Együtt leszünk család.

8 dolog, amire számíthatunk, amikor a királynő uralma véget ér

II. Erzsébet királynő a világ legrégebben trónon lévő uralkodója, és nehéz elképzelni, hogy bárki más átvegye a helyét. Ő képviseli a stabilitást és a rendet. De mivel a királynő a kilencvenes éveiben jár, valószínűleg hamarosan bekövetkezik az elkerülhetetlen,és ennek a szomorú alkalomnak a tervei már el is készültek.

A királynő férje Fülöp edinburgh-i herceg áprilisban hunyt el 99 éves korában.

Ezek a leglehetségesebb lépések, amelyek a királynő halálát követően fognak életbe lépni:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Károly herceg

A trón nem lehet üres. Amint Erzsébet királynő halála beigazolódik, Károly lesz az új angol uralkodó. Károly király édesanyja halálának estéjén szólítja meg a nemzetet, és meglátogatja Skócia, Wales és Írország nemzeteit, hogy másnap találkozhasson népével. A családba kerülésének körülményei ellenére a jelenlegi törvények szerint felesége, Camilla Parker-Bowles lesz Camilla királyné.

- Hirdetés -

2. London Bridge művelet

- Hirdetés -

Amikor a hírek megjelennek, a “London Bridge is down” kód indítja el az egyik legbonyolultabb és legrészletesebb temetési tervet. Minden meg van már tervezve. Különböző szállítási tervek vannak attól függően, hogy a királynő hol fog elhunyni. Semmit sem bíztak a véletlenre. Különös lehet számunkra a saját temetésünk megtervezése, de a királyi házak számára ez nemzetük szolgálatának része.

3. A világ tájékoztatása

A királynő magántitkára fogja tudni elsőként a hírt. Bármennyi legyen is az idő átadják a hírt a miniszterelnöknek. Ezek után a hír abba az Egyesült Királyságon kívüli 51 nemzethez jut el, ahol a királynő államfő vagy szimbolikus figura. A Buckingham-palota kapuján fekete szélű értesítés jelenik meg. Ugyanebben a pillanatban közleményt fognak közzétenni a világ médiájában. A pilóták a halálhírt megosztják utasaikkal.

4. Parlament

A Parlament mindkét háza az uralkodó halála után néhány órán belül összegyűlik, hogy hűséget esküdjön új uralkodójuknak. Ha a miniszterelnök nincs Londonban, vagy parlamenti szünet van, akkor várhatóan sürgősen vissza kell térnk.

5. Új pénz

A királynő nevét, kezdőbetűit és képeit felváltja Károly királyé, akinek a portréit már előre elkészítették. Új bankjegyeket, érméket és bélyegeket vernek az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösség országaiban, de ez nem egyik napról a másikra történik. A régebbi érméket és bankjegyeket néhány év alatt fokozatosan újakra cserélik.

6. Vilmos herceg

Vilmos herceg lesz az első az utódlási sorban, és nagy valószínűséggel elnyeri a walesi herceg címet. Felesége, Kate Middleton lesz Wales hercegnője, ezt a címet egyszer William anyja, Diana Spencer birtokolta.

7. Az alattvalók búcsúja

A nyilvánosság utoljára tiszteleghet a királynő előtt. Egy emelvényen fekszik a Westminster Hallban, és az emberek 23 órán át tehetik tiszteletüket a koporsó mellett. Ezt követően a királynő holttestét a Westminster apátságba szállítják, ahol az istentiszteletet Canterbury érseke vezeti.

8. Az Egyesült Királyság megáll

A királynő elhunytát 12 napos gyász fogja követni. A harangok zengeni fognak, és a zászlókat félárbócra engedik országszerte. A legtöbb televíziós csatorna vígjátékát a temetésig megszakítják, a királyi parkok pedig minden játékot betiltanak. A londoni tőzsde bezár, ami potenciálisan milliárdokba kerülhet a gazdaságnak. A temetés napja nemzeti ünnep lesz az Egyesült Királyságban és néhány Nemzetközösségi országban.

via

Mark de Jong/unsplash.com

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá