Együtt leszünk család.

A legjobb növények a gyerekekkel történő kertészkedéshez

Tavasszal beindul a kertgondozási szezon, és ez az időszak remek alkalom arra is, hogy gyermekünket bevezessük a kertészkedés rejtelmeibe. Ezekkel a növényekkel a gyerekek is elkezdhetik gyűjteni saját zöldséges tapasztalataikat (és a virágoskertjüket is!)

Cukkini, tök és sütőtök

Ezek a  tökfélék gyorsan növekednek, nagy ehető virágokat hoznak, és úgy festenek, mintha a világűrből érkeztek volna, kapaszkodó indákkal. A cukkini egész nyáron terem, míg a tök és a sütőtök terméseire ősszel számíthatunk.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Vadvirágok

A lenyűgöző vadvirágok (pl. csorbóka) termesztése jót tesz a környezetnek, és ha szerencsénk van, egy-két uralkodó krizália otthonaivá válnak, amiből aztán csodaszép pillangók kelnek ki. Érdemes végigkövetni a gyerekekkel az átalakulást!

- Hirdetés -

Macskagyökér, macskafű és citronella

- Hirdetés -

Van otthon cicád? Ültess macskafüvet vagy macskagyökeret egy edénybe, és tedd valahova, ahol szőrös barátod élvezheti. A citronella ideális a bosszantó szúnyogok elrettentésére.

Napraforgó

Ezek a vidám nyári virágok néhány egyszerű okból nagyszerűek: Gyorsan megnőnek, lenyűgöző magasságot érhetnek el és ősszel több száz ízletes magot teremnek, amit megpörkölhetünk vagy a madaraknak kitehetjük télen.

Paradicsom

Talán mindenki kedvence, mert könnyű felnevelni és ápolni. A paradicsom konténerekben jól megvásárolható, és finom gyümölcsöt terem egész nyáron. A kisujjak és a száj számára apróbb méretű cseresznye- vagy szőlőparadicsom is ültethető akár az erkélyen is.

Kúszónövények

Az uborka, és a babfélék mind gyönyörűen virágot hoznak, vonzzák a beporzókat és zöldségeket termelnek, amit elfogyaszthatunk. Gyorsan felfelé tekeregnek és fel kell kötözni őket, így tökéletes választás lehet számukra kis helyiségekben – akár egy erkélyen lévő edényben is!

Virágok

Virágokra van szükség egy szép kerthez és a beporzók vonzásához. A hajnali dicsőség és a sarkantyú virág két olyan növény, amely könnyen csírázik, gyorsan növekszik és szép, bőséges virágokat hoz egész nyáron és ősszel. Plusz a sarkantyú virág levelei, rügyei és virágai ehetők.

Témakertek

Mit szólnál egy paradicsomból, bazsalikomból és zöldpaprikából álló pizzakerthez? Vagy egy görög salátakerthez paradicsommal, uborkával és oregánóval beültetve? Ültess gyógynövényes edényt a szabadba, vagy keress egy száraz, napos helyet a konyha közelében.

freepik.com

via

- Hirdetés -