Együtt leszünk család.

6 Föld napi tevékenység kisgyermekek és óvodások számára

Soha nem korai megtanítani a gyerekeket arra, hogy tisztán kell tartani bolygónkat, és megtanulni, hogyan kell csökkenteni a fogyasztásunk, újrafelhasználni és újrahasznosítani dolgokat. Kis útmutatással és felügyelettel a kisgyermekek és az óvodások is elvégezhetik ezeket a könnyű, szórakoztató és ingyenes Föld napi projekteket.

1. Készítsetek egyedi vászonzsákot

A vászonzsákok kiváló alternatívái a papír– vagy műanyag zacskóknak. Válassz egy géppel mosható táskát és olyan dekorációs kellékeket, mint például a textil festék, az akrilfesték, szövetfilc, strasszok, felvarrható matricák, valamint állati vagy természeti témájú gumibélyegzők és sablonok. A kicsi büszke lesz arra, hogy játékokat és rágcsálnivalókat szállíthat a saját készítésű táskájában!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

2. Újrahasznosított kézművesség

Kétféle módon változtathatjuk a szemetet Föld napi projektté:

- Hirdetés -

1. Díszítsen gyermekünk kartondobozokat, cipős dobozokat vagy műanyag tárolódobozokat. Használhatjuk őket levélszemét, régi magazinok, szövetek, szalagok és extra gombok rendezésére.

- Hirdetés -

2. Vágjunk lyukat egy kiürült tejes doboz vagy palack oldalán, és töltsük meg madármaggal majd, akasszuk egy fára. Díszítse ki gyermekünk filccel vagy festékkel.

3. Gyümölcs- vagy veteményeskert

Kiskertet létrehozni szórakoztató lehet minden kisgyermek vagy óvodás számára, különösen azok számára, akik szeretnek koszolni. Gyermekünkkel válasszuk ki a kedvenc gyümölcseink és zöldségeink magját, amelyek jól fognak növekedni a kertünkben. A gyerekek jó levegőn tartózkodás mellett azt is megtanulják, hogyan ápolják a környezetet. A kertészkedés megtanítja a felelősséget és a bolygóról való gondoskodás fontosságát is.

4. Föld napi hulladékvadászat

Készítsetek listát a kisgyermek vagy óvodás gyermek számára a szabadban gyűjthető tárgyakról: például fenyőtobozok, levelek, virágok, kavicsok és botok. Amikor a listán szereplő összes elem összegyűlt, beszélj arról, hogy milyen szerepet töltenek be és milyen hatást gyakorolnak a környezetre. Például a madarak ágakat gyűjtenek a fészkek készítéséhez, a virágokban pedig olyan nektár található, amelyet a méhek visszahordanak a kaptárjukba méz készítéséhez.

5. Szemétgyűjtés

A gyerekek folyamatosan szednek fel tárgyakat (még akkor is, amikor mi nem akarjuk), akkor miért ne ösztönözhetnénk őket a Föld megtisztítására? Fogjatok egy pár kesztyűt és néhány szemeteszsákot, és irány kedvenc helyi parkod vagy strandod. Hagyd, hogy gyermeked vegye fel a papír és műanyag szemetet, ügyelve arra, hogy ne vegyen fel semmi veszélyes dolgot, például törött üveget. A veszélyesebb dolgokat kezelheted te, mint például a cigarettacsikk és a sörösüveg. Szánj időt arra is, hogy elmagyarázd, miért fontos a Földet tisztán tartani.

6. Az újrahasznosítható anyagok válogatása és szétválasztása

Számos otthonban külön tárolókban gyűjtjük a szelektíven az újrahasznosítható anyagokat, és egyes településeken még az üvegek és konzervek, papírtermékek és az udvari hulladékok újrahasznosító tartályai is rendelkezésre állnak. Ha már vannak tárolódobozaink, vonjuk be gyermekünket is az újrahasznosító anyagok rendezésébe.

freepik.com

via

Szólj hozzá