Együtt leszünk család.

David Attenborough regisztrált az Instagramra és rekordot döntött

Sir David Attenborough elindította saját Instagram-fiókját, amellyel szeretné felhívni rajongói figyelmét, arra hogy segítsenek megmenteni a bolygót, amely szerinte “bajban van”.

Sir David Attenborough azzal, hogy 94 évesen regisztrált az Instagramra, megtette azt, amiről sokan álmodni se mernek az ő korában. A 94 éves környezetvédő csütörtök reggel létrehozta a fiókját, és rögtön üzent is a rajongóinak. Videójában Attenborough arra kérte a rajongókat, hogy aktívabban segítsenek a bolygó megmentésében.

És nem meglepő módon a fiók elképesztő népszerűségnek örvend, ugyanis alig egy óra alatt 180 000 követőt gyűjtött össze, ami azóta már több mint 4 millió követőnél tart.

Várhatóan októberben érkezik a Netfixre új filmje, a David Attenborough: Élet a bolygónkon. A film készítői Colin Butfield és Jonnie Hughes segítenek neki közzétenni a videóüzeneteket.

“A következő hetekben videóüzenetekben fogom elmagyarázni, hogy mi a probléma, és hogyan tudjuk kezelni ezeket. – Csatlakozzatok hozzám, vagy, ahogy a rádió hőskorában mondtuk: maradjanak velünk.” – mondta Attenboroug.

A videó feliratozott: “Hello Instagram. David Attenborough egy életen át utazgatott, felfedezte bolygónk vad helyeit, megfigyelte az élővilágot annak minden változatosságával és csodálatosságával együtt. Ám tanúja volt a környezet károsodásának is. Bolygónk megmentése most kommunikációs kihívás. Tudjuk, mit kell tennünk, csak akaratra van szükségünk”. –írják.

“A közösségi média nem kifejezetten David megszokott világa, így bár az üzeneteket kizárólag az Instagram számára rögzíti, csak úgy mint ebben a bejegyzésben is, mi (Jonnie és Colin, akik Daviddel dolgoznak együtt az Élet a bolygónkon című filmen) segítünk a fióknak a vezetésében.” – adták hírül.

“Tehát amellett, hogy megosztjuk az üzeneteket, amelyeket kifejezetten erre az oldalra készített, exkluzív videókat és színfalak mögötti tartalmakat is közzéteszünk. Maradjatok velünk.

via