Együtt leszünk család.

Amiért idén különösen várom a karácsonyt

50 nap múlva karácsony

Habár az üzletek polcain már hetek óta szinte észrevétlenül egyre több karácsonyi témájú termék kap helyet és már egy-két hete csokimikulásokat is kapni, számomra ezekben a hetekben kezdődik el a tényleges készülődés az ünnepekre.

Ebben az évben egyébként is úgy érzem, hogy úgy kell ez az ünnep sokunknak mint egy falat kenyér. Hiszen mindannyian ki vagyunk éhezve mindenre, ami normális, ami nem emlékeztet erre a totálisan felborult világra körülöttünk.

Jól esik a biztos pontokra fókuszálni, és a karácsonyi készülődés idén úgy érzem menedéket jelent. Egy olyan burkot, amit ha magunk köré vonunk, akkor egy kis időre elfelejthetjük, hogy odakint mi zajlik. Békében és biztonságban érezhetjük magunkat, még annak ellenére is, hogy ez a karácsony biztosan más lesz mint a korábbiak.

Egyébként is nagyon szeretem a karácsonyi időszakot. És mivel már évekkel ezelőtt elengedtem a tökéletes karácsonynak való megfelelést, lelassítottam, hogy minden egyes pillanatát kiélvezhessem, és hogy a családommal együtt éljük meg a csodát.

Az idei év hullámvasútazása után azt javaslom amúgy mindenkinek, aki túlságosan is rágörcsölne az ünnepek előtti időszakra, hogy a legfontosabb, hogy a szeretteinkkel töltsük az időt, hogy olyan legyen az ünnepvárás, ami nekünk és a családunknak is jó. Senki nem fog emlékezni arra, hogy hány féle sütemény állt az ünnepi asztalon, vagy hogy minden függöny ki lett-e mosva karácsony napjáig.

A karácsony másnapján pizsamában játékkal töltött lassú napra azonban igen. Emlékezni fognak a hatalmas nevetésekre, a csodaszép díszekre és az ünnep meghittségére.

Én évek óta törekszem ennek a meghittségnek a megteremtésére, amiről a gyerekeimnek majd minden karácsony csodaszép emlékként él az emlékezetében.

Úgyhogy amiért idén annyira nagyon várom a karácsonyt, az az érzés, amikor a gyerekeimet még álmos arccal, pizsamában meglátom reggel a karácsonyi reggelihez terített asztalra rácsodálkozni, vagy amikor izgatottan, fülig érő szájjal bontogatják az ajándékokat, hogy aztán késő estig és másnap , sőt még harmadnap is az újdonságokkal játsszunk folyamatosan, hogy még a legkedvencebb darabbal is aludjanak! Hogy forró csoki és sütemény illata töltse meg a lakást, hogy ezredszer is az őrületbe kergessenek a mézeskalács sütéskor, mert végül mindent beborít a liszt és tészta.

És arra is vágyom, hogy húszadjára nézzük meg a Reszkessetek betörőket, vagy az Igazából szerelem című filmeket, hogy rongyosra hallgassuk a Michael Bublé cd-t, és karácsonyi könyveket olvassunk.

És aztán remélhetőleg jövőre valamelyest helyre áll majd a világ, de addig is hadd burkoljon be egy kicsit a karácsony a maga különleges védőburkával!

pexels.com