Együtt leszünk család.

A „jó anyák” 7 típusa – Melyik vagy te?

Sokféleképpen lehetünk jó anyák. Egyik sem fog ugyanúgy kinézni, és nincs is EGY jó anya definíció, de úgy gondoljuk, hogy legalább 7 típusú „jó anya” létezik. Melyik vagy te?

Nem tudom, ti anyukák, hogy vagytok ezzel, de ezt biztosan elárulhatom – folyamatosan aggódom amiatt, hogy elég jó anya vagyok-e a gyerekeimnek. Igazából biztos vagyok benne, hogy legalább jó vagyok. De aztán látom, hogy valaki más olyan keményen odateszi magát és nem tudom nem összehasonlítani magammal.

Szeretek a gyermekeimmel sütni, olvasni nekik és új dolgokra tanítani őket. De aztán látom, hogy egy anya a földön játszik a gyerekeivel, és azt gondolom magamban: „ó, ő sokkal jobb nálam. Utálok színlelni. ” Aztán a következő pár napban azzal fogok foglalkozni, hogy teljesen másfajta anyává váljak, hogy „elég jó” lehessek a gyerekeimnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

De a tény az, hogy a jó anyának sokféle tulajdonsága van. Annyi különböző elmélet létezik arról, hogyan lehet jó egy anya – és nem lehet egyszerre mind.

Ebben a cikkben az anyákat hét különböző típusú “jó anyára” bontjuk. Nézd meg magad, és nézd meg, melyik vagy.

- Hirdetés -

A közösségi anya

- Hirdetés -

Ez a típusú anya az osztályközösség vezetője, mindent tud, ami az iskolával kapcsolatos. Imádja a Pinterestet, és órákat fog görgetni, amíg meg nem találja a megfelelő ötletet a Pedagógusnapi ajándékhoz. Soha nem felejti el időben befizetni az ebédet, sőt, valószínűleg küld egy hasznos emlékeztetőt e-mailben, hogy mások is emlékezzenek.

Ez a nő nem csak gyermekébe, hanem gyermeke iskolájába és közösségébe is szívét-lelkét beleteszi. Ő az összefogó erő az oktatási változásokra, a jótékonysági tevékenységekre, és ő az oka annak, hogy az osztálybulik annyira szórakoztatóak. Függetlenül attól, hogy te osztályközösségi anyuka vagy-e, vagy sem, bevallhatod, hogy ez a nő bármit képes kezelni, amit az iskola rá tesz, és egyidejűleg sok más szülő mentális terhelését is vállalja az iskolában.

A tevékeny cselekedetek anya

Szükség van egy farsangi jelmez elkészítésére? Már kapja is elő a varrógépét. A család kéri a kedvenc vacsoráját? A nulláról elkészíti. És ha valamit mosni kell? Ma délután kimossa, megszárítja és összehajtja.

Ez az anya ezer kis jósággal mutatja meg szeretetét. A családja iránti szeretete muffin és súrolószer formájában árad belőle, és mindig azon dolgozik, hogy megkönnyítse a családja életét. Ez az a fajta szeretet, amely gyakran észrevétlen marad, de tudja, hogy ettől családja szeretettnek és gondozottnak érzi magát, ezért folytatja.

A földön játszó anya

A földön játszó anyuka folyamatosan fejlődik, hogy lépést tartson gyermeke változó ízlésével. Az első időkben végtelen könyveket olvasott, és fáradhatatlanul kutatott. Ahogy telt az idő, érdeklődni kezdett a játékvonatok és a Barbie -babák iránt, és örömmel töltötte napjait, amikor a gyerekeivel üldögélt a színlelt játék bonyolult játékaiban.

Ahogy a gyerekei nek, újra eltolódik, és a legjobb játszótársaknak otthont adó anyuka lesz, végül pedig az az anya, akiben minden tinédzser megbízik. Az órákat a gyerekeivel tölti, és négyszemközti beszélgetésekhez is kapcsolódik velük.

A fáradhatatlan anya

Ez az anya akár Taxi-matricát is ragaszthatna az autó ablakába. Vagy ami még jobb, egy komplett konyhasarkot, mivel nagyjából az autójában él az év nagy részében.

A focitól a táncóráig, majd a könyvklubig ez az anya folyamatosan úton van, és viszi a gyerekeit, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének. Lehet, hogy megpróbálja aktiválni gyermekeit, hogy ne engedjenek elektronikájuk csábításának. Vagy talán a gyerekei egyszerűen őrülten sportolnak, és ő megpróbál segíteni az álmaik valóra váltásában.

Bármi legyen is az érvelése, ez a anya minden nap feláldozza magát, hogy gazdagabb, teljesebb életet biztosítson gyermekeinek- még akkor is, ha ez hideg vacsorákat és az autóban töltött órákat jelenti.

A furcsa anya

Míg más anyák a kardigánjaikat gombolják, vagy fitnesz ruhát vesznek, hogy eljussanak az edzőterembe, ez az anya felhúz egy AC/DC pólót és szakadt farmert. Megfésüli a haját – amit talán megdöbbentő rózsaszínre festett -, és egy kis időt tölt azzal, hogy ellenőrzi, hámlik-e az új tetoválása.

Amikor a #Momlife -ról van szó, a furcsa anya több mint szívesen csinálja a maga módján.

És bár némi oldalpillantást vethet a többi anyára az iskolában, a gyerekek azt hiszik, hogy rettenetesen menő.

Ez az anya teszi lehetővé gyermekei számára, hogy valóban, hitelesen önmaguk legyenek. Rózsaszín hajat akarsz, kölyök? Hajrá. Dobkészletet szeretnél a garázsban? Csináljuk.

A furcsa anya nem fél megtörni az anyaság tévhitét, és arra tanítja gyermekeit, hogy rendben van az, akik szeretnének lenni- bármi is legyen ez.

A szabad nevelési elvű anya

A szabad nevelési elvű anya tudatosan döntött úgy, hogy gyermekeit önállóbbá teszi, mint ami jelenleg divatos. A gyerekeit látni lehet fára mászni, leugrani a mászó szerkezetekről, és a barátaikkal biciklizni valahol a környéken. Szinte mindig nyúzott a térdük, cserzett bőrük és rendetlen hajuk van, de az ÁLOM gyermekkori változatát élik.

Ez a mama ugyanúgy szereti a gyerekeit, mint a többi anya, és ugyanolyan szomorú, mint bárki más, amikor a gyerekei megsérülnek. De úgy döntött, hogy a szabadság és a kockázatvállalás a legjobb a családjának, és teret enged a gyerekeinek, hogy saját döntéseiket (és saját hibáikat) meghozzák, cserébe a régi-módi teljesebb, gazdagabb gyermekkoráért.

Az egészségtudatos anya

Ez a mami az élet modernebb oldalán él. Szereti a nulláról elkészíteni a gyerekei ételeit, olyan összetevőkkel, amelyeket valóban ki is tud mondani. Ha lehetséges, tartózkodik a feldolgozott élelmiszerektől, és úgy módosítja a háztartási költségvetését, hogy megengedje magának, hogy a bioélelmiszerek a legjobbak a gyerekei számára.

Ez az anya természetes életmódra törekszik, és lecseréli a kemény tisztítószereket házi keverékekre, amelyek illóolajokat és ecetet tartalmaznak. Felejtsd el a BPA-mentességet- csak rozsdamentes acél található az otthonában. És amikor a gyerekei megfáztak, akkor elhagyja a köptetőt, és a nem vény nélkül kapható gyógyszereket, amelyekhez először a barátai fordulnak.

Az egészségtudatos mama nagyon is tisztában van mindazzal, amit a gyerekei a testükbe helyeznek, és gondoskodik arról, hogy gyermekei a lehető legjobban (és természetesen) maradjanak. Igen, ez a módja annak, hogy megvédje gyermekeit, de azt is, hogy megmutassa nekik, mennyire szereti őket.

Az a fajta anya, aki vagy

Nem találod a “típusod” a listában? Hogy őszinte legyek, nem igazán számít. Akár saját dobod ütemére menetelsz, akár csak válogatsz a különböző kategóriák közül, azt teszed, amit a legjobbnak tartasz, hogy megadd gyermekeinek azt, amire szükségük van.

Nem kell úgy kinézned, mint bárki másnak, vagy úgy viselkedned, mint bárki másnak – a gyerekeinek szüksége van RÁD, úgy amilyen te vagy.

Függetlenül attól, hogy kíváncsi vagy arra, hogyan lehetsz jó anya, vagy csak arra vágysz, hogy meggyőződj arról, hogy megvan, amire szükséged van, ígérjük, hogy a gyerekeidnek szüksége van rád, olyannak, amilyen vagy. Ez az egész anyaságot meghatározza. És akár látod, akár nem, a gyerekeid látják. És a nap végén tényleg csak ez számít.

És te milyen típusú anya vagy?

via

freepik.com

- Hirdetés -