Együtt leszünk család.

7 beltéri növény, amelyet akár veszélyes is lehet otthon tartani

Becslések szerint több mint 450 000 növényfaj létezik a világon, és közülük néhányat szeretünk az otthonunkban is tartani, hogy színt és életet adjunk velük a lakásunknak. Ezen növények némelyike azonban olyan kockázatokkal járhat, amelyekről elképzelhető, hogy nem is tudtunk.

Ezért cikkünkben összegyűjtöttünk 7 olyan növényt, amelyet jellemzően a legtöbb otthonban fellelhető és váratlan tényeket tudtunk meg.

1. Boróka bonsai

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ha szereted a fákat, akkor kísértésbe eshetsz egy bonsai beszerzése. De mielőtt ezt megtennéd, érdemes figyelni arra, hogy milyen bonsai-t választasz. Mivel a boróka bonsai fák ugyanabból a fajból származnak, mint a hegyi borókák, allergiás tüneteket okozhatnak, például orrdugulást és könnyező szemeket.

2. Pozsgások

- Hirdetés -

Ezek a növények az utóbbi időben egyre népszerűbbek, és ennek oka van – kicsik, olcsóak és könnyen kezelhetők. Sajnos azonban esély van arra, hogy megfertőződnek apró rovarokkal, amelyeket úgy hívnak, hogy bíbortetű. Ha hagyjuk őket, végül problémává válhatnak, mert könnyen átterjednek más növényekre, és hihetetlenül nehéz tőlük megszabadulni.

- Hirdetés -

3. Babér rózsa

Az oleander néven is ismert, ez az ártatlan külsejű, gyönyörű virágú növény valójában rendkívül mérgező. Határozottan nem ajánlott otthonunkban tartani, sőt, igazából az a legjobb, ha karnyújtásnyira maradunk tőle, ha véletlenül elhaladunk mellette.

4. Buzogányvirág

Ezek a néma nádnak is nevezett növények könnyen termeszthetők és gondozhatók, így meglehetősen népszerű növények akár kezdőknek is. De ha van háziállatunk, akkor sajnos nem ez a növény lesz a legmegfelelőbb számunkra. Az állatorvosok szerint ezek a növények kalcium-oxalátot tartalmaznak, amely mérgező a macskákra és a kutyákra.

5. Kaládium

Ezek a növények általában angyalszárnyak vagy elefántfülek néven is ismertek. Csakúgy, mint a buzogányvirágot, mérgezőnek tekintik őket a háziállatok és az emberek számára.

6. Kis levelű fikusz

A Ficus Benjamina, más néven fikuszfa, egy másik gyakori szobanövény, amely számos problémát okozhat, különösen, ha asztmánk van, vagy allergiásak vagyunk a latexre. Viaszos leveleik sok port összegyűjthetnek, és mivel ebben a növényben magas a latexkoncentráció, ez latexallergiát válthat ki.

7. Areca pálma

Arany nádpálmának, sárga pálmának vagy pillangópálmának is nevezik, rendkívül népszerű és ismert arról, hogy a belső terekben kissé trópusi hangulatot árasztanak – tisztában kell lennünk azonban azzal, hogy ez a növény hajlamos olyan nemkívánatos kártevők megtelepedésére, mint például a takácsatka és a bíbortetű.

via

freepik.com

 

- Hirdetés -