Együtt leszünk család.

8 romantikus ötlet Valentin-napra a korlátozások idején

Valentin-napon a párok elvárásai sokszor magasak lehetnek, ám az idei év felülírhatja a terveinket. Az idei Valentin-nap, amely állítólag az év legromantikusabb napja, vasárnapra esik, így ha épp egyikőtök sem dolgozik, akkor akár az egész napot együtt tölthetitek.

De hogyan hozhatunk létre egy különleges és romantikus Valentin-napot a párunkkal, amikor közel egy éve „össze vagyunk zárva” otthon? Vagy mi a helyzet akkor, ha a számunkra nagyon különleges ember nem él velünk egy háztartásban? Íme nyolc romantikus ötlet Valentin-napra a korlátozások idejére.

Romantikus ötletek az otthoni vacsorához

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egy újabb vacsora otthon nem tűnik a legromantikusabb módjának a Valentin-nap eltöltésének, de néhány egyszerű módszerrel különlegessé varázsolhatjuk az ünnepi vacsorát.

1. Főzzetek együtt

- Hirdetés -

A férjem és én rengeteg vacsorát készítettünk a járvány kezdete óta, de általában felváltjuk egymást, és őszintén szólva ezen a ponton a vacsoráink nem túl izgalmasak. Ezért azt tervezem, hogy közösen elkészítünk egy különleges Valentin-napi vacsorát.

- Hirdetés -

Semmi sem indíthatja be jobban a romantikát, mint hogy közösen megfőzzünk egy kedvenc ételt. Kapcsoljunk be egy kis zenét, nyissunk ki egy üveg bort, és ügyeljünk arra, hogy útközben etessük is meg egymást.

2. Rendeljetek különleges vacsorát

A Valentin-nap remek indok arra, hogy ne sajnáljuk rá a pénzt. Keressetek egy éttermet, amelyet mindig is szerettetek volna kipróbálni, vagy egy olyat, amit még soha nem próbáltatok, és rendeljetek vacsorát magatoknak. Ez nemcsak a ti dolgotokat könnyíti meg, hanem ez a korlátozások miatt küszködő kisvállalkozásoknak is segítséget nyújt. Sok étteremben különleges Valentin-napi ajánlatok lesznek, amelyeket kihasználhatunk, ha valami különlegeset szeretnénk rendelni.

3. Próbáljatok ki egy virtuális borkóstolót (akár vacsora közben is)

Még a tavaly tavaszi lezárások alatt kezdték el a borászatok az online borkóstolók megrendezését. Akár borszakértő vagy, akár nem egy virtuális borkóstoló finom borokkal megalapozhatja a romantikus estéteket.

Romantikus – és biztonságos – randevú ötletek párok számára

4. Szervezzétek a randevút a szabadba (túrázzatok, piknikezzetek)

Ha szerettek túrázni, ismertek egy szép túraútvonalat és az időjárás is engedi, nincs jobb alkalom egy romantikus Valentin-napi sétánál azzal akit szeretünk. Ha már együtt sétáltok, vigyetek magatokkal egy kis elemózsiát is és ha nincs túl hideg, ebédeljetek a szabadban. Mivel a Valentin-nap idén vasárnap van, akár a gyerekeinkkel együtt is tölthetjük a napot.

5. Nézzetek meg együtt egy különleges filmet

Lehet, hogy csábító megnézni a streaming szolgáltatók 10 millió műsorának egyikét, de mi lehet romantikusabb annál, mint együtt megnézni a kedvenc filmünket? Választhattok egy klasszikus románcot, de természetesen, ha valamelyikőtök nem rajong a szerelmes filmekért, akár sorozatmaratont is tarthattok.

Hozzuk vissza a szerelem érzését

Ha az élet stresszes, nehéz lehet életben tartani a romantikát. A Valentin-nap remek ürügy arra, hogy egy napra a párkapcsolatunkra koncentráljunk.

6. Nézzetek 4 percig egymás szemébe

Ha még nem hallottál erről, akkor őrülten hangozhat ez a dolog. Még akkor is őrülten hangozhat, ha már tudod miről szól ez. 2015-ben egy kísérletben párokat (akik között voltak akik nem ismerték korábban egymást és hosszú évek óta együtt lévő párok is) kértek meg arra, hogy 4 percig nézzenek folyamatosan egymás szemébe. A kísérlet után a résztvevők egyedülálló élményekről számoltak be. Ugyanezt kipróbálhatjuk a párunkkal is, ugyanis nagyszerű és szórakoztató módja annak, hogy felélesszük a szikrát, és valami meghittet és kissé ijesztőt tegyünk a szeretett személlyel.

7. Öltözz fel akkor is, ha otthon maradsz

Normális esetben, amikor Valentin-napi (vagy bármely más kimozdulós) randevúra készülünk, izgatottan készülődünk: megcsináljuk a hajunk, sminkelünk és csinosan felöltözünk. Annak ellenére, hogy jelen esetben nincs lehetőségünk a városba menni randizni, az otthoni randi is randi, szóval öltözzünk fel és készüljünk ugyanúgy, mint máskor tennénk.

8. Szeretkezz

Nehéz lehet szexuális életet élni kedvesünkkel, ha gyerekeink vannak. Ezért mindenképpen tegyünk erőfeszítéseket ezen a különleges Valentin-napon, hogy találjunk időt arra, hogy összebújjunk a párunkkal. Remek alkalom az újbóli egymásra találásra.

freepik.com

via

- Hirdetés -