Együtt leszünk család.

7 növény, ami jó hatással van az egészségre és otthon is termeszthetjük

Körülbelül 450 000 növényfaj létezik, melyek közül 35 000 és 70 000 közötti fajt kifejezetten gyógyászati célokra használnak világszerte. Emiatt nehéz lehet kiválasztani azt, amelyet beltéren szeretnénk termeszteni – különösen, ha bizonyos előnyökkel járó növényeket szeretnénk.

Cikkünkben 7 olyan népszerű növényről írtunk, amelyek ismertek az egészségügyi előnyökről, és érdemes lehet saját termesztésbe kezdeni.

1. Ginkgo biloba

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az egyik legrégebbi élő fafaj, a ginkgo biloba (páfrányfenyő) a kínai orvoslás egyik leggyakrabban használt gyógynövénye is. A ginkgo egészségügyi előnyei a magas antioxidáns tartalomból és gyulladásgátló tulajdonságokból származnak. Tanulmányok azt mutatják, hogy hasznos lehet enyhe demencia, fáradtság esetén, és befolyásolhatja a csontok gyógyulását is.

2. Kamilla

- Hirdetés -

Annak ellenére, hogy leggyakrabban a teákban található, a kamillát évezredek óta használják, és számos tanulmány kimutatja, hogy előnyös bizonyos problémákra, például az alvás minőségére, a vércukorszintre és még a pajzsmirigyrákra is.

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikk: Erről a 16 gyógynövényről biztosan nem tudtad, hogy segítenek a nagy melegben

3. Echinacea

Lila tobozvirág néven is ismert – az echinacea gazdag antioxidánsokban, és immunrendszerünkre gyakorolt jótékony hatásairól ismert, ezért hasznos lehet a vírusok és fertőzések elleni küzdelemben, valamint a gyorsabb gyógyulásban. Sőt, enyhítheti a szorongást is.

pexels.com

4. Őszi margitvirág

Bár ez a virág vizuálisan hasonlít a kamillára, előnyei egészen mások. Hagyományosan a lázcsillapítóként láz kezelésére használták (innen ered a neve is – Fewerfew), de a jelenlegi tanulmányok szerint fájdalomcsillapító és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

5. Gyömbér

Valószínűleg már mindenki használt gyömbért a konyhában, mivel jó ízt ad a különböző ételekhez – de számos előnnyel jár az egészségünkre nézve is. Segíthet a terhesség okozta fogyásban és hányingerben, és úgy tűnik, hogy rendkívül hatékony, ha szájon át szedik a menstruációs fájdalom enyhítésére.

6. Rozmaring

A gyömbérhez hasonlóan a rozmaringot is régóta használják a kulináris világban, és rengeteg előnnyel jár az egészségünkre nézve. Ez a gyógynövény nagyszerű antioxidáns forrás, amely erősítheti immunrendszerünket, és kimutatták, hogy enyhíti a depressziót és a szorongást, valamint javítja a memóriát is.

7. Aloe

Az aloe vera egy nagyon népszerű növény, amelyet évezredek óta használnak. Számos tanulmány kimutatta, hogy hasznos lehet, ha helyileg alkalmazzák égési sérülések (beleértve a leégéseket) kezelésére, a bőrpír enyhítésére és a pattanásokkal kapcsolatos irritáció enyhítésére is.

via

pexels.com

 

- Hirdetés -