Együtt leszünk család.

A kávéfogyasztás meghosszabbíthatja az életünket

Sok szülőnek nem indulhat el a nap, amíg nincsenek túl a reggeli kávéjukon. És ez egy hihetetlenül egészséges módja a nap elkezdésének.

Ha olyanok vagytok, mint én, és mint a legtöbb szülő, akkor nem kezdhetitek el a napot, amíg nem ittatok kávét.

Az én esetemben a reggeli adag anyai élénkítő (=kávé) megakadályozza, hogy olyan dolgokat mondjak, amiket nem kellett volna, és hogy már korán reggel leharapjam a kis emberek fejét, amikor még csak a lépcsőn tántorognak le a napkezdéshez.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kávé fogyasztásról az évek során sok rosszat mondtak, de igazságtalanul. Ha úgy érzitek, hogy ez az egyik rossz szokás, amelyet el kellene hagynotok, akkor ezt az ötletet immár elvethetitek, mert a kutatások szerint minél többet iszunk, annál tovább élünk.

A kávéfogyasztásról készített tanulmányt a spanyol Hospital de Navarra, közel 20 000 résztvevő bevonásával, az Európai Kardiológiai Társaság megbízásából, ami meglepő eredményekkel szolgált.

- Hirdetés -

Az adatok azt mutatták, hogy azoknak, akik naponta legalább négy csésze kávét fogyasztottak, 64 százalékkal kisebb volt a bármely okból fakadó halálozás kockázata, mint azoknál, akik soha vagy csak ritkán fogyasztották. Érdekes, hogy minden további két csésze kávé után további 22 százalékkal csökkent a kockázat. Más szavakkal, azok, akik több kávét ittak, kevésbé valószínű, hogy meghaltak a tízéves vizsgálat végén.

- Hirdetés -

“Eredményeink azt sugallják, hogy napi négy csésze kávé elfogyasztása az egészséges emberek egészséges étrendjének része lehet” – mondta Dr. Adela Navarro, vezető kutató és kardiológus.

Még több bizonyíték

Ez nem csak egyszeri tanulmány. Más kutatások hasonló eredményeket mutattak.

Egy 2015-ös kutatás megállapította, hogy a mérsékelt kávéfogyasztás (napi három-öt csésze) a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, a neurológiai betegségek és az öngyilkosság okozta halálozás alacsonyabb kockázatával jár.

Egy másik tanulmány azt is kimutatta, hogy a rendszeres kávéfogyasztás több etnikai csoportban is csökkentette a halálozás kockázatát a szív- és érrendszeri betegségek, agyvérzés, vesebetegségek és rák miatt.

“Ha hasonló mintázatot látunk a különböző populációkban, erősebb biológiai hátteret kap az az érv, miszerint a kávé jó nekünk, függetlenül attól, hogy fehér, afro-amerikai, latin vagy ázsiai vagy-e” – mondta Veronica Setiawan, a tanulmány vezető szerzője és a megelőző orvoslás docense a Keck Orvostudományi Karon.

A kávé tehát szuperétel!

Ezek a megállapítások nem annyira meglepőek, tekintve, hogy egy csésze fekete valójában antioxidánsokban és tápanyagokban gazdag. A kávé tudományosan bizonyítottan csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, a májbetegségek, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a stroke és a rák kockázatát, emellett javítja a mentális egészséget.

Tehát a kávé egyértelműen fantasztikus. Egyszerű a dolog!

De lehet, hogy tele van a poharad baromságokkal?

Az ezekben a tanulmányokban résztvevők valószínűleg nem vették figyelembe a „nagy kávézóláncos” cukorbombákat. Fontos, hogy mit adunk hozzá (vagy a kávézó) a kávénkhoz. A finomított cukrok és zsíros krémek dömpingje semlegesítheti az előnyöket. Ha sima fekete kávét iszol, akkor nagyon jó, de ha inkább az édes és tejszínes kapucsínók és latte-k a te világod, akkor lehet, hogy néhány dologban módosítanod érdemes.

Szerencsére elég könnyű megbizonyosodni arról, hogy a kávénk elkészítése a lehető legegészségesebb-e:

1. Édesíts okosan

Hagyd el a fehér cukrot, és kerüld a mesterséges édesítőszereket is . De nem kell minden édességet feláldozni. Próbálj ki olyan természetes édesítőszereket, mint a valódi juharszirup, a kókuszcukor vagy a tiszta stevia.

2. Fontold meg a tejszínhabot és kávékrémet

A magas zsírtartalmú és / vagy feldolgozott krémeket egészségesebb lehetőségekkel helyettesíthetjük, mint például alacsony zsírtartalmú vagy sovány tej, kókusztej vagy mandulatej.

3. Legyen organikus

A hagyományosan termesztett kávé növényvédő szerekkel kezelt lehet, és számos márka vegyszereket és tartósítószereket adhat hozzá a feldolgozás során. Vásároljunk bio márkát ennek a kockázatnak a kiküszöbölése érdekében.

Mostantól tehát nem kell bűntudatot éreznünk a harmadik csésze kávénknál, hanem boldogan kortyolhatjuk a finom nedűt!

freepik.com

via

- Hirdetés -