Együtt leszünk család.

Ezzel az 5 módszerrel megtaníthatod gyermekednek a várakozást

Sokszor mi felnőttek sem vagyunk képesek türelmesen várakozni, akkor hogyan várhatnánk el a gyerekektől? De vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek az önuralom fejlesztésében, és senki nem hal bele az unalomba várakozás közben.

És az egészben a legjobb, hogy anélkül működik ez, hogy bármilyen eszközhöz folyamodnánk.

Ezeknek az egyszerű módszereknek az igazi zsenialitása az egyszerűségben rejlik.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

5. Vizualizáld az időt

A gyermekek 9 éves koruk körül kezdik kialakítani az elvont gondolkodást. Előtte az elméjük konkrétabban működik, ezért lehet, hogy nehéz megkülönböztetniük a 15 és 45 perc közötti különbséget. Ennek megkerülése érdekében hasznos, ha csak lehetséges, vizualizálni az időt.

- Hirdetés -

Rossz módszer: “Egy óra múlva indulunk.” – 10 perc áll rendelkezésére, hogy eltegye a játékait.

- Hirdetés -

Helyes módszer: “Apa otthon lesz a munkából, amikor a nap lemegy a tető mögé.”

A várakozás nem lesz olyan gyötrelmes egy gyerek számára, ha összehasonlítást tud végezni, például: “Ó, ez olyan gyors lesz, mint a fogmosás”.

4. Tanítsd meg gyermekeidnek azokat a játékokat, amelyeket egyedül játszhatnak

Számos oka van annak, hogy az egyedüli játék fontos a gyermekek számára. Egyikük bárhol és bármikor szórakoztathatja magát. A gyermekek képzeletének nincsenek határai, és ezek a játékok nem igényelnek semmilyen előkészítést vagy különleges tárgyakat.

Helytelen fajtájú játékok: Az okostelefonos vagy táblagépes játékok akadályozzák a képzelet és a kreativitás fejlődését (a játék menetét és eredményét a fejlesztő előre meghatározta).

Megfelelő játéktípusok: kirakós játékok, kincsvadászatok, mesék kitalálása, szerepjátékok stb.

Többféle módon lehet megtanítani a gyereket önálló játékra, és az eredmények minden várakozást felülmúlnak, ha türelemmel vértezik fel magukat.

3. Életmentő játék nyilvános helyeken

Mindig unalmas a gyerekeknek, hogy megvárják, amíg megérkezik a busz, vagy amíg anya visszatér a boltból. Ezek az alkalmaknak kiválóak a figyelmük elterelésére.

A játék lényege: Két résztvevő kívánságot fogalmaz meg és megállapodik egy olyan tulajdonságban, amelyet a környező tárgyakban keresni fognak (szín, forma, egy név első betűje). Az nyer, aki először számol meg 20 (vagy bármely más számban megegyezhetnek) tárgyat a választott tulajdonsággal, és joga van kívánságának teljesítését követelni. Például megszámlálhatja az elhaladó autókat, miközben várakozik egy buszmegállóban, vagy jelezhet utazás közben.

Mi a trükk ebben? Először is, ez egy nagyon addiktív játék, amely lehetővé teszi a szabályok életkor szerinti beállítását is. Másodszor, a szülőnek nem kell aktívan részt vennie, mivel a gyerekek általában egymás között is lejátsszák a játékot.

2. A felnőttek félbeszakításának egyszerű módja

Allison Hendrix blogger és kétgyermekes anya félbeszakítási szabálya egyszerűségével és ragyogásával felrobbantotta az internetet.

A szabály: Ha egy gyermek mondani akar valamit, miközben a szülő mással beszélget, akkor csak a szüle karjára vagy vállára kell tennie a kezét. Ha a szülő válaszul megérinti a kezét, az azt jelenti, hogy a gyereket “meghallgatták” és a lehető leghamarabb ellátják.

Amiért működik: A kapcsolat fenntartásával a felnőtt egyértelművé teszi, hogy a gyermekkel tisztelettel bánnak, és nem hagyják figyelmen kívül.

1. Várakozás nagy eseményekre (születésnap, karácsony)

Még akkor is, ha a gyerekek megtanulják, hogy ne szakítsák meg a felnőtteket és szórakozzanak egyedül, mégis nehéz számukra a fontos dátumokra (karácsony, születésnap, vakáció stb.) várni.

Hogyan segítsünk nekik ebben: Az adventi naptár hozzájárulhat a várakozás rövidítéséhez. A közelgő dátumot megelőző minden napot képeslapok jelzik kívánságokkal vagy kreatív feladatokkal, kis zsákok ajándékokkal vagy cukorkákkal.

Ezen lehetőségek bármelyikét minden korosztály gyermeke élvezheti: végül is mindannyian szeretik a meglepetéseket.

via

freepik.com

 

- Hirdetés -