Együtt leszünk család.

Hogyan legyünk jobb anyák 10 egyszerű lépésben?

Az anyai lelkiismeret-furdalás a modern anyaság jellemzője lett. De ha azon töprengesz, hogy honnan tudhatod, hogy jó anya vagy-e, és hogyan legyél jobb anya – tudnod kell, hogy minden bizonnyal, már elég jó anya vagy.

Először is tisztázzuk – remekül csinálod. A gyerekeidet nem érdekli, hogy házi süteményeket készítesz-e minden reggelire, vagy több millió órát töltesz a a születésnapi partira kivágott dinoszauruszok létrehozásával. A gyermekeidet eteted. Megvéded őket. Megpuszilod és megöleled őket, szereted őket, és néha édességet esznek, néha pedig kelkáposztát és ennyi elég is.

Tehát ha azt kérdezed magadtól, hogyan lehetsz jobb anya, van egy hírünk a számodra – te vagy a legjobb anyuka, akit a gyerekeid valaha is kaphatnak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

És tudnod kell azt is, hogy nem mindig a NAGY dolgok a jó anyaság jelei. Az apróságok, amelyeket rendszeresen csinálsz megmutatják a gyerekeidnek, hogy oda vagy értük. És ha a gyerekeid nem veszik észre? Nos, mi észrevesszük, és valószínű, hogy a többi ember is az életedben.

Szóval csak folytasd tovább, amit csinálsz. Ne gondolkozz azon, hogyan legyél jobb anya, és kezdd el átölelni azt a fajta anyát, aki már vagy. CSODÁLATOS munkát végzel.

- Hirdetés -

Íme tíz bizonyítéka annak, hogy valószínűleg már az az anya vagy, aki lenni szeretnél, anélkül, hogy tudnád.

- Hirdetés -

1. Eleget teszel az alapvető szükségleteiknek

Akár szoptatod a babád, akár magad főzöd neki a bébiételeket, akár csak arra törekszel, hogy mindig egészséges alapanyagokat fogyasszatok, te minden tőled telhetőt megteszel a gyermekeidért. Eteted őket, és figyelsz mindig, hogy meglegyen mindenük.

2. Jó példát mutatsz

Akármit is csinálsz, a gyerekeid felnéznek rád. Példakép vagy nekik, hiszen a gyerekek a felnőtt kapcsolataikat modellezik le.

Erősségeid ragyognak rajtad, és ezt a gyerekeid is látják. Ők figyelnek rád, te pedig megmutathatod nekik, hogyan képesek olyan életet kialakítani, amit szeretnek majd.

3. Legyőzöd a nehézségeket

Az élet nem egy sétagalopp. Az elmúlt 2 év megmutatta, hogy az anyák bármilyen nehézséget képesek legyőzni, ha szükséges.

Mindig új utakat találnak a túlélésre és a boldogulásra. Megmutatják családjuknak, hogy nagy érzelmeket érezhetünk, hatalmas kihívásokat élhetünk át, és mégis átjuthatunk a másik oldalra.

4. Izgalmassá teszed az életüket

Legyen szó akár egy születésnapi zsúrról, akár egy kirándulásról vagy nyaralásról, mindig igyekszünk a legizgalmasabb, a lehető legjobb programot megszervezni a gyerekeinknek.

Millió módon lehet különlegessé tenni egy gyerek életét, és csak te tudod, mi fog egyedülálló izgalmat okozni gyermekednek.

5. Segítesz másokon

Sokféleképpen lehet visszaadni másoknak, és ezek az apró kedvességek nem maradnak észrevétlenek- sem a gyerekeid, sem a környezetedben élők előtt. Hallottunk történeteket olyan anyákról, akik, bár a pénz és az idő szűkös számukra is, ételt készítenek barátaiknak akiknek új babájuk van.

Hallottunk olyan anyákról, akik anyukák csoportjait vezetik vagy találkozókat rendeznek, hogy mások ne érezzék magukat egyedül. Anyukákról, akik egymás gyermekeit viszik el, hogy a barátaiknak megadják a pihenőidőt, amire szükségük van, és olyan anyukákról is, akik kísérik az iskolai kirándulásokat és önkéntesek az osztálytermekben.

Nagy és apró módokon az anyukák rendszeresen adnak vissza a körülöttük lévőknek (és nem csak a gyerekeiknek!).

6. Önállóságra neveled őket

Függetlenül attól, hogy hagyod-e a gyerekeid egy darabig egyedül játszani, vagy megtanítod őket a szükséges életkészségekre, a gyermekeink önálló cselekvésre nevelése elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez.

Az egyik anyuka megtanította gyermekeit saját szendvicsek készítésére, a másik pedig új házimunka -rendszert vezet be (bár megőrjíti, tudja, hogy hosszú távon megéri!). Ragaszkodunk ahhoz, hogy néha vegyék fel a saját cipőjüket, még akkor is, ha ez tíz percet vesz igénybe.

És csak egy kicsit sírunk, amikor rájövünk, hogy már nincs szükségük mindenre tőlünk.

7. Megtanítod őket mindenre

A biciklizéstől kezdve a betűkig és szavakig az anya a gyermek legelső tanára. Még ha nem is ülsz be a hivatalos tanításra, az anyák folyamatosan énekelnek, olvasnak és játszanak a kicsikkel. Megtanítod őket beszélni és járni, majd végül vezetni és kiegyenlíteni a bankszámláikat.

Ezer dolgot tanítottál már a gyerekeidnek, és ők jobban járnak ezzel.

8. Gondoskodsz róluk, ha betegek

Az olyan apróságoktól kezdve, mint a nátha– és fejfájás miatti orvosi látogatások, a nagy dolgokon, például a sebészeti beavatkozásokon és a szakrendeléseken történő megjelenés, mindent megteszel annak érdekében, hogy gondoskodj beteg kicsinyeidről.

És valószínű, hogy ezeket a dolgokat üres tartállyal és nagyon kevés alvással végzed. Mert a gyerekeket nem érdekli, ha te is influenzás vagy. Nem, csak ott kell feküdni velük a konyha padlóján, Nurofent adagolva, és hideg ruhával kell borogatni izzadt homlokukat.

És ami hihetetlen, mi megcsináljuk. Még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy egy unciával sem adhatunk már többet, megtaláljuk a módját, és odaadjuk a legkisebbeknek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

És ne is kezdjünk bele minden fogorvosi rendelésbe, ahová elvisszük őket…

9. Nem adod fel

Akárhogy is, de az anyaság nehéz lehet. Olyan könnyű belekerülni abba a csapdába, hogy soha nem érzed magad elégnek, és folyamatosan próbálod kitalálni, hogyan legyél jobb anya.

Ott van például az otthon maradó anya néha monoton élete, és egy dolgozó anya mozgalmas élete, és a „mindkét világ legjobbja” (amely néha mindkét világ legrosszabbjának érezheti magát).

Bármilyen úton is jársz, fogadjunk, hogy kimerítő, és mégis minden nap felkelsz, és újra megteszed.

10. Hevesen szereted őket

Ha tényleg összejön, csak egy dologra van szükség ahhoz, hogy jó anya lehess – ez pedig gyerekek iránti erős szeretet. Nem kell Mary Poppinsnak lenni, és nem kell Anyatigrisnek sem.

Csak egy erős vágy kell, hogy a gyermekeid számára a legjobbat tedd, sok szeretet és körülbelül százezer ölelés és csók útján. És tudjuk, hogy szereted a gyermekeidet. És ne feledd, ez elég.

Ha azon kapod magad, hogy azt kérdezed, hogyan legyél jobb anya, vagy ha olyan jeleket keresel, amelyek szerint jó anya vagy- azt szeretnénk, ha kedves lennél magadhoz. Lásd azt a jót, amit a világnak hozol, különösen gyermekeid életébe. Olyan szerencsések, hogy ilyen vagy!

 

freepik.com

- Hirdetés -

Szólj hozzá