Együtt leszünk család.

Ettől a 9 pszichológiai trükktől a világ legelbűvölőbb emberévé válsz

Jeff Haden, a Linkedln egyik legbefolyásosabb és legnépszerűbb embere, majdnem 30 üzleti és kommunikációs könyv szerzője elárulta, hogy egyesek hogyan tudják könnyen megszerezni mindenki bizalmát és hogyan tudnak mindig pozitív képet alkotni magukról.

Cikkünkben most megmutatjuk, hogy mi az a kilenc jellemző, ami nagyon elbűvölővé teszi az embert.

Nem félnek veszíteni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A bájos emberek nem próbálnak mindenben nyerni. Éppen ellenkezőleg, az a céljuk, hogy többet adjanak anélkül, hogy bármit is várnának cserébe. Számukra nem nehéz beismerni hibáikat, a kudarcokat vagy beszélni a gyengeségeikről. És erre nem mindenki képes. Nyíltan mondhatják: „féltékeny vagyok rád”, vagy „ezt nem tudom megtenni, kérlek, taníts meg”, mert tudják, hogy az emberek becsülik az őszinteséget és a valódi érzelmeket.

Megmutatják, hogy őszintén örülnek, hogy találkozhatnak veled

- Hirdetés -

A szemkontaktus fenntartása valóban fontos egy beszélgetés során, és a karizmával rendelkező emberek ezt biztosan tudják. Mosolyognak, amikor mosolyogsz. A homlokukat ráncolják, vagy bólintanak, amikor te teszed. Nem próbálnak mindent megismételni utánad. Arra összpontosítanak, amit mondasz, és figyelmesen meghallgatnak téged, minden érzelmedre és szavadra figyelve. Az ilyen visszajelzések segítenek megtalálni a közös pontot bárkivel és megszerezni a beszélgetőtárs bizalmát.

- Hirdetés -

A kölcsönös megértést keresik

A legtöbb ember öntudatlanul keresi az ellentmondásokat és nézeteltéréseket, amelyek inkább vitához, mint beszélgetéshez vezethetnek. A bájos és karizmatikus emberek mindig mindenkivel keresik a közös hangot. Tehát csak próbálj meg valami közöset találni a beszélgetőtársaddal. Ez segít egy érdekes beszélgetés megkezdésében és pozitív érzelmek kiváltásában.

Kihasználják az érintés erejét

Az érintés egy hatékony eszköz, amely segít az embereknek jobban megérteni az érzelmeket. Egy kísérlet során a tudósok 12 érzelmet próbáltak kifejezni úgy, hogy szó nélkül megérintették beszélgetőpartnerüket. Kiderült, hogy az esetek 50-83% -ában helyesen fejezték ki ezeket az érzelmeket. Ezért, ha gratulálni akarsz valakinek, gondolj csak arra, hogyan lehetne ezt jobban csinálni. Kezet fogni, vagy megveregetni valaki vállát – ez egy adott helyzettől függ. Ez segít bebizonyítani szavaink őszinteségét, kifejezni a megfelelő érzelmeket és elnyerni a beszélgetőtárs bizalmát.

Jól tudják használni az arckifejezéseket és a gesztusokat

A kedves emberek hihetetlenül jól és pontosan fejezik ki érzelmeiket. A legunalmasabb történetet is igazán lenyűgöző beszélgetéssé alakíthatják. Gesztikulálással és arcmimikával (amikor ez helyénvaló) kifejezik történetük hangulatát. Ez pedig segít abban, hogy valóban felkeltsék beszélgetőpartnerük érdeklődését.

Nem félnek kínos helyzetbe kerülni

Lehet, hogy a korcsolyázás vagy a Twister nem az erősségük, de abszolút nem félnek kínos helyzetbe kerülni. Érdekes módon az emberek emiatt még jobban tisztelik őket. Amikor készen állsz bemutatni gyengeségeidet, és nem félsz hülyének kinézni, az emberek nem nevetnek rajtad. Veled nevetnek. Mert mindenki megérti, hogy mindez rendben van.

Jól tudnak kérdezni

Az elbűvölő emberek nagyon könnyen arra késztethetik magukat, hogy beszéljenek. Nem haboznak kérdéseket feltenni és nyíltan beszélni magukról is. Ezek az emberek valóban szeretnék tudni, hogy mire gondolsz, és ez megbízhatóvá teszi őket. Amint megtudsz valamit egy adott személyről, csak tegyél fel neki további kérdéseket, és mondj el egy hasonlót magadról. Ez megmutatja, hogy van valami közös, ami érdekes témává válhat a beszélgetés során.

Mindig emlékeznek a nevekre

A karizmatikus emberek mindig nagyon pontosan emlékeznek a nevekre és egyéb apróságokra. Attól a ténytől, hogy valaki olyan mondja ki a neved, akivel csak rövid ideje ismeritek egymást, vagy akivel csak egyszer találkoztál, fontosabbnak érzed magad a beszélgetésben. Hívd az illetőt név szerint, és emlékezz a barátaid, rokonaid vagy háziállataik nevére. Az a személy, aki így tesz csak pozitívat gondol rólad.

Többet hallgatnak és kevesebbet beszélnek

A legtöbb ember egyáltalán nem tud hallgatni. Mindenki meg akarja osztani a saját híreit. És az is kellemes érzés, amikor mesélsz, és látod, hogy mindenki figyelmesen hallgat rád és érzelmileg reagál a szavaidra. Az elbűvölő emberek hallgatnak, és jobban szeretnek hallgatni, mint beszélgetni. Ez segít abban, hogy még érdekesebb dolgokat tanuljanak meg egy személyről, és találjanak valami közöset.

via

freepik.com

 

 

- Hirdetés -