszünk, akkor pedig mindenképp szalvétával fogjuk meg a tölcsért.

5. Fizessünk kártyával

Bankkártyával már érintésmentesen is fizethetünk, és a legtöbb helyen a terminált is kihozzák a pincérek, nem kell bemennünk az étterem belső részébe se. A kontaktusok mellőzése mindannyiunkat véd.

Habár ez még nem az a gondtalan étterembe járás, kerthelyiségben üldögélés, mint a Covid előtti időkben, az elmúlt hónapok viszontagságai után fantasztikus, hogy megtehetjük ezt! Ezért azt javasoljuk tegyük okosan, hogy hamarosan teljes biztonsággal tehessük mindezt, lemondások nélkül!

A kép illusztráció: Alex Harmouth/unsplash.com

- Hirdetés -