Együtt leszünk család.

Ez nem Akármi!

Új Kufli könyv és film

Megjelent Az Év Gyerekkönyv Írója díjas Dániel András legújabb kufli-kötete, ráadásul a könyv megjelenésével egy időben a mozirajongó gyerekek is találkozhatnak kedvenceikkel egy új filmben!

Dániel András: A kuflik és az Akármi (A szerző illusztrációival)

A kufli-könyvek sok tekintetben egyedülállóak a gyerekkönyvek birodalmában: Dániel András író-illusztrátor egy olyan univerzumot hozott létre, ahol minden a feje tetején áll, és az olvasó (a szerzővel együtt) maximálisan engedheti szárnyalni a képzeletét. A kuflik rendhagyó mesehősök, akik hasonlóképpen rendhagyó, gyakran abszurd kalandokba keverednek – ám a bonyodalmak során sosem veszítik el nyugalmukat és mindig megnyugtató megoldást találnak. A kuflik fantáziavilágában a legképtelenebbnek tűnő dolgok is megtörténhetnek.
Dániel András Kuflik sorozata kötetről kötetre bizonyítja, hogy a fantáziának valóban nincsenek határai, és mindig valami egészen váratlan, új történettel tud előrukkolni, immár a 17. önálló Kuflik-köteten keresztül.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

pagony.hu

A kuflik és az Akármi című új részben ismét 2 történetet olvashatunk. Mindenkinek ismerős az az érzést, amikor reggel kinéz az ablakon, és nem tudja eldönteni, tél van vagy nyár. Nos, pontosan ez történik a hét kuflival is a legújabb kötetben! Mielőtt nagyon összevitatkoznának, elmennek a varázsgombákhoz, ahol kiderül, hogy új évszak köszöntött be. Rögtön meg is próbálnak nevet keresni neki: vajon a szörcsönd vagy a langyofagyolán lenne jobb?

- Hirdetés -

Persze ha csak simán ősz van, akkor is akad látnivaló az elhagyatott réten – Titusz és Fityirc például kiállításra mennek. Igaz, Titusz eleinte nem igazán érti az Akármit, ám végül alig akarja záráskor elhagyni a terepet…

- Hirdetés -

Hansági Ágnes laudációja a Hubby-díj kapcsán: https://www.pagony.hu/cikkek/daniel-andras-az-ev-gyerekkonyv-iroja-hubby-0-6-eves-korosztaly

A kuflik és az Akármi FILMBEMUTATÓ

A könyvvel szinte egy időben, augusztus 12-én mutatják be a mozik a nagysikerű Kuflik film folytatásaként A kuflik és az Akármi mozifilmet.

A korhatár nélkül megtekinthető egész estés rajzfilm a KEDD Animációs Stúdió gyártásában, Dániel András könyvsorozata alapján készült.

A kuflik és az Akármi 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben. A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi! A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

A szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

A kuflik és az Akármi – Ebből még bármi lehet!

magyar rajzfilm, 72 perc

Premier: 2021. augusztus 12.

Rendező: Jurik Kristóf

Író: Dániel András

Mesélő: Scherer Péter

Zene: Alpár Balázs

Producer: M. Tóth Géza

Készült a KEDD Animációs Stúdió gyártásában

Kiemelt kép: Kuflik film

Szólj hozzá