Együtt leszünk család.

8 jel, hogy kivételesen okos vagy, még akkor is, ha nem érzed magad annak

A rossznak ítélt szokások, mint például a körmök rágása, a panaszkodás és a rágógumizás valójában annak jele, hogy okosabb vagy, mint mások. Természetesen nem csak egyfajta intelligencia létezik, mivel a társadalmi és érzelmi intelligencia is fontos. Úgy tűnik, vannak olyan vonások, amelyeken az intelligens emberek osztoznak, és megkülönböztetik őket másoktól, ragyogásra késztetve őket.

Ha ezeket te is szoktad csinálni, akkor elképzelhető, hogy okosabb vagy az átlagnál.

1. Tisztelettel panaszkodsz

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az érzelmi intelligencia jele az a tiszteletteljes beszéd, amikor észreveszed, hogy valami nem stimmel, akár a munkahelyen, akár máshol és normális hangnemben szóvá teszed. Bár úgy tűnhet, hogy egyszerűen csak élvezed a panaszkodást, ez valójában azt mutatja, hogy tisztában vagy a környezettel és tudatos vagy. Megértetted, hogy a negatív dolgok milyen hatással lehetnek más emberekre, és nem csak önmagadra, ezért úgy érezheted, hogy panaszt kell előterjesztened.

2. Beszélsz magaddal

- Hirdetés -

A tudósok úgy vélik, hogy hatalmas előnyökkel jár, ha meghallgatjuk saját magunkat. Ha azt hallod, hogy mondasz valamit, az más hatással van az agyadra, mint az olvasás vagy a gondolkodás. Valójában szorosan összekapcsolódik azzal, hogy alázatosabb legyél, érzelmileg jobban megbirkózz a nehézségekkel, és hogy képes legyél mérlegelni a döntéseket és figyelembe venni más szempontokat. Ez viszont magasabb érzelmi intelligenciát jelez.

- Hirdetés -

3. Jó az önkontrollod

Az, hogy ellenállhatunk a kísértéseknek és a várakozásnak, az intelligencia jele, különösen a serdülők körében. A kutatások arra következtetnek, hogy az átlagnál okosabb emberek nagyobb önkontrollt tartanak, különösen az étrendjüket illetően. Valójában az önkontrollt találták az egészséges élet egyik legjobb módjának, és minél előbb tesszük ezt meg, annál jobb.

4. Egyedül is el vagy

A magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek általában jól el vannak úgy, hogy egyedül vannak gondolataikkal és ötleteikkel, és nem kell állandóan szocializálódniuk ahhoz, hogy boldogok legyenek. Mivel annyira felzárkózhatnak a saját napirendjükhöz, nem félnek attól, hogy lemaradnak valamiről, amikor nem vesznek részt társadalmi eseményeken. Ehelyett csak néhány közeli barátjuk van, és élvezik a magukra szánt időt.

5. Nem gondolod, hogy nagyon okos vagy

A Dunning-Kruger-effektus azt sugallja, hogy az alacsonyabb képességű emberek gyakran túlértékelik önmagukat. A magasabb intelligenciájú emberek azonban nem becsülték le és nem is becsülték túl képességeiket. A magasabb intelligenciaszinttel rendelkező emberek jobban tisztában vannak azzal, amit nem tudnak, ezért nem látják magukat különösebben okosnak. Valószínűleg ezt felismeri egy nagyon intelligens egyén, aki soha nem állítja, hogy mindent tud, és mindig kíváncsi és hajlandó tanulni.

6. Rágod a körmöd

Egy új tanulmány megállapította, hogy a körömrágás valójában nem a szorongás jele lehet. A kutatások szerint az olyan megnyugtató szokások, mint a körmök harapása és a bőr kiszedése, valójában a perfekcionizmusról és az elégedetlenség érzéseiről szólnak. Valójában úgy tűnik, hogy az extrém perfekcionista hajlamú emberek magasabb intelligenciához köthetők, mint azok, akiknek nincs ilyen szokásuk.

7. Rágózol

A kutatások szerint a rágógumizás közvetlenül kapcsolódik a tesztek és memóriafeladatok jobb teljesítéséhez. Az emlékezetet, a figyelmet, mind a végrehajtó, mind az intellektuális működést fokozhatjuk gumirágás közben. Ennek bizonyításakor azonban a tudósoknak némi nehézségük és nézeteltérésük volt, mivel ez a feladat teljesítését is befolyásolhatja.

8. Csak néhány barátod van

Úgy gondolják, hogy az okosabb embereknek kevesebb barátja és kisebb társadalmi köre van, mert függetlenebbek. A Savanna-elmélet szerint korábban az embereknek nagyobb csoportokban kellett tartózkodniuk, hogy együtt vadásszanak és megoldják a problémákat. Manapság azonban kevésbé függünk egymástól, főleg a rendkívül intelligens emberek, akik egyedül is képesek megoldani problémáikat.

via

freepik.com

Szólj hozzá