Együtt leszünk család.

A lenépszerűbb gyerek nevek jelentései

A legnépszerűbb gyerek nevek listája nem sokat változott az elmúlt években. A fiú neveknél gyakorlatilag évek óta ugyanaz az a három név szerepel az első helyeken, és a lány nevek tekintetében sem történt túl nagy változás, maximum a sorrend változott meg.

A 2019-es adatok szerint a lány neveknél első helyen Hanna szerepel, a második helyen Anna és a harmadik helyen pedig Zoé áll. Ezek voltak tehát a legnépszerűbb lány nevek 2019-ben.

A fiú neveknél évek óta a Bence, Máté, Levente hármas van az élen, ezeket a neveket kapják a leggyakrabban a kisfiúk.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

De nézzük milyen jelentéssel bírnak a fenti nevek, mire számíthatunk, ha gyermekünket az alábbi nevek közül nevezzük el:

HANNA

- Hirdetés -

A Hanna héber eredetű név, a Johanna rövidülése és az Anna eredeti héber alakja. Jelentése: Kegyelem.

- Hirdetés -

A Hanna nevet viselők könnyed, kifinomult személyiséggel rendelkeznek, de a fizikai erőnlétet egy kicsit visszafogják. A Hannák mindenben a jó minőségre vágynak. A késlekedés nagy ellenségük. Önbizalomhiányuk miatt sokszor inkább bele sem vágnak céljaik megvalósításába, mert nagyon tartanak a kudarctól, és a befektetett munka hiábavalóságától. Előfordul, hogy mások kihasználják engedékenységüket. Természetükből fakadóan vonzzák azokat, akik a megértésüket és a tanácsaikat keresik.

ANNA

Az Anna szintén héber eredetű; jelentése: kegyelem, Isten kegyelme, kellem, kecsesség, báj.

Az Anna nevet viselők éles eszűek. A név viselői érzékenyek, ötletesek és fogékonyak a különféle művészeti ágakra. Szociális beállítottságúak, kedvesek, türelmesek másokkal. Olyannyira fontos számukra mások társasága, hogy az is előfordul, hogy szavaiknak túl nagy jelentőséget tulajdonítanak. Döntéseikben inkább az érzelmeikre hagyatkoznak, mint a józan ész szavára. Mivel nagyon érzékenyen reagálnak mások szeretetére és bátorítására, többször válnak rövid szerelmi történetek szenvedő alanyává.

ZOÉ

A Zoé név görög eredetű; jelentése: élet.

A Zoé nevet viselők kedves, barátságos személyiségek, akik könnyen mások befolyása alá kerülhetnek. Miközben viselője alkalmazkodó, könnyen ismerkedik és barátkozik, ám ha nyomást gyakorolnak rá, megkeményedik, és hajthatatlanná válik. A környezetében élők már megtanulták, hogy jobb, ha nem szólnak bele, mit tesz. Ritkán változtat azon, amit már eltervezett.

BENCE

A Bence név latin eredetű; jelentése: győztes.

A Bencék gyakorlatiasak. Az ötleteik sokszor eredetiek és találékonyak. Kedvelik a társasági életet. Fontos számukra a külső megjelenés és az, hogy jó benyomást keltsenek másokban. Sokan fordulnak hozzájuk bizalommal a bajban, és ők nagyszerű tanácsokkal szolgálnak ilyen esetekben, bár ők maguk sokszor nem a tanácsainak megfelelően élnek. A név viselői sokszor túlságosan könnyen befolyásolhatóak mások által, mások estleges gondjai vagy cselekedetei erős hatást gyakorolnak rájuk.

MÁTÉ

A Máté név héber eredetű, a Mattitjahu névből származik, a Biblia szerint Jézus tanítványa, s a hagyomány szerint ő az első evangélium szerzője; jelentése: Isten ajándéka.

A Máté név olyan személyiséget takar, akit érdekel a körülötte lévők jóléte, és igyekszik valami módon az emberiség javára válni. Felelősségteljes és nagyvonalú, de sokszor szétszórt. Bármely munka, amely folyamatos odafigyelést, rendszerességet igényel, alkalmatlan számára. Olyan pozícióban érdemes elhelyezkednie, amelyben sok emberrel kerül kapcsolatba, és szüksége van alkotókészségére, önállóságára és találékonyságára. Mások bizalommal fordulnak hozzá, mert érzékelik, hogy szívesen segít, és nem süllyed bele a gondokba, hanem mindig az élet napos oldalát látja.

LEVENTE

A Levente magyar eredetű név; jelentése: levő, létező. Az Árpád-korban már használt keresztnév, a lesz igéből származik.
A Levente név komoly, nyugodt, felelősségteljes személyiséget takar. Fontos számára az otthon, szülőként türelmes és megértő. Olyan területen érdemes elhelyezkednie, ahol kamatoztathatja nagyszerű diplomáciai érzékét és azt a képességét, melynek köszönhetően nagyon gyorsan megtalálja a hangot másokkal. Jó üzleti érzékkel rendelkezik, de nem alkalmas az értékesítés különböző területein végzendő munkára, mert egyéniségéből hiányzik az a fajta agresszivitás, ami jó eladóvá tehet egy embert. Nagyon jól teljesíthet egy olyan munkakörben, ahol emberekkel foglalkozhat, törődhet. Sokan bíznak benne, mert kedvesnek és figyelmesnek találják.

freepik.com

Forrás: Alon.hu; MEK OSZK; Nevenapja.hu

 

- Hirdetés -