Együtt leszünk család.

Autós- és kertmozik lesznek a nyár slágerei?

Moziba járni mindannyian szeretünk, ám az utóbbi hónapokban nem volt erre lehetőségünk, és a korlátozások feloldása után is felmerülhet bennünk, hogy vajon mennyire biztonságos beülni egy vetítésre. Erre nyújthatnak az idei nyáron megoldást az autós,- illetve kertmozik.

Magyarországon eddig jellemzően csak a nyaralóhelyeken rendeztek alkalmi vetítéseket, de a változás biztos jele, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) idén eddig beérkezett engedélykérelmek száma már most meghaladja a tavaly összesen beadottakét.

Azon túl, hogy biztonságos, más előnyeit is felfedezhetjük az autósmoziknak, hiszen így biztosan nem fogja zavarni  a filmnézés élményét senki ha túl hangosan eszik, netán kommentál egy-egy jelenetet, vagy túl harsányan nevet, amik a hagyományos mozikban időnként bosszantóak lehetnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kertmozik pedig eddig is hozzátartoztak a nyári időszakhoz, most pedig még nagyobb jelentőséget kapnak, hiszen nem kell zárt térben hódulnunk filmnézési szenvedélyünknek.

A távolságtartás és az érintésmentesség új kultúrájában itthon is megszaporodtak azok a helyszínek, amelyek nemcsak egy-egy hétvégére, hanem az egész nyári szezonra terveznek. Míg 2019-ben csak egy budapesti és 13 vidéki rádióengedély-kérelem érkezett a hatósághoz, idén már öt fővárosi és 12 vidéki engedélyt adtak ki, további kettő pedig már folyamatban van – közölte az MTI-vel csütörtökön az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

- Hirdetés -

Mivel a vetítéseken a filmek hangsávja az autórádiókon szólal meg, ezért minden autósmozinak szüksége van egy URH-FM frekvenciára, amelyen sugározhat, így minden autósmozis vetítést a rádiófrekvenciák kiosztásáért felelős NMHH-val kell engedélyeztetni – emlékeztet a közlemény.

- Hirdetés -

Használjuk ki a nyári időszakot, és próbáljuk ki az autós- vagy kertmozikat, ha eddig még nem tettük, hiszen a biztonság mellett különleges élményt is nyújthat.

MTI

- Hirdetés -