Együtt leszünk család.

Boldog családok szabályai, amelyek soha nem működnek

Amikor összeházasodunk, sok tanácsot és ötletet kapunk olyan szabályokkal kapcsolatban, amelyek állítólag meghatározzák, hogyan éljünk boldog családi életet: mit, mikor és hogyan tegyünk, és mit ne tegyünk semmiképpen se. De talán jobb ötlet mindezt figyelmen kívül hagyni, és nem ragadni bele abba, hogy mindent túlelemzünk?

Cikkünkben azt gyűjtöttük össze, hogy mik azok a családi élet néhány úgynevezett “elidegeníthetetlen törvényei“, amelyeket meg lehet és meg kell szegni. Próbáld ki – élvezni fogod!

Soha ne hazudj a partnerednek

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Azok, akik azt tanácsolják, hogy soha ne hazudj a partnerednek, valószínűleg maguk sem tartják be ezt a szabályt. Mindenki hazudik – ez az igazság. Az elhallgatás és a dolgok szó nélkül hagyása is hazugságnak számít. Képzeld csak el, mennyi irritációt tudnál elkerülni, ha nem hozol fel minden apró részletet azokban a pillanatokban, amikor ez valójában nem segít.

Légy gyenge nő az erős férfiért

- Hirdetés -

A késztetés, hogy időnként „gyenge nőként” viselkedj a férfi számára, akaratlanul is túlzott mértékű infantilis viselkedéssé válhat. Ne feledd – egyenrangú félként vett feleségül a párod. Ne válj szeszélyes gyerekké; légy önmagad.

- Hirdetés -

Ne használd a szexet a problémák elfedésére

Lehet, hogy sokáig duzzogsz egy apróságon, de “kozmetikázhatsz” úgy, ahogy neked tetszik. A párkapcsolati konfliktusok okai végül is a semmiből tűnhetnek fel – és ez egy jó módja annak, hogy elengedd az ilyen kicsinyes civódásokat. Ne tégy úgy, mintha nem csinálnád meg a trükköt!

Együtt tölteni a szabadidőtöket

Ha szeretnétek egy kis szünetet tartani egymástól, tegyétek meg. Az együtt töltött idő természetesen fontos, de csak akkor tedd ezt, amikor valóban szeretnéd. A minőség itt fontosabb, mint a mennyiség.

Keress olyan tevékenységet, amelyet együtt végezhettek

Nincs annál rosszabb, mint arra kényszeríteni partnered, hogy ossza meg érdeklődési körét. Ha nem szeret színházba vagy kiállításokra járni, téged viszont egyáltalán nem érdekel a sport, akkor mindkettőtök külön foglalkozzon a saját dolgával. Így mindketten tele lesztek pozitív érzelmekkel, és ez komolyan javítja az otthoni légkört.

Nem kell csendben átélni minden panaszt és bosszúságot

Ha megteszed, egy nap váratlanul felrobban az a bizonyos taposóakna, és akkor komoly konfliktusotok lesz. Azonnal beszélj azokról a dolgokról, amik nem tetszenek. Legyél őszinte, és hamarosan kiderülhet, hogy sok látszólag “tiltott” téma viták nélkül napvilágra kerülhet, és békésen megoldható.

A gyerekek az elsők

A szülőknek természetesen mindig ott kell lenniük gyermekeik mellett, amikor szükségük van rájuk, és amennyire csak tudják, gondoskodniuk kell róluk és védeni kell őket. Azonban nem szabad megfeledkezned magadról és a párodról sem, ha gyermekeid születnek. Hetente egy estét, vagy havonta legalább egyszer szánjatok egymásra időt.

Változtasd a közös életet egy bulivá

Egymás támogatása nem lehet a karikák átugrása. A legfontosabb dolog a pozitív érzelmek átélése. Ha egy nehéz hét végén valóban sok örömöt szerez a kanapén való heverészés, akkor senkinek nincs joga elítélni ezt.

Dolgozz a kapcsolatodon

Sokan túlságosan szó szerint veszik a „kapcsolaton való munka” gondolatát. Egyes párok az idejük nagy részét azzal töltik, hogy túlságosan komoly beszélgetéseket folytatnak arról, hogy hol hibáznak, míg mások túl lelkesek ahhoz, hogy elrohanjanak egy kapcsolati tanácsadóval közös ülésekre. De a legfontosabb dolog, amit meg kell tenned a kapcsolatod nehéz időszakaiban, hogy pihenj, engedd el a problémáidat, és kerüld, hogy újakat teremts. Így nem lesz szükséged arra, hogy harmadik személyt beengedj a kapcsolatodba.

via

freepik.com

 

 

- Hirdetés -

Szólj hozzá