Együtt leszünk család.

Adj élményt gyereknapra

Gyereknapi program összefoglaló

Az idei gyereknapot talán még jobban várják a gyermekek, mint eddig bármikor is valaha. A hellyel-közzel egy éves bezártság után ez a gyereknap talán valóban más lesz. Végre mehetnek „bárhova”, felhőtlenül élvezhetik ezt a napot, és nem kell bezárva tölteniük, mint tavaly. Éppen ezért idén talán még nagyobb jelentősége lehet, hogy tárgyi ajándék helyett ajándékozzunk élményt gyereknapra!

Az én gyerekeim például már anyák napja óta folyamatosan kérdezgetik, hogy hány nap múlva lesz már gyereknap, annyira ki vannak éhezve. Nálunk egyébként nem szokás nagyobb tárgyi ajándékok adása gyereknapra, inkább a közös időtöltésre és valami olyan programra igyekszünk a hangsúlyt fektetni, ami nem mindennapos.

Összeállításunkban most ehhez adunk ötleteket, tippeket, és ajánlunk nagyszerű programokat:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Állatkertek, szabadidő parkok

Gyereknap alkalmából remek választás lehet egy állatkerti látogatás vagy egy kalandpark kipróbálása.

- Hirdetés -

Nemrégiben mi is megírtuk, hogy kinyitottak az állatkertek, szabadidőparkok, ahova már ellátogathattok a gyerekekkel. Azóta az elmúlt pár hétben még több minden megnyitotta kapuit, érdemes lehet azok közül is szemezgetni a családi programokhoz.

- Hirdetés -

A Katica Tanyán például szabadtéri attrakciókkal és kültéri játékokkal várják a családokat gyereknapon: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-gyermeknap-somogyban.html

Vagy a debreceni Kerekerdő Élménypark is színes programmal készül: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-gyermeknapi-programok-debrecenben.html

Közös időtöltés

De nem muszáj valami igazán különleges programot terveznetek, elég egy olyat, amit nem szoktatok együtt csinálni, vagy már nagyon rég került rá sor.

Egyik ismerősöm például minden évben elviszi a gyerekeit gyereknap alkalmából egy közös családi biciklizésre. Pár éve a Velencei-tónál jártak, máskor a Tisza-tó környékét vették célba. Hitvallása szerint a közös élmény – örök élmény.

Kirándulás, arborétumi séták

Egy közös családi kirándulás, egy tanösvény felfedezése, vagy valamelyik arborétum is kiváló választás lehet a gyereknap eltöltéséhez. Számos arborétum készül gyereknapi programmal, pl. a Folly Arborétum Badacsonyörsön, vagy a budakeszi arborétum is várja az oda látogatókat.

Különleges élmény

Ha mégis valami olyan programmal szeretnétek eltölteni a napot, ami nem a mindennapok része, akkor például a Balatonnál több helyen is gyermeknapi sétahajókázással várják a családokat, vagy a Bábszínház is két előadás erejéig megnyitja kapuit gyereknapra.

Vagy akár kipróbálhattok egy gyereknapi libegőzést is Lillafüreden: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-gyereknap-lillafured.html

Ökocentrum, múzeumfalu, nemzeti park

Megismerkedni az élővilággal, megnézni hogyan éltek régen az emberek mind szórakoztató és szuper élmény a gyerekeknek, érdemes lehet ilyen programban is gondolkodni a hétvégére:

A budapesti Városligeti Gyereknap is megrendezésre kerül azonban idén ONLINE, erről bővebben: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-varosligeti-gyereknap-gyermeknap-budapest.html

Akármelyik programot is válasszuk, ne feledjük el, hogy gyermekünknek a közösen eltöltött minőségi idő a legfontosabb!

freepik.com

 

 

- Hirdetés -