Együtt leszünk család.

A huszárok mindennapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a hétvégén a Skanzenben

A huszárok mindennapjaival is megismerkedhetnek az érdeklődők a négynapos hétvégén a szentendrei Skanzenban. Többek között huszártábor, lovas díszbemutatók, szablyakiállítás is várja a látogatókat a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén. 

A  március 15-i hosszú hétvégén tehát korabeli viseletbe öltözött huszárokkal elevenítik fel a szervezők 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét.


Az alföldi mezőváros tájegység területén lovas díszbemutatót és huszártábort szerveznek, ahol korabeli öltözékben lovas huszárok mutatják be a viseletet, fegyvereket és a kiképzést. A kisalföldi tájegység helyszínén a látogatók megismerhetik a katonadalokat, valamint a kovácsmesterség-bemutatót tartanak; ugyanitt huszártiszttel és zenekarral elevenítik fel a verbuválás hagyományát. A dél-dunántúli tájegységen a kézműves programok részeként huszárbajusz készítésen vehetnek részt az érdeklődők.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A négy napos hosszú hétvégén visszavágtathatunk János vitéz mesevilágába. Megismerkedhetünk a huszárok mindennapjaival, eredeti huszárszablyákat vehetünk kézbe, valamint részesei lehetünk akár a zenés-táncos verbuválásnak is.

A kézműves foglalkozásokon elkészíthetjük a 48-as viseletek elengedhetetlen kellékeit: a huszárcsákó, fakard, kokárda mellett a huszárbajusz és a vesszőparipa készítés is lesz, a vállalkozó kedvű gyerekek pedig kipróbálhatják ügyességüket a Huszárképzőben. 

- Hirdetés -

A látogatók megfőzhetik Kukorica Jancsi és Petőfi Sándor kedvenc eledelét. Lesz kovácsmestereség-bemutató és pecsétgyűjtő játék is.

- Hirdetés -

Március 12-15. között négy napon keresztül, négy tájegységben, 12 programelemmel, 9 kézműves programmal vár a Skanzen.

Részletek: www.skanzen.hu

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá