Együtt leszünk család.

5 remek termelői piac a Balatonnál

Piacra járni nem csak otthon lehet. Sokan szeretik a helyi ízek, helyi termelők által felfedezni azt a helyet, ahol nyaralnak. Ezt a Balaton környékén is bátran megtehetjük, hiszen rengeteg kiváló, helyi termelők fantasztikus portékáit kínáló piac található szerte a tó körül.

Összeállításunkban öt általunk is már kipróbált termelői piacot ajánlunk, melyeket érdemes felkeresni, ha épp arra jártok.

Mindegyik piac sajátos, helyi élményt nyújt!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Balatonmáriafürdő termelői piac

Családias hangulatú termelői piac és szezonális kézműves udvar található Balatonmáriafürdőn a faluközpontban! A piacon a környékbeli kistermelők értékesítik saját termékeiket. A finom sajtok és húsok, házi szörpök, lekvárok mellett természetesen a zöldség-gyümölcs kínálat is helyi forrásból származik.

- Hirdetés -

Továbbiak: Balatonmáriafürdő piac

- Hirdetés -

Káptalantóti Liliomkert Piac

Talán az egyik leghíresebb piac a Balaton északi partján. A környékbeli gazdák friss termékeitől elkezdve rengeteg kézműves árus kínálja szebbnél-szebb portékáját. Érdemes üres hassal érkezni, hogy megkóstolhassuk a házi termékek legjavát. Az illatok és ízek úgy kavarognak a színekkel, hogy alig győzzük a fejünket kapkodni. Garantált, hogy üres kézzel nem távozunk, de nem is baj, mert finom és csoda szép dolgokra lelhetünk.

Ha a környéken pihenünk mindenképp érdemes egy vasárnap délelőttöt rászánni a piac meglátogatására legalább egyszer.

Bővebben: Liliomkert Piac

Tihanyi Piac Placc

A Tihanyi PIAC placc több, mint piac, közösségi találkozóhely, hangulatos, modern korzó.

A placcon minden szombat és vasárnap délelőtt pezseg az élet, helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok – minden ami szemnek szájnak ingere.

Az árusokon kívül alkalmi fellépőkkel, művészekkel, változatos programokkal várják az érdeklődőket, a régi korok hangulatában piacozni vágyókat!

Ám a Placc nem csak a balatoni ízekről szól, szellemi és lelki táplálékot is nyújt az oda érkezőknek. Minden hónap második hétvégéjén Művész Piac az ARTplacc-on. Ez a program lehetőséget nyújt a művészeknek, hogy megmutassák alkotásaikat.

Programinformációk: Tihanyi Piac Placc

Balatonalmádi Termelői piac

Ha szeretnél magyar gazdák kiváló szezonális termékei között válogatni akkor látogass el egyik szombaton a balatonalmádi termelői piacra. Nemcsak zöldséget-gyümölcsöt találhatsz, de az ínycsiklandó házi sajtok-húsok mellett biztosan felkeltik a figyelmed a kézműves termékek is.

Klassz szombati időtöltés akár gyerekekkel is.

Továbbiak: Balatonalmádi Városi Piac

Balatonfenyvesi Két Kakas kézműves- és gasztro piac

A finom és kézműves termékek mellett a piac egyik különlegessége, hogy kisvasúttal is eljuthatunk oda. Ám nem csak emiatt érdemes ellátogatni, hanem mert kiváló ételeket kóstolhatunk, rendkívül hangulatos a hely maga és helyi termelők portékái várnak.

További infók: Két Kakas Piac

Nektek melyik a kedvenc piacotok a Balatonnál? Írjátok meg!

pexels.com

 

- Hirdetés -