Együtt leszünk család.

Gyerekbarát növények a lakásba

Ezeket válaszd otthonodba a gyerekek mellé

Amikor gyerekünk születik érdemes átgondolni, hogy milyen növények vesznek körül minket, hiszen némelyiknek nemcsak a levele mérgező, hanem esetleg kis bogyói, termései arra késztethetik a mindenre kíváncsi gyermeket, hogy megkóstolja.

Éppen ezért sokan száműzik a szobanövényeket a gyerekek születésekor, de nem muszáj így tennünk. Ha okosan választunk olyan növényeket a lakásba gyerekek mellé, amelyek egyrészt teljesen biztonságosak, másrészt jól is mutatnak, akkor nem kell lemondanunk a növényeinkről kisgyerekek mellett. Ugyanis a növények nem csak esztétikailag dobják fel a lakásunkat, hanem a levegőt is tisztítják.

Segítségül összeszedtünk pár olyan gyerekbarát növényt, amikkel nyugodtan díszíthetjük otthonunkat:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

unsplash.com

Aloe Vera

- Hirdetés -

Az aloe vera jótékony hatása már az ókor óta ismert, azóta használták a gyógyászatban. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt “sejtregeneráló és immunerősítő” hatást tulajdonítva neki.

- Hirdetés -

pexels.com

Areca pálma

Az aranypálma vagy areca pálma igen kedvelt szobanövény a pálmák között. Könnyen tartható és nem túl igényes fajta, mégis mutatós.

unsplash.com

Orchidea

Az orchidea igen kedvelt szobanövény, hiszen virága kifejezetten szép és változatos. Elsősorban tpusi növény, ezért szereti a meleg, világos helyeket a lakásban is, de közvetlen napfénynek ne tegyük ki.

bakker.hu

Jukka

A jukka, vagy más néven pálmaliliom rendkívül egyszerűen nevelhető, nem igényel különösebb törődést, jól tűri a rendszertelen öntözést és a száraz levegőt is, éppen ezért rendkívül népszerű szobanövény.

pixabay.com

Karácsonyi kaktusz

Örökzöld évelő, melynek szárai szártagokból állnak. Szárai kezdetben felfelé törnek,majd a szártagok számának növekedésével csüngeni fognak. Virágai a fehér, aranysárga, narancssárga, rózsaszín, lila és piros különböző árnyalataiban jelennek meg.

freepik.com

- Hirdetés -