Együtt leszünk család.

7 hétköznapi tárgy, amely stílusos lakásdekorációvá alakítható

Otthon, édes otthon! Időről időre mindannyian ugyanazzal a kérdéssel szembesülünk – hogyan adhatunk friss dekoratív elemeket lakóterünkhöz, miközben nem növeljük költségvetésünket? A lakberendezés legújabb trendjei hasznos válaszokat kínálhatnak erre a kérdésre.

A nagy hír az, hogy nem kell belsőépítész diplomával rendelkező milliomosnak lenni ahhoz, hogy házunk szobái egyediek és élénkek legyenek!

Cikkünkben olyan belsőépítészeti megközelítéseket mutatunk be, amelyek különleges megoldásokat adnak hozzá otthonunkhoz, de egy fillérbe sem kerülnek!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

unsplash.com

Porold le a régi kerékpárod

- Hirdetés -

Remek ötlet egy tetőtéri dekorációhoz, amely akár a tizenévesek hálószobáihoz és a ház bármely más szobájához is megfelelő lesz, feltéve, hogy a lakói fiatalok (vagy szívükben fiatalok), és kedvelik a gyorsaságot és az aktív pihenést.

- Hirdetés -

Hozd be az erdőt az otthonodba

Az elmúlt évtizedben a természet a belsőépítészet egyik központi témájává vált. Ne hagyd, hogy ez a stílus egyszerűsége elrettentsen. Díszítőelemként használva a festett ágak és a fatörzs egyaránt szépek és funkcionálisak lehetnek. Gondolj csak a sok lehetőségre! Csak néhányat említve, a természet ilyen ajándékai felhasználhatók egyedi fogasok, szobai válaszfalak, polcok és panelek létrehozására. Remek lehetőség lakás vagy vidéki ház díszítésére.

recyclart.org

Adj új életet a felesleges üvegeknek

Minden háztartás hajlamos felhalmozni az üvegáru feleslegét. Szinte úgy tűnik, mintha a különböző formájú és méretű, fel nem használt üvegek önmagukban szaporodnának el, összegyűlve a polcokon. Nos, most esélyt adhatsz arra, hogy a lakberendezés teljes értékű elemeivé váljanak! Használd fantáziád az üvegedények vázákká, lámpaernyőkké, virágtartókká, fali dekorációkká és számos más stílusos belsőépítészeti cikké alakításához. Egy kis festék, egy kis spárga és máris új funkciót kaphatnak ezek a tárgyak.

tra a mennybe

Még egy régi, fából készült létra is a ház dekorációjává válhat. Tedd a létrát szalonképesebbé, ha új festék- és lakkréteggel kened le, és – voilà! – a látszólag felesleges tárgy készen áll arra, hogy egy új funkcióban szolgáljon! Lehet abból akasztó, törölközőtartó, könyvespolc, csecsebecsés állvány vagy akár szék is.

Kapcsolódó cikk: 5 tipp, hogy elegáns legyen az otthonod gyerekek mellett is

Vedd még egyszer használatba a régi bőröndöt

Egy egyszerű bőrönd teljesen felbecsülhetetlen értékű lehet a különböző típusú belsőépítészeti megoldásoknál, az art deco-tól kezdve a skandináv minimalizmusig. A megtisztított és javított régi bőröndök dohányzóasztalokká, magazinállványokká, tároló dobozokká vagy komódokká alakíthatók. A bőröndök tökéletesek művészi kísérletezéshez – különböző színűre festhetjük őket, dekoratív papírrétegekbe vonhatjuk, idősebbnek vagy újabbnak tűnhetjük fel, mint amilyenek valójában. Használd a képzeleted; biztos, hogy szép, funkcionális és rendkívül kreatív eredményeket fogsz elérni. (ld. fenti kiemelt kép)

littlethings.com

Készíts házi tündérkertet

Pár dekorációs elem és egy törött virágcserép – nem kell több ehhez a műalkotáshoz. Akár a gyerekek szobájába is készíthetünk tündérkertet, de a teraszon vagy a kertben is remekül mutat.

 

via

unsplash.com

https://unsplash.com/photos/URJNL-Z6cy0

https://unsplash.com/photos/sN4u56baSB0

- Hirdetés -