Együtt leszünk család.

5 tipp, ha babával megyünk nyaralni

Nyáron mindannyian szeretnénk nyaralni menni, ez a kisgyermekes családoknál sincs másként. A gyermekágyas időszak után, nagyjából 2 hónapos kórtól meg is tehetjük ezt kisbabánkkal.

Ehhez azonban van pár dolog, amit érdemes figyelembe venni, hogy a család mindegyik tagja jól érezze magát.

Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan tippet, ami a segítségetekre lehet:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Engedd el az elvárásokat

Gyerekkel utazni nem ugyanaz, mint egyedül vagy kettesben volt. Míg régebben arról szólt egy nyaralás, hogy felfedeztetek rengeteg helyet, egész nap strandoltatok, vagy múzeumról múzeumra jártatok, most a babával ennél sokkal fontosabb, hogy ő komfortosan érezze magát. Legyen meg a napirendje, amit ha tudtok, az utazás alatt is próbáljátok meg tartani.

- Hirdetés -

2. Ne készíts túl sok tervet

- Hirdetés -

Lehet, hogy egy-két helyre el tudtok majd menni a babával is, de azért ne töltsd meg a nyaralás minden egyes percét programokkal. Vedd lazán és élvezzétek, hogy együtt vagytok, ha nem jön össze egy-egy tervetek, ne bánkódj miatta, kisgyerekekkel az ő igényeik az elsődlegesek.

Hidd el, nemsokára eljön az az idő, amikor a gyerekekkel is lehet majd programokkal teli nyaralást tervezni.

3. Legyen egy bázisotok

Kisebb gyermekekkel szükség van egy biztos pontra, ahol akár a délutáni alvás ideje alatt, akár étkezésekkor ott tudtok lenni. Nem tanácsos velük váltogatni a szállást, már csak a baba felszerelések miatt sem. Legyen ez a szállás mindig a kiindulópont, és onnan tegyetek kisebb kirándulásokat, amiket még a baba is bír.

Éppen ezért érdemes már a nyaralás tervezésekor úgy szállást választani, hogy ezt az igényt mindenképpen kielégítse.

4. Utazzatok nagy családdal

Ha megtehetitek vigyétek el a nagyszülőket, vagy valamelyikőtök testvérét magatokkal, akik tudnak segíteni majd a babával. Hidd el a lelkes nagymamák alig várják majd, hogy babázhassanak, így nektek is lesz egy kis időtök szusszanni, úszni egyet, sétálni vagy vacsorázni menni.

5. Csomagolj alaposan, de ne túl sokat

Most azt gondolhatod, hogy a babával rengeteg dolgot használtok otthon, mindent el kell akkor vinnetek a nyaralásra?

Nem kell, de érdemes jó előre átgondolni, hogy mire lesz valóban szükségetek.

Ehhez a nyaralás előtti 1-2 hétben jegyezd fel, hogy mik azok, amik tényleg nélkülözhetetlenek számotokra, és azokat pakoljátok be mindenképpen.

Ha bababarát szállásra mentek, akkor valamivel könnyebb lesz a dolgod, mert a szálláson megtalálható eszközöket nem kell magatokkal vinnetek.

Az utazásra készíts be egy külön táskát, amiben minden szükséges irat megtalálható, és kéznél vannak a számotokra legfontosabb dolgok. Mindig legyen nálatok elegendő folyadék is.

Kisbabáddal valószínűleg teljesen más lesz az utazás, mint amilyen eddig volt, de ne bánkódj, mert mostantól már egy család vagytok és itt az idő, hogy megismerd a világot szülői szemmel is! Hidd el, így is fantasztikus nyaralásban lesz részetek!

Olvasd el ezt is: Ezeket a gyógyszereket pakold az útipatikába ha gyerekkel utazol

pexels.com

- Hirdetés -