Együtt leszünk család.

Augusztusi bakancslista gyerekekkel

Habár közelít a nyár vége, még maradt pár hét, amit igyekszünk tartalmasan eltölteni. Ha már túl vagytok a nyaraláson, vagy idén nem volt lehetőségetek nyaralni menni akkor se hagyjátok az elkövetkező pár hetet élmények nélkül.

Mi például olyan különleges programokat tervezünk még a maradék 20 napra, amik valódi élményt nyújtanak a gyerekeknek már csak azért is, mert nem mindennaposak.

Az alábbiakban megosztok párat ezek közül, hátha kedvet kaptok ti is, és kipróbáljátok valamelyiket. Ha így tesztek, osszátok meg velünk is!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

 • Nézzetek csillaghullást

  A héten érkeznek a Perszeidák, több helyen csillaglest is rendeznek, de ezt akár ti magatok is megtehetitek. Ha van kertetek, vagy nyaralótok terítsetek le egy meleg takarót a fűre és feküdjetek ki sötétedés után. Ha kisebbek a gyerekek állítsatok fel egy sátrat, és aludjatok ott, miután megnéztétek a hullócsillagokat.

 • Nyaraljatok egy napot vízparton

  Ha nem volt elég a nyaralás, vagy idén nem jött össze még mindig tehettek egy napos kirándulásokat valamelyik hazai tóhoz vagy fürdőhelyhez. Budapesten már a Duna-parton is lehet fürödni, ez sem akadályozhat meg abban, hogy egy napra vízparton hűsöljetek.

  Így akár több nyaralós nap is összejöhet.

 • Egyetek fagyi kelyhet

  Mi általában mindig egy-egy gombóc fagyit szoktunk venni, de egy fagyi kehely elhagyhatatlan kiegészítője a nyárnak. Keressetek egy helyet ahol öntetettel, tejszínhabbal élvezhetitek a finom hűsítőket.

  Akár otthon is elkészíthetitek különböző ízű fagylaltokkal talpas pohárban tálalva, ott se maradjon le a fagyi öntet és a tejszínhab, de ha bírjátok a sok édeset, cukor szórat, pillecukor is mehet a tetejére…

  Receptötlet: Mennyei krémes áfonyás-citromos jégkrém otthon készítve

 • Reggelizzetek házon kívül

  A nyár a lassú, finom reggelikről is szól. Miért ne tehetnétek meg ezt egy reggelizőhelyen vagy akár egy parkban piknikezve!?

  A gyerekek igyanak kakaót valami finom reggeli mellé, ti pedig kóstoljatok meg egy különleges kávét vagy teát vagy egy nem megszokott reggelit.

  Tervezzétek úgy a napot, hogy ha úgy tetszik az egész délelőtt ezzel teljen. Élvezzétek a nap melegét, a fényt és egymás társaságát.

 • Nézzetek meg egy naplementét

  A nyár kihagyhatatlan eleme megnézni, ahogy a nap a látóhatár alá bukik. Nem csak a gyerekeknek nagy élmény, hanem mi felnőttek is mindig örömmel nézzük.

  Az egyik legszebb naplemente szerintem a Balaton déli partjáról látszik, ahogy Badacsony mögött lebukik a nap.

 

Lehet, hogy hamarosan kezdőik a tanév, és vissza kell térnünk a megszokott napirendünkhöz, de az ősz is remek évszak a kirándulásokhoz, hamarosan ehhez is érkezik ajánlónk.

freepik.com

 

 

 

 

Szólj hozzá