Együtt leszünk család.

Az anyai szeretet a legnagyobb erő a világon

Valóban hiszem, hogy az anyukák képesek a szeretetükkel megváltoztatni a világot!

Nemrégiben a kisfiam megfogta a kezem és kissé megrángatta. “Anya?” mondta. “Kérdésem van.”

“Igen?” Válaszoltam, de közben azt figyeltem, hogy merre menjünk, mert éppen egy parkban voltunk.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hirtelen ezt kérdezte: „Érezheti mindenki ugyanazt a szeretetet? A szívükben, mint ahogy én a szívemben érzem? A világon mindenki érezheti ugyanezt a szeretetet, mint ami a szívemben van?” És még ezt is: „Gondolod, hogy a szeretet Isten? Isten teremtette az egész világot, vagy az egész világ választotta Istent? “

A fiam még nincs ötéves. Nem erre számítottam egy park közepén. Egy ideje szokásává vált bizonyos időnként kérdezni tőlem az „egész világ” eredetéről. A strandon. Egy csendes sétán. Amikor általában kettesben vagyunk. De nem zsúfolt helyeken.

- Hirdetés -

Vettem egy nagy levegőt és megfontoltan belekezdtem. “Az emberek mindenféle dolgokban hisznek, az a fontos, amiben Te hiszel.”

- Hirdetés -

Ti miben hiszel, anya?

Szóval vettem még egy nagy levegőt és megválaszoltam, amiben hiszek:

“Azt hiszem, minden ember érezheti a szeretetet – azt hiszem, az emberek dönthetnek úgy, hogy mennyire mélyen érzik.” Nem mentem bele a kérdés második részébe: Vajon a világ választotta Istent, vagy Isten teremtette a világot? Kicsit ködösítve mondtam neki, hogy a felnőttek még mindig próbálják ezt kitalálni, és hogy ezt később megbeszélk.

Miután befejeztem és megbizonyosodtam arról, hogy legalább félig megfelelően megválaszoltam ezt a nagy kérdést, felderültem.

Milyen kiváltság az, hogy ezek a kis emberek velem együtt járják ezt az utat.

Velük lenni állandó emlékeztető arra, ami igazán fontos – a szívünkben lévő szeretetre.

Annyi őrület van a körülöttünk lévő világban. Szörnyű, értelmetlen erőszak, hihetetlen mennyiségű fájdalom és szenvedés. És mi az ellenszere ezeknek az emberiség borzalmas igazságainak? Szeretet.

Anyaként lehetőségünk van meglátni gyermekeinket a tiszta szeretet oldaláról, és ezt a szeretetet megtartani nevelésük alapjaként. Minden gyermeknek, aki szeretetben él, hisz a szeretet erejében, tudatosságot, együttérzést és szépséget adhatunk a túl gyakran kegyetlen és csúnya világhoz. Mi lehet még fontosabb gyermekeink, és bolygónk jövője szempontjából?

Időnként könnyű elfelejteni, milyen fontos munkát végzünk anyaként. De igazán. Valóban hiszem, hogy az anyukák képesek megváltoztatni a világot. Amikor meg vagyunk áldva ezekkel a csodás kis lelkekkel, akik olyan kérdésekkel érkeznek ebbe a világba, mint például: Érezheti-e mindenki a szívemben lévő szeretetet? Lehetőségünk van növelni a szeretet áramlását szerte a világon. Minden puszival, minden öleléssel, minden megfontolt válasszal megváltoztathatjuk az erőszak áradatát.

Van még valami erősebb erő a földön?

Amikor meghallom a gyermekeim közötti beszélgetést – a fiam azt kérdezi, hogy „Mi készteti a világot folyamatos mozgásra? és nővére így válaszol: „Szerintem a szeretet. A világnak szeretetre van szüksége a forgáshoz.” Tudom, hogy ez az egyetlen alapvető igazság, amelyet gyermekeimnek tudnia kell. Mi anyák (és apák) hajlamosak vagyunk minden egyes döntés miatt aggódni – étkezés, tanórán kívüli tevékenységek, iskolák, lefekvési szokások, és így tovább.

Szerintem nem kell annyira aggódnunk. Amikor szorongani kezdek valami miatt, rendezni kell a fejemben lévő részletek apróságait, akkor vissza kell lépnem egyet, veszek egy nagy levegőt és megnézem gyönyörű gyermekeimet. Tényleg nézd meg te is őket. És akkor emlékeztetem magam. A szeretetre.

Ez az egyetlen lecke, amire szükségük van – és a gyerekeink ezt már tudják. Én vagyok csak az, aki elfelejti.

Úgyhogy anyukák azt javaslom, ne feszüljetek rá a részletekre. Megosztottátok már gyermekeddel a szeretetet, amely ma a szívetekben van? Ennyit kell csak tennünk.

freepik.com

via

- Hirdetés -