Együtt leszünk család.

9 bevált módszer amivel lefoglalhatod gyermekeid az autóban

A gyermekekkel való hosszú utazások időnként igencsak próbára teszik a szülők türelmét. Ha a gyerekeid nem vernek ki hét árnyalatot egymásból a hátsó ülésen, ha nem mondják el 2 percenként, hogy unatkoznak, és 15 másodpercenként nem kérdezik meg: „Közel vagyunk-e már?” – akkor nem is volt még részed igazi gyerekkel történő utazásban.

Tudom, mert nálunk is ugyanez megy minden egyes hosszabb (néha rövidebb) autós utazásnál.

Az okostelefonok és táblagépek felbecsülhetetlen értékűek ahhoz, hogy némi békét és nyugalmat nyújtsanak nekünk, de mivel nem szeretnénk ezen eszközökhöz idejekorán hozzászoktatni csemetéinket, nem árt több „trükkel” is készülnünk, hogy lefoglaljuk őket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az alábbi összeállításban 9 bevált módszert gyűjtöttünk össze, amely lefoglalja a gyerekeket az autóban. Próbáljátok ki ti is a kilenc zseniális ötlet egyikét!

Edd meg az ábécé-t

- Hirdetés -

Ez egy nagyszerű memóriajáték, régi klasszikus stílusban: „Elmentem a boltba…” Ezúttal azonban az első ember azt mondja: „Olyan éhes vagyok, hogy ehetnék egy…”, és megnevez egy A-val kezdődő ételt: pl. ‘Olyan éhes vagyok, hogy megettem egy almát.’

- Hirdetés -

A következő ember ekkor a B-vel kezdődő ételt választja, de emlékeznie kell az előzőre is: „Olyan éhes vagyok, hogy megettem egy bagettet és egy almát” – és így tovább. Tökéletes az időtöltés a következő megállásáig.

Szeretnél inkább … ?

Garantáltan sok kuncogást eredményez a gyerekektől, a „Szeretnél inkább …?” elnevezésű játék. Játék során kérdéseket teszünk fel gyerekeknek, két lehetséges nevetséges válasszal, például: „Szeretnél inkább egy grizzly medvével vagy inkább egy krokodillal aludni az ágyadban ?

Felváltva kérdezzük egymást – és ne feledjük, meg is kell indokolni a döntéseinket!

Autós bingó

Ez a játék egy kis felkészülést igényel, mivel minden játékoshoz ki kell nyomtatni egy bingókártyát, amelyen jól ismert autógyártók jelvényei szerepelnek, nem pedig számok.

Minden gyermeknek be kell jelölnie a megfelelő négyzetet, amikor észreveszi a megfelelő márkájú autót (feltétlenül tegyünk be néhány homályosat is, hogy a játék ne legyen túl gyors).

Ki lesz az első, aki teljes sort kap?

A véget nem érő történet

Hozd elő a gyerekeid kreatív energiáit azáltal, hogy megadod nekik egy elkészített történet kezdő vonalát: valami ilyesmi: „Volt egyszer egy nagyon szép juh.”

Menjetek körbe az autóban, felváltva adjátok hozzá a következő mondatot, és nézzétek meg, milyen őrült meséket találhattok ki.

Színvadászat

Sok utazási játékhoz a gyerekeknek tudniuk kell írni és olvasni.

A kisgyerekek alternatívájaként, akik még nem sajátították el az ábécé-t, játszhattok egy I Spy nevű játékot, ahol szín szerint kell kiszúrniuk a tárgyakat.

Így rengeteg felfedezni való lehetőség van gyermeked számára, a zöld mezőktől és a piros lámpáktól kezdve a barna és fehér tehenekig.

DIY színező készlet

Ha gyermeked szeret rajzolni, készíts neki egy mini rajzkészletet a hosszú autóutakra.

Használj csuklós fedéllel ellátott műanyag szendvicsdobozt. Töltsd fel a dobozt zsírkrétákkal vagy színes ceruzákkal, majd kétoldalas ragasztószalaggal rögzíts a fedél belsejébe egy letéphetős cetlit.

Gyermeked felvázolhatja a képét a felső cetlire, majd lehúzhatja és elölről kezdheti.

Bámuló verseny

Előfordul, hogy a legegyszerűbb játékok a legjobbak – és ki tud ellenállni a bámuló versenynek?

Az első, aki pislog vagy nevet, vesztes!

Nevezd meg a dallamot

Ez a klasszikus játék nagyszerű módja annak, hogy a gyerekeidet hosszú utazásokon foglalkoztasd: az egyik embernek el kell dúdolnia egy ismert dal bevezetőjét, a többi játékosnak pedig meg kell tippelnie, mi ez.

Játsszatok mondókákkal vagy popdalokkal, és próbáljátok meg keverni úgy, hogy ének helyett fütyülitek a dallamot.

Vezess be egy fordulatot úgy, hogy zenei részleteket játszol le az autórádión és kitaláljátok a dalt.

Rejtélyszámlálás

Ez az idősebb gyermekek számára készült játék próbára teszi a kivonási képességet.

Az egyik játékos kiválaszt egy tárgyat, amelyet a gépkocsin kívül megszámlál, például lovakat, utcai lámpákat vagy buszokat – de a többi játékosnak nem mondja meg, hogy mit számolt meg.

Valahányszor elhaladtok a tárgyak mellett, hangosan számolnak, a többieknek pedig meg kell próbálniuk kitalálni, mi az, amit számolnak.

Pontszámuk az a szám, amelyre eljutnak, mielőtt valaki kitalálná tárgyukat. A sikeres találgató ezután átveszi a saját tárgyát és ő kezd számolni.

via

pexels.com

Szólj hozzá