Együtt leszünk család.

8 könyv, amit nagyon szerettünk 2020-ban

2020 az év, amikor sokat ültünk otthon és az év, amikor talán a legtöbbet olvastunk. Ne hagyjuk el idén sem ezt jó szokásunkat! A tél nagyszerű idő a kuckózásra és olvasásra. Nem egyszerű top-listát összeállítani, de a következő könyvek biztosan a legjobbak között vannak! Bátran ajánljuk ezeket a fantasztikus műveket, válassz ezek közül, hogy jól induljon 2021!

8 könyv, amit nagyon szerettünk 2020-ban:

Álomgyár Kiadó

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Pap Éva: És újra felkel a nap

Az írónő első regénye elgondolkodtató és drámai, mély érzelmekkel teli, az élet által írt történet. Olyan kérdésekre keresi a választ, hogy: Vajon léteznek kivételes szerelmek, amelyek valójában sosem érnek véget? Szabad-e, lehetséges-e két férfit szeretni? Átérezhetjük a főszereplőnő vívódását, a döntésének nehézségét, felelősségét és a következményeket. Választani, dönteni kell. Család vagy szerelem? A küzdelemekről, a boldogságkeresésről, valamint az egymásnak tett ígéretekről, szeretetről, az örök szerelemről, a szív és az ész csatájáról szól ez a gyönyörű könyv.

- Hirdetés -

„Mindannyian a boldogságot keressük. Keressük a családban, a házasságban, a szerelemben, és lehet, hogy egyszer csak megtaláljunk önmagunkban.”

- Hirdetés -

A történelmi szállal tarkított szívmelengető szerelmi történet fordulatos, nem kiszámítható, letehetetlen kötet.

 

Libri Könyvkiadó

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

A regény Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik. A történet főhőse pedig a lápvidéken magányosan élő 8 éves kislány, Kya Clark. A „Lápi Lány” elszigelten él, önellátásra rendezkedik be, a közeli kisvárosban élőkkel alig érintkezik.

Mégis egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul és a gyanú a mocsárban élő lányra terelődik. Így lesz a regény nemcsak érzékeny fejlődésregény, hanem egy fordulatos krimi ötvözve a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajzával.

A különleges borítójú egyedi mű írásmódja is lélegzetállító. A szokatlan helyszín és a különleges főhős, ami érdekessé teszi a történetet, amely elsodor, elvarázsol, felkavar.

Lenyűgöző, misztikus részletek lassan, aprólékosan adagolva, majd a megfigyelések, cselekmények a történet végére összeállnak.
Ha elolvasod ezt a könyvet, sosem fogod elfelejteni. Kár kihagyni!

 

Libri Könyvkiadó

Fábián Janka: A Könyvárus lány és Julie Könyvkuckója

Libri Könyvkiadó

Az írónő történelmi regényeiben lebilincselő a pontosság és hitelesség. A Könyvárus lány, majd a folytatás, a Julie Könyvkuckója az ’50-es és ’60-as évekbe varázsolnak minket. A tizenéves Julcsi az 56-os forradalom miatt menekül a magyar fővárosból és távoli rokonainál köt ki egy amerikai kisvárosban. Nehezen, de megbarátkozik új hazájával és bízik benne, hogy teljesülhet az álma, hogy saját könyvesboltja legyen.

A képszerű sorok segítségével láthatjuk magunk előtt az akkori Budapest utcáit, az amerikai városokat és a vietnámi háború borzalmait. A gyermekből felnőtté váló szereplőket megszeretjük és szurkolunk, hogy megtalálják a boldogságukat.

A könyvek nagyszerű ötvözik a kor történelmét, a hétköznapi ember életével, a küzdelmekkel, örömökkel, fájdalmakkal, megfűszerezve mindezt egy cseppnyi romantikával.

Könyvmolyoknak kötelező kötetek!

 

Libri Könyvkiadó

Edith Eva Eger: A döntés

Dr. Edith Eva Eger, a magyar származású írónő elsöprő erejű első könyve sikerkönyv lett. A szerző elmeséli, hogyan élte meg a borzalmakat, mikor őt és a családját a nácik Auschwitzba hurcolták. Edith a nővérével együtt túlélte a koncentrációs tábort, majd úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak és megtanulja, hogyan tud lélekben is szabaddá válni és élvezni az életet. Pszichológusnak tanult, ma pedig bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küzdőknek segít.

Dr. Eger műve több, mint egy holokausztról szóló memoár, ez egy terápia, egy gyógyulástörténet, lelki folyamatok és a fejlődés ábrázolása, melyből valamennyien okulhatunk.

(…)ha a múlt elől futunk, vagy a jelen fájdalma ellen harcolunk, akkor bebörtönözzük magunkat. A szabadság azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, ami van, és megbocsátunk magunknak, megnyitjuk a szívünket, hogy felfedezhessük a jelenben létező csodákat.

Reményt és lehetőséget ad mindenkinek, legyen szó akár rossz házasságról, mérgező családról vagy utált munkahelyről, egyéb fájdalomról, szenvedésről, ez a könyv arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül mindig rajtunk áll a döntés. Dönthetünk úgy, hogy a szabadságot és a boldogságot választjuk.

Nem választhatunk fájdalom nélküli életet. De választhatjuk azt, hogy szabadok leszünk, megszökünk a múltunk elől, akármi történjék is, és megragadjuk a lehetségest.”

Sokak kérésére azóta megjelent a szerző egy gyakorlatiasabb kötete is, Az ajándék – 12 életmentő lecke címmel.

Művelt Nép Kiadó

Hiro Arikawa: Az utazó macska krónikája

– Nem az út számít, hanem akivel megteszed

Egy csodálatos történet, hűségről, barátságról és egy megrendítő utazásról.

Miközben a főszereplő, Szatoru életének fontos állomásait járjuk végig vele és Nana nevű macskájával, a lélek legmélyére is betekintést nyerünk. Az írás az élet váratlan fordulatainak csodáját és örömét mutatja be egy macska szemszögéből. Letehetetlen könyv, mely elgondolkodtatja, kizökkenti az olvasót a jelenlegi helyzetéből, néhol könnyeket csal a szemünkbe, máskor pedig a macska narrációja ad nevetésre okot.

A Japán változó évszakaiban játszódó, humoros, kedves történet világszerte ismert sikerkönyv lett.

De az embernek nem kell minden apróság miatt kiakadnia. Csak hagyni kell, hogy megtörténjen, és felnőttként kezelni.”

Az utazó macska krónikája szeretetről, életről és mulandóságról szól, hatása pedig mély nyomot hagy az olvasóban. Ajánlott mindenkinek, nem csak macskarajongóknak!

 

Jaffa Kiadó

Bauer Barbara: A fekete rózsa

A csodaszép borító mögött egy csodálatos történet lapul, amely abban a faluban játszódik, ahol az írónő felnőtt. Etyek utcái is megelevenednek előttünk, a személyes élmények és érzések ihlette regény a II. világháború sötét, borús éveibe kalauzol bennünket vissza. Amikor családokat szakítottak szét, mert háborúba vitték a férfiakat, és az asszonyok a gyermekekkel magukra maradtak ebben a nehéz, fájdalmas időben. A két főszereplő, Annus és Andris szerelme tiszta és őszinte, úgy bontakozik ki, ahogy a rózsa bontja szét szirmait. Hamar véget ér a boldog, felhőtlen gyermekkor és erős nővé cseperedik a főszereplő, aki felfedezi a borászatban rejlő ígéretet, és nem adja fel a reményt, hogy élete szerelme egyszer még visszatér hozzá.

Megrendítő romantikus történelmi regény, amelyben kulcsszerepet játszik Etyek történelme, hagyományai és összetartó közössége, a tragédiákat elszenvedő, de élni akaró falu és az igaz szerelem.

Hitről, reményről szeretetről szóló fájdalmasan szép családi történet, varázslatos, az írónőtől megszokott költői szófordulatokban és érzelmekben gazdag, igényes stílusban. Könnyeket csal a szemedbe és a szívedig hatol.

 

Partvonal kiadó

Elizabeth Gilbert: New York lányai

Az Ízek, imák, szerelmek világszerte népszerű írónőjének új regénye egy különleges memoár. A New York lányai egy lebilincselő olvasmány, a 89 éves Vivian Morris visszaemlékezése, egyben egy olyan női életút, amelyet nem a társadalmi elvárásoknak való megfelelés irányít. A színházi világról és a szexuális szabadosságról szól a regény és remek korrajzot ad, főként az 1940-es évekről.

A főszereplő Angela kedvéért -aki szeretné végre megtudni, milyen titokzatos kapcsolat fűzte apját Vivianhez- meséli el a történetét. 19 éves korától indul, amikor New Yorkba költözik a színésztársulatot vezető nagynénjéhez. Hamar beszippantja őt a nagyváros nyüzsgése, a színház és újdonsült barátnője, a revütáncos, Celia társaságában felfedezi az éjszakai életet. A varrás -a Liliom Teátrum jelmeztervezője lesz- és a szex meg a kalandok körül forog az élete.

Tanúi lehetünk a New York lányai című sikerdarab születésének illetve a második világháború kirobbanásának is. A botrányoktól sem mentes fiatalkortól eltávolodva pedig egy független, erős nő jelenik meg, aki önmagát felvállalva éli az életét.

(…) egy nő az élete során előbb-utóbb belefárad abba, hogy folyamatosan szégyellje magát. Ezután pedig végre igazán önmaga lehet.”

Történelem, színház, egy kis filozófia meg lélektan, szex és szerelem, barátság is helyet kap ebben a csodálatos, hangulatos leírásokkal, remek párbeszédekkel tűzdelt regényben. Szívünkhez nőnek a szereplők és tanítanak, elgondolkodtatnak. Néha jól esik, néha arcul csap a regény, de mindenképpen élmény olvasni és kicsit megváltoztatja az életünket.

Ilyen egy igazán jó könyv!

Irány a könyvesboltok online polcai felé vagy szerezzük be a könyvtárakból ezeket a könyveket, ha még nem tettük. Nem fogjuk megbánni!

freepik.com

- Hirdetés -

Szólj hozzá