Együtt leszünk család.

9 kemény lecke az élettől, amely megerősít

Az életünkben a legnagyobb tanulságokat nem az iskolában tanuljuk meg, hanem maga az élet adja. Néha ezek kemények lehetnek, de segítenek abban, hogy manőverezzünk az aktuális gondok között, hogy elkerüljük a felesleges csalódásokat.

Cikkünkben összegyűjtöttük a legnehezebb igazságokat az életről.

Valószínűleg miután elolvastad ezt, nem fogsz meglepődni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. A szülői t nem könnyű feladat

Amikor szülővé válsz, az az érzésed, hogy mindig a gyerekeidre kell vigyáznod. És ez igaz is, amíg el nem érnek egy bizonyos kort. Ám amikor a gyerekek felnőnek, már nem akarják, hogy vigyázzunk rájuk, és ekkor válik oly kiszolgáltatottá a szent kötelék a szülők és gyermekeik között.

- Hirdetés -

A változás kezelésének legjobb módja az, ha megpróbáltok barátok lenni a gyermekeiddel. Mutasd meg nekik, hogy valóban minőségi időt tölthetnek veled még akkor is, amikor felnőnek. Ahelyett, hogy idegesítő szülő lennél, légy támogató társ.

- Hirdetés -

2. Ne várj a tökéletes pillanatra

A Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével készült A bakancslista című híres film főszereplői csak akkor merték megvalósítani legőrültebb álmaikat, amikor megtudták, hogy baljós diagnózisuk van. Szerencsétlen sorsuk elkerülése érdekében hagyd abba a kifogások keresését álmaid elhalasztására.

A fontos döntések meghozása ijesztő lehet, és tudat alatt elhalasztjuk őket, azt gondolva, hogy nem az a megfelelő pillanat a dolgok elvégzésére. Nos az igazság az, hogy soha nem lesz megfelelő pillanat. Ha munkahelyet akarsz váltani, vagy mindent otthagynál, hogy bejárd a világot, tedd meg most. Minél tovább vársz rá, annál több sajnálatot (és okot ad arra, hogy ne tegyél meg valamit) generálsz.

3. Fáj felnőni

Egyikünk sem fog örökké élni. Sajnos ez a szüleinkre is vonatkozik. Nem számít, milyen durván hangzik, mindig gyermeknek érezzük magunkat, amikor csak ott vannak.

A szerető szülők hihetetlen szintű kényelmet nyújtanak nekünk, és támogatni fognak bennünket olyan helyzetekben, amikor senki más nem fog. Mindannyiunknak ápolnunk kell minden velük töltött pillanatot, mert az az igazság, hogy soha nem leszünk készek valóban felnőni.

4. Élj a pillanatban, hogy elkerüld a felesleges megbánást

Fiatal korunkban hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az egész életünk előtt áll. Tehát ahelyett, hogy nekünk tetsző dolgokat csinálnánk, olyanokat csinálunk, amelyeket meg kell tennünk. Iskolába járunk, befejezzük az egyetemet, karriert építünk, de általában megfeledkezünk a boldogságról. Végül öregek leszünk, felismerve, hogy elszalasztottuk a lehetőséget, hogy élvezzük a megélt életet.

Szerencsére a legújabb felmérések azt mutatták, hogy az ezredfordulón születettek kiegyensúlyozott életet folytatnak, jólétük érdekében a célt választják a pénz helyett.

5. Ne félj a hibáktól

Iskola óta megszoktuk, hogy büntetnek a hibákért. Valahányszor rosszul cselekedtünk, rossz minősítést kaptunk. Kevesen tudtuk, hogy az életben megtanult legfontosabb tanulságok a hibákból származnak. Sőt, a legújabb tanulmányok kimutatták, hogy ez a folyamat valóban komoly elégedettséget jelenthet számunkra. Tehát ne csüggedj el, ha hibázol. Írd le, mit tanultál, fogadd el a leckét, és folytasd tovább.

6. Oldd meg saját problémáid

Bárhogy is támogatnak a barátaid és családod, a saját problémáink kezelése lehet az egyetlen módja a sikernek ebben a világban. Lehetetlen mindig más emberekre hagyatkozni, hogy ott legyenek melletted, egyszerűen azért, mert valószínűleg nekik is meg kell küzdeniük a saját dolgaikkal.

Emlékszel, hogyan utáltad gyermekkorodban a takarítást és az élelmiszer-vásárlást, mert anyád mindig rád bízta és megtehette? Most, hogy felnőtt vagy, abszurd azt gondolni, hogy valaki majd házimunkát végez helyetted.

7. A nehéz időket át kell élni a siker érdekében

Will Smith karaktere A boldogság nyomában című filmből jó példa a hihetetlen rugalmasságra, amely végül meghozta számára azt a boldogságot, amelyet annyira szeretett volna. Egyikünk sem szereti, ha az élet citromot ad nekünk. Mindazonáltal a nehézségek leküzdése fontos tanulság bizonyos társadalmi stratégiák kidolgozásához a jövőbeni siker érdekében – mutatják a tanulmányok. Azok az emberek, akik valóban súlyos helyzeteket éltek át, ellenállóbbnak és boldogabbnak bizonyultak az életben.

8. Helyezz magad elé alacsonyabb elvárásokat a csalódás elkerülése érdekében

Semmi sem fáj jobban nekünk, mint a saját elvárásaink, amelyek nem váltak valóra. És bár jó nagyokat álmodni, néha csak a valóságunkhoz kell igazítanunk kívánságainkat. Nem mászhatunk fel az Everestre, ha tériszonyunk van. Talán ehelyett javíthatod a kerékpáros készségeidet és kerékpáros túrákra indulhatnál!

9. Fejleszd a türelmed valami nagy elérése érdekében

A türelem erény, mondja a régi mondás. Az ókortól kezdve az emberek megtanulták, hogy a kívánt eredmény elérése csalódás nélkül nehéz és valójában frusztráló.

Ennek a képességnek a megszerzése azonban sok szempontból előnyös lehet számodra. Megtanítja, hogyan kell együttműködni, megbirkózni a kudarcokkal és jobb eredményeket elérni. Tehát ahelyett, hogy a kudarcaidra koncentrálnál, gondolj arra, hogy minden hiba olyan eredményt hoz, amire annyira vágysz.

via

freepik.com

- Hirdetés -