Együtt leszünk család.

A legújabb karácsonyi mesekönyvek az ünnepi hangolódáshoz

A karácsonyi varázslatot minden szülő szeretné megteremteni a gyermekeinek. Azáltal, hogy hagyományokat alkotunk, hogy készülünk és misztikus légkört teremtünk máris sokat tettünk.

Készülődhetünk az ünnepekre mesék által is. A gyerekek fantáziavilágát csodálatos ünnepi mesekönyvekkel bővíthetjük, és közös adventi, összebújós programnak sem utolsó az esti olvasgatás.

Jöjjenek most az idei új karácsonyi, adventi mesekönyvek minden korosztály számára, amelyek elolvasásával garantáltan mesés adventetek lesz.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Olvassunk együtt! – Karácsony napján

Könyv és játék kicsiknek! Pingvin és Róka ajándékokkal megrakodva siet a barátaihoz. Hű, de izgalmas! A könyv mozgó részei még érdekesebbé teszik a bájos kis mesét. Játsszunk együtt! Mese és játék, ez a legjobb!

- Hirdetés -

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Karácsony napján

 

- Hirdetés -

Lackfi János: Igaz mese a karácsonyról

Lackfi János újabb szívmelengető mesekönyve!
Jézus születését, a karácsony igaz meséjét mondja el: azt, amit generációk óta újra és újrahallgatunk.
Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős és egyidejűleg abszolút újszerű lesz a sokszor hallott karácsonyi rege, a legkisebbek és a legnagyobbak is örömet lelnek benne.
A MESEPOGÁCSA könyvcsalád első kötete!

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Igaz mese a karácsonyról

 

Tóth Krisztina: Malac és Liba, Várjuk a karácsonyt

Ti is várjátok a karácsonyt?

Mert Malac és Liba nagyon, és kifejezetten élvezik az adventi készülődést. Nincs izgalmasabb a találgatásnál, hogy vajon mi szerezne örömet a másiknak, és nincs szebb a saját kézzel készített meglepetésnél.

Vajon a két barát mit eszel ki, mivel lepi meg egymást? Tartsatok velük, nézzétek meg, hogyan köszönt be a tél, hogyan érkezik a hó!

Készítsetek ti is kalendáriumot, vagy akár madáretetőt, de ne felejtsétek el elolvasni a sünis mesét sem! Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Malac és Liba, várjuk a karácsonyt

Kiss Judit Ágnes: Babaróka karácsonya

Babarókáéknál tökéletes a karácsony! Pedig igazából semmi sem tökéletes… Lehet, hogy vacsora lesz az ebédből, vagy szétfolyik a tojáshab a mézeskalácson, talán a lakás sem lesz ragyogó tiszta, és a karácsonyfa is satnya egy kicsit – de Kiss Judit Ágnes meséjében nem is ezek teszik ünneppé az ünnepet.

Mert Babaróka karácsonya mégis úgy varázslatos, ahogy van –
drága kellékek nélkül, tele szeretettel, felejthetetlen élményekkel, és sok-sok karácsonyi csodával.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Babaróka karácsonya

Marék Veronika: Boribon karácsonya

Újabb kötettel bővült a Boribon-sorozat. Ezek a könyvek különösen kedvesek a szívünknek, hiszen a most húszéves Pagony Kiadó éppen egy Boribon-kötettel kezdte meg működését. Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, és figurái a mai gyerekeket is ugyanúgy elvarázsolják, mint azokat, akik a hatvanas években születtek. Éppen ezért csodás hír, hogy idén már Boribonnal közösen ünnepelhetjük a karácsonyt!
Boribon mindenkinek szuper ajándékokat talál ki, egyedül a legnagyobb doboz maradt üresen. Vajon minek örülne leginkább Annipanni? Ráadásul az angyal keze is megsérült… hogy lesz így karácsony?
Szerencsére Bence és Boribon gyorsan megvigasztalják a kislányt, a karácsonyfát pedig együtt díszítik fel. Végül a mackó is rájön, mi lenne a tökéletes ajándék Annipanninak: Ő maga bújik bele a dobozba, hiszen Annipanni Boribont szereti a legjobban.
Karácsonyozz Boribonnal!

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Boribon karácsonya

Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Péter előre örül a karácsonynak. Itt az ideje a hónyúl építésnek, az ünnepi illatoknak, a finom csemegéknek és az ajándékcsomagolásnak – Péter szerint a december a legizgalmasabb, legszebb része az évnek.
Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást.

A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T Anna fordította.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Ruttkai Bori: Mandulka és Karácsonyvár

Pókfüttyfalván beköszöntött a tél. Borsó és Tóbiás, a két manógyerek lelkesen várja a karácsonyt. Mandulka, a manóanyó gombaházikójában sertepertélnek naphosszat, segítenek sütni-főzni, lucabúzát ültetni és képeslapot festeni. Készülődés közben pedig minden mesévé válik, míg odakinn sűrű pelyhekben csak hull és hull a csillogó, puha hó!

Rutkai Bori mesekönyvének világa ismerős és mégis összetéveszthetetlenül egyedi: játékos és mély, vicces és lélekkel teli. Nincsenek gonoszok, csak kalandok és jóbarátok. Jó belebújni, mint zimankós időben egy horgolt manósapkába.

A Mandulka és a Karácsonyvár című lemezt megtalálhatjátok az online zeneszolgáltatók kínálatában, illetve megvásárolhatjátok a CD-t a könyv- és lemezboltokban.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Mandulka és a Karácsonyvár

Czirják Erika: Adventi mesék

A történetek kedves, szelíd tanulságokat hordoznak, melyek közelebb vihetnek mindenkit az ünnep valódi élményének megéléséhez. Megtudhatod, hogy:

  • milyen szerepe van a várakozásnak és a készülődésnek,
  • miért kap mindenekelőtt nagy szerepet a szeretet,
  • mi az, ami igazán fontos az ünnepben,
  • mi is az ajándék, az ajándékozás lényege,
  • mi a szerepe csengettyű csengésének,
  • miért fontos a közösen sütött bejgli,
  • miért jó képeslapot kapni?

A történet Karácsony város Advent utcájának 24-es számú házikójában játszódik, amiben 24 lakó készülődik az ünnepre.

A könyvet itt tudjátok megrendelni: Czirják Erika: Adventi mesék

További információ: Czirják Erika

 

Téti István: Anton és a karácsonyi csoda

Az Anton és a karácsonyi csoda a régi szép idők klasszikus karácsonyi mesekönyvekeit idézi, mégis a modern kor nyelvén szólítja meg gyermekeinket. A nosztalgikus szépségű rajzokkal illusztrált, tradicionális értékeket tartalmazó történetek modern köntösbe bújtatva kivételes módon ütik meg a mai óvodások ingerküszöbét. Ebben a rohanó, egyre felületesebbé váló, már-már károsan ingergazdag világban, a digitális kütyük korában még nehezebb feladattá vált az olyan kihalófélben lévő értékek közvetítése, mint az ünnepek meghittsége, a karácsony valódi csodája (aminek középpontjában nem a kapkodva megvásárolt drága játékok állnak), az igazi barátság, a társas kapcsolatok, a természet szeretete, a szabadban játszás, a családi összetartás és szeretet, valamint az érzelmi intelligencia. Az Anton és a karácsonyi csoda könyv ebben nyújt segítséget, nem utolsó sorban nagymértékben fejleszti a képzelőerőt, a kreativitást és a szókincset is.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Anton és a karácsonyi csoda

Bővebben Téti István könyveiről: A mai gyermekek nyelvén segítenek értékeket átadni a népszerű történetek

Sally Nicholls: Százéves karácsony

A már önállóan olvasó gyerekeknek szóló Zseblámpás-könyvek sorozat köteteiben szellős, kényelmes sorközzel olvashatnak a gyerekek viszonylag egyszerű nyelvezetű, de már összetett és izgalmas igazi regényeket. A könyvekben helyet kap egy-két fekete-fehér kép is, ami sokkal élvezetesebbé teszi az olvasást. A már 150-200 oldalas regény tökéletes belépőkapu lehet az “igazi”, több száz oldalas regényekhez.

Az időtükrön át sorozat első kötetében megismert főszereplő testvérpár, Alex és Ruby ebben a kötetben az időtükör segítségével Viktória királynő korába utazik, és egy egészen különleges karácsonyt töltenek el az elődeikkel. A Százéves karácsony központi témája a békülés és a családi kötelékek megerősítése téren és időn át, ami a karácsonytól függetlenül is fontos üzenet. A megható karácsonyi történet kezdő olvasóknak, időutazást kedvelőknek, kicsiknek, nagyoknak ideális karácsonyi ajándék. (9-12 éveseknek )

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Százéves karácsony

Anette Moser : Csengettyű a karácsonyi póni

Egy apró póniló legnagyobb karácsonyi kívánsága! Csengettyű, a kis póniló az Északi-sarkon, egy rénszarvas családban nevelkedik. Amikor a Mikulás rénszarvasokat toboroz a szánjához, Csengettyű is jelentkezik. Vajon képes lesz időben megtanulni repülni, mielőtt a nagy utazás kezdetét veszi?

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Csengettyű, a karácsonyi póni

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

“Matt Haig visszacsempészi a karácsonyba az önfeledt boldogságot.” Jeanette Winterson

“A tündérmese és a népmese lenyűgöző, varázslatos keveréke.” Francesca Simon

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Glimpi?
Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét?
Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat!
A regény alapján készült film a NETFLIX műsorának egyik legjobban várt meglepetése idén karácsonykor.

MATT HAIG (1975) számtalan díjnyertes felnőtt- és ifjúsági regény szerzője, forgatókönyvíró, újságíró. Könyvei közel harminc nyelven olvashatók.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: A fiú, aki Karácsonynak hívnak

Maggie O’Farell: Ahol a Hóangyalok laknak

Tudtad, hogy ha egyszer készítettél egy Hóangyalt, ő örökre veled marad? Soha nem tűnik el. Vigyáz rád, és mindig visszatér hozzád, amikor szükséged van rá.
A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a Hóangyalok bennünk, a szívünkben laknak! Ebben a mesében a hit ereje ugyanolyan fényesen ragyog, mint azok a kis hópelyhek, amelyek a könyv minden szegletét díszítik. Maggie O’Farrell lenyűgöző írását Dr. Kádár Annamária ültette át magyarra és írt hozzá előszót, a gyönyörű kékes ezüsttel átszőtt illusztrációk Daniela Jaglenka Terrazzini munkáját dicsérik.

Ez a varázslatos, szívet melengető mese tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 5 éves kortól 99 éves korig ajánljuk

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: Ahol, a Hóangyalok laknak 

Korábbi karácsonyi mesekönyv összefoglalónkat itt tudjátok elolvasni: Adventi mesekönyvek a várakozás időszakára

unsplash.com

- Hirdetés -