Együtt leszünk család.

Az én Anyák napjám

Az Anyák napja minden szülő számára különleges ünnep. Hiszen amikor legelőször anyává (és persze apává) válunk hirtelen addig ismeretlen érzések lepnek el. Onnantól kezdve felelősek vagyunk egy életért, akinek mi jelentünk mindent. És valószínűleg számunkra is Ő lesz a világmindenség.

Ugyanakkor tudjuk, hogy anyának lenni sokszor nehéz feladat és nem csak a babaillatról és arról szól, hogy gyönyörködünk ahogy kisdedünk édesen alszik. Az elmúlt kicsit több, mint egy év alaposan próbára tette az anyákat (is), így ezen a napon mondjunk dupla köszönömöt nekik.

Biztos vagyok benne, hogy minden anyuka vágyik egy kis extra figyelemre, vagy extra pihenésre, vagy csak, hogy egy kis időt egyedül tölthessen el magával foglalkozva. Egyikünk sem vágyik hatalmas ajándékokra, én személy szerint egy virággal és egy óriási puszival már nagyon boldog vagyok. Ha azonban lenne egy jó tündér, aki teljesíti néhány kívánságomat ezen a napon, akkor a listámon biztosan szerepelnének az alábbi dolgok:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Alvás sokáig

Az alvás egy sarkalatos pont minden anya életében. Vannak olyan periódusok, amikor a gyerekek rosszul alszanak, és ez bizony nálunk is előfordul. Éppen ezért soha nem tiltakozom, amikor jut egy kis extra alvás. Anyák napján a legtöbbször ez sikerül is.

- Hirdetés -

Ágyba kapott reggeli kávé

- Hirdetés -

Családunkban szokás, hogy ha valakinek születésnapja van, vagy épp Anyák- ill. Apák napja van, akkor az ágyba kapjuk a reggeli kávét. A gyerekek is külön odafigyelnek erre, és a másik szülő segít nekik ebben. Tavaly Anyák napján még süteményt is sütöttek nekem reggelire. Nagyon megható volt.

Séta, kirándulás

Egy könnyű kirándulás, egy séta egy gyönyörű helyen az egész családunkat feltölti, az ilyenfajta időtöltést tökéletesnek tartom Anyák napi tevékenységnek. Közben lehetünk csak úgy együtt, nem kell semmire figyelni, csak a természetre és egymásra.

Felhőtlen időtöltés a családdal, játék a gyerekekkel

A rohanás és mindenmentes játék, az, hogy csak együtt vagyunk, nem kell házi feladatot írni, nincs házimunka, sehova se kell menni, viszonylag ritkán adatik meg. Pedig én is ugyanúgy vágyok rá, mint a gyerekek, és hiába töltöttük összezárva az elmúlt időszakot, azért a home office, a digitális oktatás és otthoni óvoda mellett ez korántsem ugyanaz.

Beülni egy kád vízbe lazítani

Este, mire a három gyerekkel végzünk az esti rutinnal, mindenki fogat mosott, kapott mesét és végre elaludt már se erőm, se kedvem nincs az ilyenfajta lazításhoz. Általában egy gyors zuhany után örülök, ha még meg tudunk nézni egy sorozat részt vagy olvasunk alvás előtt. Mindenesetre biztosan jó lehet otthoni spa napot tartani.

Biztos vagyok benne, hogy minden édesanya ki tudná egészíteni a fenti listát a saját vágyálmaival, de ha ezek közül egy sem jönne össze idén, akkor is boldoggá tesz a tudat, hogy a gyerekeim gondolnak rám, és egy közös fagyizás tuti bele fog férni a napba, ha az időjárás is úgy szeretné.

Az Familyversum Magazin szerkesztősége nevében minden Édesanyának Boldog Anyák napját kívánunk!

freepik.com

- Hirdetés -