Együtt leszünk család.

A hétvégén CINEMIRA TEEN

A hétvégén rendezik meg a Cinemira TEEN Ifjúsági Filmfesztivált, ahol a fiatal közönségnek szóló filmeké a főszerep a Corvin moziban és a H13 közösségi térben november 18-20 között.

Az esemény a  Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg. 

Több mint kétezer diák szavaz a legjobb magyar rövid ifjúsági filmről, az összesen 1,5 millió forint értékű díjakról a Cinemirán nagyrészt gyerekek és diákok döntenek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A CINEMIRA TEEN Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit mutatják be premier előtt. Emellett számos interaktív filmes előadáson is résztvehet a fiatal közönség.

A Stranger Things világhírű magyar rendezője Antal Nimród tart interaktív előadást a sorozat rendezésével kapcsolatban, míg az Eufória forgatást megjárt magyar operatőr bevezet az Eufória kamera csapatának kulisszái mögé.

- Hirdetés -

Filmszínészet iránt érdeklődők kipróbálhatják magukat egy igazi filmes castingon. Az online térben alkotni vágyók sikeres influenszerektől (Ráskó Eszter, Anzselika Habpatron, Kovács András Péter) kérdezhetnek.

- Hirdetés -

Rendezők és zenészek(Sena, Henri Gonzo, Elefánt együttes) beszélnek a videóklip forgatásokról.

A filmkészítés iránt nyitottak pedig animációs filmet is forgathatnak, vagy épp virtuális valóságban próbálhatják ki magukat.

Premier előtt lesz látható a Berlinale díjnyertes Stand up királynője című svéd film, és a Semmi című dán kultikus ifjúsági mozi.

Minden órában új rövidfilmes vetítés indul a legizgalmasabb fiataloknak szóló filmekből. Mozizz és alkoss a Cinemira Teen-en november 19-20-án a Corvin moziban!

A Cinemira Teen-en látható csak az ukrán háború előzményeit bemutató Olga című film. A szervezők a film jegybevételét 20 év alatti ukrán menekülteknek ajánlják fel. 

További információk + jegyek:

https://corvinmozi.hu/programok/cinemira-teen-ifjusagi-filmfesztiva

Teljes program:

https://www.kidfilmfestival.hu/teen/programfuzet/

 

Szólj hozzá